Visu laiku jaudīgākais «Opel Corsa» modelis - tikai 500 eksemplāros 2

 
21.aprīlis 2011 14:57

Corsa OPC tagad ir vēl jaudīgāka. Modelis OPC ‘Nürburgring Edition’ balstīts uz nesen uzlaboto Corsa modeļu līnijas un piedāvās jaunas brauciena izjūtas.

Šo modeli plānots ražot tikai 500 vienībās.

Papildus jauda rodas pateicoties modificētajam turbodzinējam, sporta izplūdes sistēmai ar samazinātu spiedienu un optimizācijai uz 100 oktānu degvielu. Rezultātā 1.6-litru OPC turbodzinējs ir palielinājis jaudu no 141 kW/192 ZS uz 154 kW/210 ZS jeb specifiskajā jaudas reitingā dod 131.4 ZS uz vienu litru, kas ir izņēmums šajā auto klasē. Maksimālais griezes moments, kas bāzes dzinēja modelim ir 230-266 Nm, arī ir palielināts uz 250 un 280 Nm ‘overboost’ režīmā.

Lai pārvērstu šo jaudu par kaislīgu izbraucienu, priekšējā ass ir aprīkota ar mehānisko, ierobežotas slīdēšanas diferenciāli. Tas palīdz samazināt riteņu slīdēšanu, piemēram, ja ir slikti ceļa apstākļi vai izmaiņas ceļa virsmas tekstūrā. Tas ir arī ideāls braucienam trasē.



Jaunās Corsa šasija arī ir uzlabota. Tagad auto ir zemāks, tam ir jauni Bilstein amortizatori, jauna Brembo priekšējā bremzēšanas sistēma un spēcīgas bremžu uzlikas. ABS, Saķeres kontroles sistēma (TC), Elektroniskā stabilitātes kontroles sistēma (ESC) – visas ierīces Opel attīstības centrā ir pārveidotas tā, lai atbilstu jaunajai automašīnas konfigurācijai.

Virsbūves vizuālie uzlabojumi ietver divas jaunas, ekskluzīvas krāsas – ābolu zaļo (‘Grasshopper’ tulk. Sienāzis) un sarkano (Henna), kā arī jauna dizaina spīdīgi pelēkus 8 x 18-collu alumīnija diskus ar 225/35 R 18 V riepām. ‘Nürburgring Edition’ no Corsa OPC modeļiem var atšķirt arī pēc priekšējā spoilera un duālās izplūdes sistēmas no nerūsējošā tērauda, kā arī, protams, pēc ‘Nürburgring’ logo uz B-pīlāriem.

Arī salonā nevar nepamanīt, ka auto ir īpašs. Tajā atrodami dekoratīvi ‘Nürburgring’ uzraksti izšūti sarkanā un melnā krāsā, priekšējie Recaro sporta sēdekļi nošūti ar baltām šuvēm tāpat kā aizmugurējie, rokas bremze un ātruma pārslēdzējs. Priekšējo sēdekļu aizmugure arī ir izdaiļota ar ‘Nürburgring’ logo.

Izcils brauciens rada prieku

Standarta rādītāji sniedz tikai nelielu ieskatu par to, kā ir braukt ar Corsa OPC ‘Nürburgring Edition’. 100 km/h tas sasniedz 6.8 sekundēs un paātrinājumu no 80 līdz 120 km/h piektajā pārnesumā - 6.2 sekundēs. Maksimālais ātrums 230 km/h padara to par vienu no līderiem savā klasē. ECOTEC dzinēja, kas atbilst Euro 5 normatīviem, degvielas patēriņš ir 7.6 l/100 km un CO2 izmeši ir 178 g/km.

Jau pēc nosaukuma var noprast, OPC ‘Nürburgring Edition’ modelis ir cieši saistīts ar Opel sacīkšu vēsturi. Kā spēcīgākajam Opel Corsa modelim savā klasē ‘Nürburgring Edition’ bija jāpierāda izcila vadāmības dinamika neskaitāmos testos Nirburgringas trases ziemeļu aplī - pasaulē sarežģītākajā sacīkšu trasē. Bet braukšanas prieks nebeidzas tikai ar ātrumu, dinamiku un vadāmību, šis modelis sniedz arī lielisku pieredzi pasažieru dzirdei, jo izplūdes sistēma ir speciāli pielāgota auto īpašībām.

‘Nürburgring Edition’ varētu raksturot Opel zīmola vēstnieka Joahima Vinkelhoka (Joachim Winkelhock) vārdiem: “Tu brauc un brauc, un brauc – un negribi apstāties!”

Opel Corsa ‘Nürburgring Edition’ Vācijā var iegādāties par 27.650,- euro (PVN ieskaitot).
 

 
Visi komentāri
 
282558. viesis 22.aprīlis 2011 16:29
0 0 Atbildēt

Sūc par to, cik lopi uz litru, cik tā kastīte sver?! Ka beigās nesanāk ka kaut kāda ļurbo kalibra šo vienalga vienos vārtos izpuļķē :>

282562. viesis 23.aprīlis 2011 21:22
0 0 Atbildēt

kautkādam autobūves grandam bija tēze, ka ķerras jāražo par vienu mazāk kā ir potenciālie pircēji.....

cik šito žopeļu būtu jāsaražo, ja seko šitam likumam?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti