Citroen Metropolis: galēja izsmalcinātība 4

 
9.marts 2011 10:40

CITROËN Ženēvas starptautiskajā autoizstādē Eiropas publikai prezentē skulpturālo METROLPOLIS konceptauto.

Fotogaleriju skatieties šeit »»

Slaids limuzīns ar harmonisku stilu, METROPOLIS atsaucas uz pasaules megapoļu grandiozumu, avangardismu un vitalitāti, to nenoliedzami magnētisko pievilcību. Pielāgojoties strauji augošajam Ķīnas automašīnu tirgum, šo konceptauto kopš 2008. gada izstrādāja CITROËN starptautiskā dizaina komanda, kas strādāja Šanhajā.

METROPOLIS: GALĒJA IZSMALCINĀTĪBA

Pārspējot segmentam raksturīgo dizainu un pieeju, METROPOLIS pauž radošumu, izsmalcinātu eleganci un tās valsts ambīcijas un izmērus, kurā ir radīts.

Izsmalcināts un atlētisks siluets ietērpts maigā „Pearl Silk” toņa virsbūvē, kas maina intensitāti atkarībā no apgaismojuma un izceļ automobiļa līnijas un smalkās detaļas.

METROPOLIS stilā apvienoti glāsmaina virsma, spēcīgas līnijas un jutekliski izliekumi, kas līdz ar īpašiem elementiem kā brīnišķīgas formas priekšējais spārns izceļ spēcīgo, slaido siluetu.
Turpinoties virsbūves garumā, hromētās sānu logu apmales vizuāli pagarina salona izmērus, nodrošinot aizmugurējo pasažieru intimitāti.

METROPOLIS priekšgals nepārprotami parāda mašīnas jaudu un spēku, kas slēpjas aiz pūķveidīgās radiatora restes. Izteiksmīgie lukturi izceļas ar karalisku un metālisku stilu, paužot neapšaubāmu autoritāti.

Fotogaleriju skatieties šeit »»

Mašīnas aizmugure eleganti apvieno plašumu un stabilitāti, saglabājot spēcīgu un aerodinamisku siluetu. Plūstošās līnijas sasaucas ar velvēto aizmugurējo logu un bagāžnieku, kas papildināts ar aktīvu spoileri. Inovatīvie „bumeranga” tipa aizmugurējie lukturi piešķir īpašu niansi mašīnas aizmugurei.

Salona interjeru iedvesmojuši vēdekļi un ķīniešu stīgu instrumenti. Ķīnā tie ir izsmalcinātas un bagātas personas atribūti. Aprīkojums ir ieguvis jaunu, orientālu pieeju un šā konceptauto izsmalcinātība ir izteiksmīga.

METROPOLIS UN AVANGARDA TEHNOLOĢIJAS

METROPOLIS, pateicoties savam hibrīddzinējam, apvieno urbānu atbildību ar braukšanas baudījumu. Lai pilnībā izmantotu iespējas uz ceļa, automobilis aprīkots ar Hydractive piekari – CITROËN firmas izstrādājumu, kas nodrošina automašīnai no tās gaidīto braukšanas komfortu. Sistēma nodrošina konstantu automašīnas gaitu labākai aerodinamikai un līdz ar to zemākam CO2 kaitīgo izmešu līmenim.

Ar iebūvēto hibrīddzinēju METROPOLIS var darboties vairākos režīmos:

- kā pilnībā elektrisks auto: uzsākot kustību, pilsētā pie zema pārvietošanās ātruma un samazinot braukšanas ātrumu elektromotors ražo 55 ZS (40 kW) jaudu, maksimāli sasniedzot 95 ZS (70 kW);
- iekšdedzes režīmā: pie konstanta braukšanas ātruma uz šosejas vai maģistrāles, kad dzinējs sasniedz maksimālo efektivitāti, V6 divu litru benzīna dzinējam attīstot 272 ZS (200 kW) un maksimālo griezes momentu 375 Nm;
- kombinējot abus dzinējus:
• papildus jaudas iegūšanai paātrinoties („overboost” funkcija), automašīnai sasniedzot maksimālo jaudu 460 ZS (345 kW) un 430 Nm griezes momentu
• kad nepieciešama papildus saķere pilnpiedziņas režīmā.

Dzinējs apvieno braukšanas baudījumu – iespaidīgu sniegumu uz ceļa – un saudzīgu izturēšanos pret apkārtējo vidi, sasniedzot īpaši zemu kaitīgo izmešu līmeni. METROPOLIS degvielas patēriņš ir tikai 2,6 l/100 km un tas izdala 70 g/km CO2 izmešu, kas ir vidēji piecas reizes mazāk nekā parastiem dzinējiem ar ekvivalentu jaudu (četru litru V8 dzinēji).

Tas iespējams, pateicoties:
- benzīna motora optimizācijai,
- septiņpakapju duālā sajūga elektroniskai pārnesumkārbai,
- hibridizācijai,
- hinrīddzinēja darbības stratēģijai, kas ļauj samazināt CO2 izmešus.

CITROËN Importētāja SIA VEHO valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda stāsta: CITROËN vēsture ir bagāta ar savam laikam moderniem auto modeļiem, kas aizvadītajos 90 gados ir apliecinājuši autobūves progresu. Ženēvas autoizstādes apmeklētāju uzmanībai tiek izstādīts METROPOLIS - „autobūves mākslas darbs”, augstāko radošo standartu un tehnoloģisko sasniegumu rezultāts.

Fotogaleriju skatieties šeit »»


 

 
Visi komentāri
 
281917. viesis 9.marts 2011 11:56
0 0 Atbildēt

Jaguāra luksus sedanus šitāds saliek vienos vārtos, ar BMW un Lexus arī var pakonkurēt, bet līdz MB vai vēļ nopietnā RR, Bentley, tīri vārda dēļ nekādi nedavilks ... Bet citādi ļoti interesants auto, tas nekas ka pa savam 605 nežēļīgi atgādina ;)

281918. viesis 9.marts 2011 12:24
0 0 Atbildēt

Skaists!Tikai riteņu diski-"bling,bling" USA stilā -neiederās tēlā.

281931. viesis 9.marts 2011 16:37
0 0 Atbildēt

Beidzot kāds luksus vāģis, kas nav garlaicīgs pēc skata!

282115. viesis 18.marts 2011 18:33
0 0 Atbildēt

reti skaists auto, kas galīģi atšķiras no visiem audi, bmw, mercedes, lexus, labā nozīmē atšķiras :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti