Pāriet uz vasaras braukšanas stilu vēl agri 6

 
4.marts 2011 10:20

Iestājoties pavasarim, ziemas laika apstākļus nomaina svārstīgie pavasara, kad temperatūra dienā bieži ir pozitīva, bet nakts un rīta stundās – negatīva.

Intensīvi notiek sniega kušana, radot augstu vides mitrumu.

Šie faktori izraisa specifiskus satiksmes apgrūtinājumus, ar kuriem jārēķinās autovadītājiem:
• uz asfaltētajiem ceļiem var pēkšņi veidoties grūti pamanāma plāna ledus kārta - ”melnais ledus”;
• uz grants ceļiem veidojas atkala, jo tos klāj neizkusis, piebraukts sniegs.

Valsts autoceļu ziemas uzturēšana pilnā apjomā atbilstoši tehnisko normu prasībām turpināsies līdz 31.martam.

Mainīgie laika apstākļi pavasarī negatīvi iespaido arī novecojušos ceļu segumus, tajos veidojas bedres. Intensīva ceļa bedru labošana ik gadu tiek uzsākta aprīļa sākumā, kad iestājas darbu tehnoloģijai atbilstoši laika apstākļi. Pašreiz tiek labotas tikai atsevišķas, satiksmei bīstamās bedres, savukārt bedrainie ceļu posmi tiek aprīkoti ar brīdinošām ceļa zīmēm, atsevišķās vietās tiek ieviesti ātruma ierobežojumi.

Aicinām autovadītājus būt uzmanīgiem un atcerēties, ka pāriet uz vasaras braukšanas stilu vēl ir pāragri.
 

 
Visi komentāri
 
281836. viesis 4.marts 2011 10:25
0 0 Atbildēt

Tā nu ir sanācis ka esmu pārgājis uz "vasaras" auto (ar visiem vasaras ripuļiem) - vienīgā nelaime ka maita bišku pa zemu - tikko te to mazo sniegu sētnieks uzkasīja tā vienā vietā uz sliekšņa "uzsēdos" - un vasaras ripuļi īsti ārā no kupenas nerokas.

281837. viesis 4.marts 2011 10:37
0 0 Atbildēt

Pie mums arī vasarā neder zems auto ;) :)

281838. viesis 4.marts 2011 10:54
0 0 Atbildēt

kaimiņš savu -vasaras stila auto- ari izraka no sniega, tagad mēģina piešķilt dziesmā. būs labais ēņņ, eņņņ, sūdīgi , ka soļķis sasalis, abet ierūcināja.

281850. viesis 5.marts 2011 13:59
0 0 Atbildēt

likum paklausīgs pilsonis sen ir uzlicis vasaras riepas !

281851. viesis 5.marts 2011 22:40
0 0 Atbildēt

Kurš likums liek tagad braukt ar vasaras riepām? Darvina balvas likums?

281853. viesis 6.marts 2011 11:42
0 0 Atbildēt

Nehren tēlot Šumaheru un tad ar vasaras riepām mierīgi var braukt !!! Jau nedēļu braucu un nekas (tik motors bišku pa jaudīgu vasarenēm + ledum - tikpat kā nevar iesākt braukt bez spolēšanas :D ) . Bet nu tagad atkal varēšu mierīgi pārkāpt uz ziemas auto - salaboc.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti