Sixt piedāvā palīgu racionālai auto iegādei 3

 
13.maijs 2011 8:10

Vadošais autoparku vadības pakalpojumu sniedzējs Latvijā Sixt Leasing šodien prezentēja auto dzīves cikla izmaksu (TCO – total cost of ownership) aprēķinu principu.

Tas būs noderīgs palīgs uzņēmumiem un privātpersonām racionālai, pārskatāmai un ekonomiski pamatotai auto iegādei.

Sixt TCO aprēķinā tiek ņemts vērā līzinga mēneša maksājums, degviela, nodokļi un valsts nodevas, tehniskās apskates, apdrošināšana (OCTA, KASKO), kā arī tādi pakalpojumi kā normāla nolietojuma remontdarbi, apkopes, riepas, to maiņa un uzglabāšana un 24h palīdzība uz ceļa.

“Auto pārdošanas tirgus līdz ar līzinga pakalpojumu pieejamības atjaunošanos sāk attīstīties, un klientiem auto izvēli arvien biežāk ietekmē racionālie argumenti. Sixt TCO aprēķins noderēs gadījumos, kad īsti nevar izvēlēties izdevīgāko variantu starp diviem līdzīgiem piedāvājumiem cenas un aprīkojuma ziņā. Tas atvieglos izvēli kā privātpersonām, bet jo īpaši uzņēmumiem, jo aprēķinā tiek ņemtas vērā arī tā sauktās “slēptās” auto izmaksas. Tās lieliski atklāj reālās automašīnu izmaksas un padara ekspluatācijas izmaksas pārskatāmas ilgākā laika periodā,” stāsta Sixt vadītājs Baltijā Arnis Jaudzems.

Sixt TCO jeb auto dzīves cikla izmaksu aprēķins ir metodoloģija, kurā ņemtas vērā visas auto izmaksu pozīcijas auto dzīves cikla laikā, lai aprēķinātu vidējās auto izmaksas mēnesī. Metodoloģija ir vispārināma, un ar tās palīdzību ir iespējams salīdzināt dažādu marku un modeļu automašīnas, lai izvēlētos izdevīgāko. Sixt katru mēnesi publicēs TCO aprēķinus Latvijā pārdotāko ekonomiskās klases, kompaktklases, vidējās klases un vieglā komerctransporta klases automašīnām, tā palīdzot uzņēmumiem un privātpersonām pieņemt racionālākus lēmumus būtiskajā auto iegādes procesā. Aktuālā informācija būs pieejama www.sixt.lv/TCO.

“Iniciatīva ir atbalstāma, jo šī informācija sniegs daudz reālāku pārskatu par auto patieso cenu no iegādes brīža līdz tā tālākai realizācijai. Patērētājs, īpaši reklāmas iespaidā, pieņem lēmumu izteikti balstoties uz atlaidēm un akcijām, neizvērtējot patiesās izmaksas un ietaupījumus ilgtermiņā. Atgriežoties aktīvam līzinga piedāvājumam un straujam komerctransporta pieprasījuma kāpumam, TCO aprēķins būs noderīgs papildus kritērijs lēmuma pieņemšanā, ko ņemt vērā izvērtējot auto pirkšanas piedāvājumus,” Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

Kā liecina apkopotā informācija par 2011.gada 1.ceturksnī pārdotākajiem auto ekonomiskajā klasē iecienītākās ir Ford Fiesta un Hyuindai i20 markas automašīnas ar benzīna dzinējiem, kompaktklasē pārliecinošs līderis ir Ford Focus ar 1.6 benzīna dzinēju, kam seko Suzuki SX4, VW Golf un Renault Megane automašīnas; vidējā klasē pirktākās ir VW Passat un Toyota Avensis automašīnas, savukārt vieglo komercauto klasē visvairāk pārdotie auto ir Citroen Berlingo un Peugeot Partner. No visiem iegādātajiem auto tikai aptuveni 5% iegādājušās privātpersonas; attiecīgi 95% iegādājušās juridiskas personas, izmantojot līzingu vai veicot norēķinus uzreiz. Analizējot pārdotāko automašīnu sadalījumu pa klasēm 67.7% ir kompaktklases automašīnas, 13.3% komerctransports, 10.9% vidējās klases un 8.1% ekonomiskās klases automašīnas. Sixt TCO aprēķini šīm automašīnām ir pieejami www.sixt.lv/TCO.

 

 
Visi komentāri
 
282755. viesis 13.maijs 2011 8:16
0 0 Atbildēt

Ej tak tu nost. Cik cilvēku Latvijā izmanto riepu uzglabāšanas pakalpojumus un 24h palīdzību uz ceļa? Varbūt pāris procenti no visiem autobraucējiem. Iekļaut šādas izmaksas uzturēšanas aprēkinos ir stulbi. Te vienkārši pārņēmuši no kaut kādiem biezajiem ārzemniekiem ideju un viss. Bez kādas piemērošanas vietējām realitātēm.

282757. viesis 13.maijs 2011 14:17
0 0 Atbildēt

Vadošais autoparku vadības pakalpojumu sniedzējs Latvijā Sixt Leasing ir laikam a p d ir sies ar savu vadibu un meklee kaa apkast atkal tautu .

282785. viesis 18.maijs 2011 15:38
0 0 Atbildēt

Man ir kasko, kas piedāvā arī "degvielas uzpildīšana, ja tā uz ceļa beigusies, mašīnas izvilkšana no sniega kupenas, bojātas riepas nomaiņa", bet neesmu un nedomāju to izmantot. Nu, varbūt, lai riteni nomaina, kad sievai tā gadītos.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti