«Saab» nākotne - konceptauto «PhoeniX» 1

 
2.marts 2011 13:01

Lai sniegtu priekšstatu par Saab automobiļu nākotnes dizaina perspektīvām, Ženēvas autošovā kompānija Saab nodemonstrēja konceptautomobili PhoeniX.


Konceptauto Saab PhoeniX Foto: Saab

Par dizainu atbildīgs bija slavenais automobiļu dizaineris Džeisons Kastriota, kurš agrāk ir strādājis Stile Bertone un Pininfarina ateljē un ir bijis atbildīgs par automobiļu Ferrari 599 GTB Fiorano un Maserati Gran Turismo dizaina izstrādi.

"Šis prototips ir Saab dizaina jaunās ēras sākums. Mierīgais skandināvu dizains tiks papildināts ar kaisli un emocijām," paziņoja Džeisons Kastriota.

Saab PhoeniX prototips ir uzbūvēts uz pilnīgi jaunas platformas, kas tiks izmantota nākamās paaudzes 9-3 modelim. PhoeniX ir aprīkots ar hibrīdo spēkiekārtu, kurā ir apvienots 1,6 litru BMW turbodzinējs ar 200 z.s.jaudu, kas virza uz priekšu priekšējos riteņus, un 33z.s. elektrodzinēju, kas griež aizmugurējos riteņus, kā arī litija-jonu akumulatoriem un sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

No nulles līdz 100km/h šis auto spēj paātrināties 5,9 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums - 250km/h. Degvielas patēriņš jauktajā ciklā ir apmēram 5l/100km, bet CO2 izmešu daudzums - 119/km.

Konceptautomobilī PhoeniX tiek izmantota arī jauna multimediju sistēma IQon, kas darbojas uz Google Android bāzes un attēlo informāciju uz 8-collu ekrāna. Iespējams, ka tieši ar šādu sistēmu tiks aprīkots nākamās paaudzes Saab 9-3.

 
Visi komentāri
 
281826. viesis 2.marts 2011 14:35
0 0 Atbildēt

Izmest ārā visu elektroniku un ekstras, ielikt korvetes dzinēju un būtu monstrs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti