Winston Battery akumulatori OSCar eO būvei veiksmīgi sasnieguši Ogri 4

 
9.maijs 2011 8:44

Maija sākumā OSC mājvietu Ogrē veiksmīgi sasniedza Ķīnas kompānijas „Winston Battery” sūtījums – trīs akumulatoru komplekti OSCar eO un testa auto būvei.

Izkraušana notika OSCar eO konstruktora Andra Dambja uzraudzībā. Pazīstamais rallijreidu automašīnu autors ar prieku secināja, ka akumulatori bez problēmām pārcietuši ceļojumu pāri okeāniem un sasnieguši OSC bez bojājumiem.

„Pavisam esam saņēmuši 110 moduļus. Katrā no tiem ir 6 akumulatori,” stāsta A. Dambis. „Winston Battery” sūtījums ietilpa 28 kastēs ar iespaidīgu kopējo svaru – 2,4 tonnas. „Winston Battery” akumulatori kopā ar vadības iekārtām un elektromotoriem tuvākajā laikā tiks uzstādīti uz Nissan Navara bāzes veidotā testa automobilī, lai pārbaudītu visas galvenās OSCar eO sacīkšu auto elektriskās komponentes un funkcijas reālos apstākļos.

Vienlaikus akumulatoru moduļi tiks iebuvēti topošajā OSCar eO, kura karkass jau ir pilnībā sametināts.

Automašīnas tapšanai turpmāk būs iespējams sekot internetā, mājaslapā http://oscareo.lv.

Kā jau iepriekš ziņots, OSCar eO projekta mērķis ir sasniegt finišu planētas grūtākajās izturības sacīkstes „Dakara 2012” un uzvarēt „alternatīvās enerģijas” ieskaites klasē. Izmantojot divus jaudīgus neodīma magnētu elektromotorus ar kopējo jaudu 180 kW, OSCar eO spēs attīstīt ātrumu 140 km/h, bet akumulatoru papildu uzlādi garajos Dakaras ātrumposmos nodrošinās iekšdedzes dzinējs. A. Dambis papildina informāciju ar jaunākajiem aprēķiniem: „OSCar eO pavisam būs iebūvēti 192 Winston akumulatori ar kopējo enerģijas ietilpību 61 kWh. To kopējais svars būs 672 kg, savukārt tilpums – 422 litri.”

Video no Winston Battery akumulatoru izkraušanas

 
Visi komentāri
 
282718. viesis 9.maijs 2011 10:09
0 0 Atbildēt

buutu labaak uzbuvejushi elektro RAFu, no tiem kas gozejaas fonaa. un ar to uz dakaru :)

282719. viesis 9.maijs 2011 11:44
0 0 Atbildēt

Slinkais ko tu pīpē - RAFs jau braukšanai pa ielu ir arhaisms, kur nu vēl Dakārā. Ka vēsturisks auto protams, vai kā bērneļu vadāšanai pa to pašu Mežaparku, bet ne jau rallijā.

282732. viesis 10.maijs 2011 22:46
0 0 Atbildēt

Rafs spārda. vēl paris gadi..un šis te būs īsta raritāte...

Dambim vieksmi! ceru ka starts dakārā (un protams finišs, par ko šaubu nav) ar pašu būvēto eO aizbāzis mutes visiem tiem, kas šo te uzkata par tīru marketinga triku.

282740. viesis 11.maijs 2011 11:08
0 0 Atbildēt

Jā, šodien ielās rafiņš jau ir liels retums. Tā tomēr ir Latvijas autobūves vēstures sastāvdaļa, kas ir jāsaglabā. Labi, ka Dambim ir interese un uzņēmība darboties arī šo mikrobusu atjaunošanas darbos. Iespēja, ka mūsu mazbērni kādreiz nākotnē svinīgos pasākumos tiks pavizināti ar Latvijā būvētiem auto. Padomjlaikos olimpiades vajadzībām tika ražoti arī elektrorafiņi. Varbūt, Dambis var arī kādu elektrisko samontēt ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti