14.maijā - motorolleru sezonas atklāšanas pasākums 4

 
6.maijs 2011 10:31

Augstas degvielas cenas, pilsētas satiksmes radītais gaisa piesārņojums, kā arī augsts transporta radītais trokšņa līmenis pilsētas vidē ir iemesli, kāpēc laikraksts Diena aktualizējis jautājumu par motorolleru kā alternatīvu pārvietošanās līdzekli pilsētā.

2011.gada 14.maijā aicinām visus motorolleristus piedalīties motorolleru sezonas atklāšanas svētkos.

Uz pasākumu aicināti visi motorolleristi un visi tie, kam interesē motorollers kā alternatīvs pārvietošanās līdzeklis pilsētā. Pasākumu vadīs žurnālists Ģirts Timrots.
Motorolleru vadītājiem par ieejas biļeti pasākumā kalpos līdzpaņemts vecs gludeklis, fēns, PET pudele vai stikla burciņa.

Programma:
- No plkst. 10.30 līdz 11.00 – ierašanās un Ladigs cafe piedāvātais welcome drink.
- 11.00 – motorolleru svinīgā līnija;
- 11.10 – motorolleru svinīgās līnijas mērīšana. Līnija tiks veidota AS Diena redakcijas autostāvvietā.
- No plkst. 11.30 līdz 13.30:

Motorolleru foto bankas izveide;
Bezmaksas marķēšana sadarbībā ar SIA Autonams;
Katram pasākuma dalībniekam – Statoil Extra karte ar Zelta līmeņa atlaidi;
Apdrošināšanas kompāniju piedāvājumi;
Motorolleru, aksesuāru, drošības risinājumu tirdziņš;
Iepazīšanās ar motorolleristu klubiem;
Saviesīgas sarunas un paraugdemonstrējumi;
Karstas un aukstas uzkodas no Ladigs cafe;
Lauku labumu tirdziņš.


14.00 – ceļu policijas eskortēta, motorolleru kolonna dosies uz Ganību dambi 27, kur atrodas publisks EKO Rīga atkritumu savākšanas punkts. Tajā izmetīsim līdzpaņemto, savu laiku nokalpojušo sadzīves elektrotehniku, stikla un plastmasas izstrādājumus.


Pasākuma noslēgums Mūkusalas ielā 15, Dienas ābeļdārzā grila pārtija. Grilētos ēdienus piedāvās Ladigs cafe.

Pasākumu atbalsta SIA Statoil Latvija, Latvijas Zaļais punkts, Kristers Serģis moto, Motosports, Ladigs cafe.

Laikraksts Diena un portāls diena.lv sākuši eksperimentu, kurā tiek vērtēts, cik ērts ir motorollers, pārvietojoties pa Rīgu. Eksperimenta pirmajā posmā trīs Dienas pārstāvji, kuri iepriekš nav braukuši ar motorolleru, nedēļu brauks ar to ikdienas gaitās un pēc tam dalīsies iespaidos par šo pārvietošanās veidu.

Savukārt eksperimenta otrajā daļā darbdienas sastrēgumā vienlaikus cauri pilsētai dosies auto, motocikls, rollers un velosipēds (tiks vērtēts laika un degvielas patēriņš). Plašāki materiāli par šo eksperimentu tiks publicēti laikrakstā Diena.

irmdien, 9. maijā, plkst. 16.00 Dienas viesistabā t/c Galleria Rīga notiks publiska diskusija par mororolleru kā ērtu pārvietošanās līdzekli pilsētā. Diskusiju vadīs autožurnālists Pauls Timrots, diskusijā piedalīsies Drošas braukšanas skolas pārstāvis, CSDD Kvalifikācijas nodaļas vadītājs Juris Teteris, auto apskatnieks un portāla www.motografs.lv galvenais redaktors Ilmārs Līkums, kā arī satiksmes dalībnieks, kurš ikdienā pārvietojas ar motorolleru. Skatieties video tiešraidi www.diena.lv!

 
Visi komentāri
 
282708. viesis 6.maijs 2011 10:37
0 0 Atbildēt

Beidzot ļaudis jāved pie prāta - mopēds ir reāla alternatīva - saku no savas pieredzes!

282709. viesis 6.maijs 2011 13:36
0 0 Atbildēt

būs jāpadomā - varbūt pat var tur piedalītes. sen nav nevienā kopējā pasākumā būts.

282733. viesis 10.maijs 2011 23:38
0 0 Atbildēt

protams ka roleris ir laba lieta, bet vel labaks ir maxiskuters....!!!

jo ar mazinajiem brauc vel zali gurki bet ar lielajiem jau spriestspejigi vaditaji un tas uz cela ir loti svarigi!!!

282741. viesis 11.maijs 2011 13:20
0 0 Atbildēt

un tad pēc nedēļas 21. maijā jau www.vespaspiets.lv sezonas open pasākums, & vasara var sākties. tiem kam rolleris Vespa, spicē ausis un spodrina savus zummzināmos!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti