Autovadītāji vēlas zināt degvielas izcelsmes valsti 6

 
30.maijs 2011 13:08

SIA “Neste Latvija” pētījums par Latvijas autobraucēju degvielas iegādes paradumiem un izpratni par tās izcelsmi atklāj, ka autovadītājiem trūkst informācijas par degvielas izcelsmi.

Lielākā daļa (81%) respondentu gribētu, lai degvielas uzpildes stacijās tiktu norādīta degvielas izcelsmes valsts, jo viņuprāt tā apliecina degvielas kvalitāti.

“Pētījums atklāj, ka iedzīvotāju vēlme zināt, par ko tie maksā, pieaug. Līdzīgi, kā pārtikas produktu veikalos pie augļiem un dārzeņiem ir norāde par izcelsmes valsti, iedzīvotāji vēlas, lai degvielas uzpildes stacijās būtu norāde, kur tiek ražota degviela. Viņuprāt degvielas kvalitāti galvenokārt nosaka tās izcelsme un ražotājs. Mēs tirgojam Somijā Neste Oil rūpnīcā ražotu augstākās kvalitātes benzīnu un dīzeļdegvielu. Esam gandarīti, ka vairums autobraucēju novērtē Somijas degvielas kvalitāti,“ piebilst Andris Matisons, Neste Latvija mazumtirdzniecības vadītājs.

Iegādātās degvielas izcelsmi nezina 44% respondentu, norādot, ka degvielas tirgotāji pārāk reti sniedz šādu informāciju. Ceturtdaļa atklāj, ka degvielas ražotājvalsts viņus interesē, tomēr paši šādu informāciju nav meklējuši. Iegādātās degvielas izcelsmi zina tikai 11% respondentu, bet 10% atzīst, ka viņiem tā neliekas svarīga.

81% respondentu uzskata, ka degvielas uzpildes stacijās būtu jānorāda tās izcelsmes valsts – 47% uzskata, ka tā jānorāda noteikti; 34% - drīzāk būtu jānorāda. Tikai 2% domā, ka izcelsmes valsts nav jānorāda vai drīzāk nav jānorāda, kamēr 14% atzīst, ka nezina, jo nav par to domājuši.

Atbildot uz jautājumu, kas nosaka degvielas kvalitāti, – lielākā daļa respondentu (58%) atbildējuši, ka degvielas izcelsme un zināms ražotājs. 21% degvielas kvalitāti saista ar tirgotāja zīmolu – jo lielāks, jo kvalitatīvāku degvielu pārdod, savukārt 13% respondenti degvielas kvalitāti asociē ar dzidru krāsu.

SIA Neste Latvija pētījumā (OMD Snapshots) tika aptaujāti 687 Latvijas iedzīvotāji, kas izmanto auto, vecumā no 18 līdz 59 gadiem visos Latvijas reģionos. Aptaujas laiks: 11.04.2011. – 18.04.2011.
 

 
Visi komentāri
 
282948. viesis 31.maijs 2011 13:37
0 0 Atbildēt

"degvielas izcelsmes valsts"

jāierēc bišķi...

a ja uz šķūņa būs rakstīts "somija" vai tas tajā iekšā esošo malku pataisīs šķidrāku?

ja senajiem latviešiem bija ticējums, ka "papīrs pacieš visu"

282951. viesis 31.maijs 2011 15:35
0 0 Atbildēt

Domāju, ka vairumā DUS uz degvielas kolonkām būtu šiltes : Lietuva. Arī Statoilos.

282954. viesis 31.maijs 2011 22:26
0 0 Atbildēt

Drīz jau uz reņģu bundžām rakstīs koordinātas, kur tās zvejotas un zvejnieka foto.

282955. viesis 31.maijs 2011 22:35
0 0 Atbildēt

Gan jau ka ASV un kaut kādas Arābu valstis, jo visu laiku degvielas cenu izmaiņas ir saistītas ar visu kas notiek tajos apvidos...

282958. viesis 1.jūnijs 2011 8:15
0 0 Atbildēt

Normāli , piemēram Rietumeiropā, tas gan nevienu neinteresē.

Eksistē standarti ar lērumu parametru, kuriem degvielai jāatbilst,

tad nu galvenais kritērijs ir degvielas atbilstība normām + loģistikas

izmaksas. Ja tu kaut kur Vācijā vai vienalga kurā citā valstī lej,

piemēram SHELL tankā, tas nebūt nenozīmē, ka to degvielu ir

ražojis SHELL. Kāpēc viņiem vest no 150 km attālās savas rafinērijas,

ja tepat 50 km attālumā ir, piemēram, WINTERSHALL rafinērija,

kura labprāt pārdod degvielu jebkuram , kurš vēlas. ASV vispār visa

degviela līdz pistolei ir anonīma sakarā ar ļoti attīstīto dažādu degvielu

pārvietošanu burtiski valsts mērogā pa cauruļvadu sistēmu. Eiropā vienīgo reālo degvielas cauruļvadu apskatīju Austrijā - no OMV rafinērijas

Vīnes priekšpilsētā iet cauruļvads uz "Schwechat" lidostu, pa to pumpē

"reaktīvo petroleju", Jet Fuel. Plusi acīmredzami - galvenais tas, ka

mazākas iespējas degvielā iekļūt jebkādam piesārņojumam ...

282987. viesis 4.jūnijs 2011 1:48
0 0 Atbildēt

Paartikai arii jaatbilst noteiktiem kriteerijiem, bet tas nenoziimee, ka cilveekus neinteresee izcelsmes valsts. Kapec jaaskataas uz citiem? Esmu par shaadas lietas ievieshanu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti