Sāk atzīt vadītāja tiesību atņemšanu visā Eiropā 7

 
13.aprīlis 2011 10:59

Šobrīd spēkā stājusies ES direktīvas norma, kas paredz transportlīdzekļu vadītāju tiesību atņemšanas savstarpēju atzīšanu.

Turpmāk Eiropas valstis apmainīsies ar informāciju par satiksmes noteikumu pārkāpējiem, kas nozīmē, piemēram, to, ka, ja personai vienā valstī ir atņemtas vadīšanas tiesības, tā nevarēs turpināt vadīt transportlīdzekli citā valstī. Līdz šim šādi gadījumi bija iespējami, jo nebija vienotas sistēmas pārkāpēju uzskaitei.

Noteikumi par informācijas reģistrēšanu par personai piemērotu transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu ir noteikti Ceļu satiksmes likuma 30. panta 2. daļas 8. punktā.

Kā konkrētu piemēru varētu minēt gadījumu, kad Latvijas pilsonis citā Eiropas valstī ir izdarījis pārkāpumu, par ko tiek piemērota vadīšanas tiesību atņemšana, bet atgriežoties Latvijā turpina piedalīties ceļu satiksmē.

Turpmāk visā Eiropā institūcijas, kas atbild par autovadītāju kontroli reģistrēs datus par pārkāpumiem, līdz ar to Latvijā tiks saņemta informācija par konkrēto pārkāpēju. Šādā gadījumā uz personas deklarēto dzīves vietu tiks nosūtīts arī paziņojums par tiesību atņemšanu un pienākumu nodot nederīgo apliecību (ja tā atrodas pie transportlīdzekļa vadītāja).

 
Visi komentāri
 
282424. viesis 13.aprīlis 2011 17:05
0 0 Atbildēt

:) jautri, cilvīši no rietumeiropas varēs jautroties Baltijā un varas iestādes saņemt tiesas pieteikumus no viņiem :D

kāpēc? cik braucu pa rietumeiropu, reti sanāk pārkāpt, jo zīmes ir loģiskas, ceļi normāli, apkārtējie braucēji viens otru respektē un policistus, kā tādus vispār reti redz. Pārsvarā viņi man tur ir vajadzīgi lai atrisinātu kādu problēmu un viņiem atrodas laiks, lai ar mani risinātu visādus muļķīgus jautājumus.

282428. viesis 13.aprīlis 2011 21:52
0 0 Atbildēt

Nu ko, puse Īrijas latviešu tagad paliks bez tiesībām? :D

282436. viesis 14.aprīlis 2011 1:25
0 0 Atbildēt

Kuros LV likumos ir paredzēts,ka tiesības var atņemt citas valsts institūcija?

282444. viesis 14.aprīlis 2011 8:31
0 0 Atbildēt

282436. viesis pirms 7 stundām

Kuros LV likumos ir paredzēts, ka tiesības var atņemt citas valsts institūcija?

=======================

Atrodoties citā valstī, tu pakļaujies tās likumiem, gudriniek! :-)

Ar LV likumiem tur maz sakara!

282452. viesis 14.aprīlis 2011 18:40
0 0 Atbildēt

Bet ātrumu pārkāpt tāpat varēs turpināt, par to tak tiesības neatņem....

282493. viesis 18.aprīlis 2011 13:40
0 0 Atbildēt

Nu, savāksi punktus un atņems vai arī pārkāpsi kārtīgi un atņems, neatņem?

282525. viesis 19.aprīlis 2011 18:45
0 0 Atbildēt

Nezinu kā ir šobrīd, bet vēl 3 gadus atpakaļ te pat mūsu kaimiņvalstī Lietuvā tika pārkāpts ātrums +47 km/h (kādēļ un kā tas notika, tas jau ir cits stāsts) un vadītāja stāžs vēl nebija 2 gadi. Atbilstoši Lietuvas likumiem tiesības noņēma, iedeva Lietuvas pagaidu tiesības. + tam visam: vajadzēja vēlreiz braukt uz Lietuvu skaidroties ar vietējām amatpersonām, samaksāt soda naudu (apmēram 120 ls) un gaidīt 4 mēnešus, kamēr Lietuvas un Latvijas institūcijas savstarpēji sadarbojoties deva man iespēju saņemt savu vadītāja apliecību CSDD. Noskaidrojot Latvijas CSDD vai es varu piedalīties satiksmē vadot transportlīdzekli, atbilde bija "jā", jo pārkāpums ir izdarīts citā valstī un uz Latviju neattiecas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti