Apkārt Eiropai ar «Audi Tradition»

 
28.marts 2011 10:46

Audi Tradition uzsāk 2011. gada vēsturisko automobiļu sezonu ar bagātīgu programmu. AUDI AG Mantojuma nodaļa ar savu „Muzeju uz riteņiem” piedalīsies vairāk kā 30 pasākumos.

Pēc divu gadu pārtraukuma programmā atkal ir iekļauta „klasikas klasika” – Itālijas pasaulslavenais Mille Miglia rallijs. Maijā pieci vēsturiski 1950.-to gadu DKW modeļi dosies ceļā uz Itālijas ziemeļu daļu. Taču pirms tam Audi Tradition piedalīsies pasaulē lielākajā vēsturisko automobiļu izstādē – Techno Classica Esenē (Vācija).

Plānots, ka no 30. marta līdz 3. aprīlim Esenes Gruga izstāžu zāles apmeklēs vairāk kā 160 000 ekspertu un vecu automobiļu cienītāju. Audi Tradition eksponāti ir piemēri no NSU, DKW un, protams, Audi vēstures. Kamēr šos eksponātus apbrīno Techno Classica izstādē, citi kolekcijas transportlīdzekļi dodas kur citur. Pēc divu gadu pārtraukuma Audi Tradition atkal piedalās pasaulslavenajā antīko automobiļu rallijā – Itālijas Mille Miglia. Audi komanda piecu 1950.-to gadu DKW modeļu sastāvā startēs Brescia pilsētā, kur ceļu uz Romu uzsāks vairāk kā 375 vēsturiski automobiļi (12.-14. maijs).

Audi Tradition atkal varēs atrādīties lielai auditorijai Lielbritānijā notiekošajā Goodwood Festival of Speed pasākumā (1.-3. jūlijs). Līdzīgi kā iepriekšējos gados, uz pasaulē lielāko vēsturisko autosporta pasākumu iepriekšpārdošanā tiks pārdotas 160 000 biļetes. Audi Tradition zina, ko skatītāji autosporta dzimtenē vēlas redzēt: Auto Union Type C un Type D „Silver Arrows”, kas guva uzvaras pirmajās Anglijas Grand Prix sacensībās Doningtonas parkā 1937. gadā un 1938. gadā. Pasākumā piedalīsies arī pirmskara DKW sacīkšu motocikls un motocikls ar blakusvāģi.

7. un 8. maijā Bādenes-Virtembergas apgabals Vācijā ar pasākumu „Automobiļu vasara 2011” atzīmēs automobiļu 125. gadadienu. Parādē cauri Štutgartei Audi Tradition piedalīsies ar aptuveni 40 transportlīdzekļiem. Drīz pēc tam, no 25.-28 maijam, pieci Audi Tradition automobiļi piedalīsies Kitzbühel Alpu rallijā trasē, kas šķērso Austrijas kalnus. Arī Vācijas Hesenes apgabals netiek atstāts novārtā: pēc 2010. gada, kad Audi Tradition piedalījās Schottenring Classic Grand Prix rallijā ar pirmskara DKW sacīkšu motocikliem, šogad tie būs pēckara kolekcijas DKW sacīkšu mopēdi no 1950.-tajiem gadiem. Nākamais pasākums, kurā Audi Tradition atkal piedalīsies pēc ilgāka pārtraukuma, būs populārais moderno klasisko transportlīdzekļu rallijs „Creme 21”. Tas notiks no 21.-25. septembrim, un tajā uz starta līnijas stāsies NSU TT un Audi 50.

Protams, ir vēl daudzi citi atzīti vēsturisko transportlīdzekļu pasākumi, kuros Audi Tradition ir jau pazīstams dalībnieks, piemēram, Silvretta Classic rallijs (7.-10. jūlijs), Ennstal Classic rallijs (13.-16. jūlijs), Sachsen Classic rallijs (18.-20. augusts), Eifel Classic rallijs (29. septembris – 1. oktobris) un Gran Premio Nuvolari rallijs Itālijā (15.-18. septembris). Taču Audi Tradition, protams, atsaucas tiem vēsturisko automobiļu pasākumiem, kas notiek tā tuvākajā apkārtnē, tādēļ tas piedalīsies Donau Classic rallijā, kas notiks Ingolštates tuvumā (16.-18. jūnijs), un Heidelberg Historic pasākumā (28.-30. jūlijs), kas notiks Audi Forum salonā Nekarsulmā.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti