«Toyota RAV4» īpašniekiem jāuzmanās... 1

 
10.marts 2011 10:35

Analizējot šī gada pirmo divu mēnešu statistiku, AAS “Seesam Latvia” sauszemes transporta līdzekļu apdrošināšanas riska parakstītāji ievērojuši, ka netipiski strauji pieaudzis “Toyota RAV4” zādzību skaits.

Ja iepriekšējos trijos gados kopumā apdrošinātājiem tika pieteiktas 13 “Toyota RAV4” zādzības, tad šī gada janvārī un februārī apdrošinātāji informēti jau par astoņu šī modeļa mašīnu zādzību. Pārlūkojot informāciju par šogad notikušajām zādzībām, nākas secināt, ka zagļus interesē pēc iespējas jaunas šī modeļa automašīnas – vecākā no nozagtajām “Toyota RAV4” ražota 2003. gadā, bet pārsvarā zagtās automašīnas ir ne vairāk kā trīs četrus gadus vecas.

Piemēram, 2. februārī no Zvaigznāja gatves Rīgā tika nozagta 2008. gadā ražota “Toyota RAV4”, kuras īpašniekam atlīdzībā “Seesam Latvia” izmaksāja 13 000 latu. Savukārt 17. janvārī no Maskavas ielas Rīgā tika nozagta 2007. gadā ražota “Toyota RAV4”. Šīs mašīnas īpašniekam izmaksāta apdrošināšanas atlīdzība 11 300 latu apmērā. Jāpiebilst, ka minētās automašīnas bija aprīkotas ar signalizāciju. Eksperti pieļauj, ka, visticamāk, tās bijušas pasūtījuma zādzības un automašīnas, iespējams, nekavējoties izvestas no Latvijas.

Piektdien, 4. martā, Rīgā notika nu jau kārtējā šī modeļa auto zādzība – no Mērsraga ielā tika nozagta 2005. gadā ražota automašīna “Toyota RAV4”. Tā bija aprīkota ar signalizāciju, taču nebija apdrošināta, līdz ar to visi zaudējumi gulsies tikai uz mašīnas īpašnieka pleciem.

“Toyota RAV4” pagājušajā gadā ierindojusies Latvijā pārdotāko jauno automašīnu modeļu vadošajā pieciniekā. Šī automašīna ieņēmusi augstu vietu “Auto Bild” 2011. gada kvalitātes un izturības reitingos. Acīmredzot to “novērtējuši” arī zagļi.

„Seesam Latvia” sauszemes transporta līdzekļu apdrošināšanas riska parakstītājs Pēteris Lečmanis stāsta, ka “Toyota RAV4” visai negaidīti un ļoti strauji ieņēmusi līderpozīcijas zagtāko auto topā:
– Šī iemesla dēļ vēlamies pievērst pastiprinātu uzmanību auto drošības pasākumiem. Apdrošinātāji pārsvarā akceptē rūpnīcas uzstādīto signalizāciju, neizvirzot papildu drošības prasības. Aizsardzības sistēmas, ar kurām tiek aprīkoti auto, ar katru gadu kļūst aizvien sarežģītākas, taču arī zagļu rokās nonāk aizvien modernākas iekārtas. Par dažiem tūkstošiem dolāru melnajā tirgū ir pieejams tā sauktais kodu “graberis” (angl. – code grabber). Tā ir iekārta, kas elektroniski ar distances vadības mehānismu skenē un fiksē automašīnas signalizācijas kodus, kas pēc tam dod iespēju zagļiem bez lielām pūlēm un no attāluma atslēgt auto signalizāciju.

Tāpēc, ņemot vērā tendenci pieaugt “Toyota RAV4” zādzībām, iesakām aprīkot savus auto ar papildu drošības sistēmām. To var veikt pie jebkura auto drošības sistēmu uzstādītāja. Būtu lietderīgi izvēlēties jaunākās paaudzes sistēmas, piemēram, tādas, kurās iestrādāts “Dialog” kods. Gribu uzsvērt, ka vislielāko uzmanību drošības pasākumiem šobrīd vajadzētu pievērst tieši džipu īpašniekiem, papildus veicot arī automašīnas drošības sistēmu diagnostiku.
 

 
Visi komentāri
 
281956. viesis 10.marts 2011 12:42
0 0 Atbildēt

Manu janvārī mēģināja nozagt , cik zinu tajā nedēļā vēl vienu mēģināja . Intresanti zināt cik tādu neizdevušos gadījumu ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti