Izveido jaunu apmācību kursu autobraucējiem – Satiksmes kultūra

 
13.jūnijs 2011 9:30

Lai iemācītu autovadītājiem ērtāk, drošāk un pareizāk iekļauties kopējā satiksmes plūsmā, kā arī sniegtu ieskatu jaunākajos Ceļu Satiksmes noteikumu grozījumos un veicinātu laipnāku satiksmi, Drošas Braukšanas Skola (DBS) un SEB līzings izveidojis īpašu apmācību kursu autovadītājiem – Satiksmes kultūra.

Teorētiskā kursa ietvaros DBS eksperti sniedz padomus par satiksmes situācijas novērtēšanu, “sava ceļa” veidošanu un kopējas satiksmes plūsmas plānošanu, kā arī pievēršas konkrētu ceļa posmu kustības analīzei un problēmsituāciju risināšanai.

Lai uzlabotu situāciju satiksmes kultūras jomā Latvijā, SEB līzings jau ceturto gadu īsteno sociālo kampaņu autobraucējiem “Par drošu un laipnu satiksmi”. “Šo gadu laikā esam veikuši gan plašu informatīvo darbu, gan īstenojuši dažādas aktivitātes autobraucējiem. Mēs apzināmies, ka esam līdzatbildīgi satiksmes drošībā, tāpēc, kopā ar DBS izveidojot jaunu apmācību kursu, vēlamies pievērst papildu šoferu un līdzbraucēju uzmanību savai ikdienas uzvedībai uz ceļa un veikt nepieciešamās izmaiņas. Turklāt svarīgi ņemt vērā, ka laipna satiksme tiek sagaidīta ne tikai no radiem, draugiem un kolēģiem, pakalpojuma sniedzējiem, bet arī no satiksmes dalībniekiem, neatkarīgi, vai tie būtu gājēji vai autobraucēji,”stāsta SEB līzinga valdes locekle Inga Auziņa.

Kaut arī autovadītāji arvien biežāk ievēro pieklājīgas braukšanas principus, tomēr papildus zināšanas par satiksmes kultūru – par pareizu ātruma un joslu izvēli, situācijas novērtēšanu uz ceļa, citu satiksmes dalībnieku ievērošanu un kopējās plūsmas veidošanu būtu nepieciešams 90% Latvijas autobraucēju, ir pārliecināts DBS apmācību direktors Andris Pļavenieks.

„Ikdienas steigā autovadītāji bieži vien aizmirst, ka, braucot droši un respektējot citus satiksmes dalībniekus, galamērķi ir iespējams sasniegt krietni ātrākā laikā. Turklāt, kopīgi ievērojot elementāru satiksmes kultūru, ielās būtu iespējams veidot daudz vienmērīgāku satiksmes plūsmu, kas palīdzētu izvairīties gan no ceļu satiksmes negadījumiem, gan sastrēgumiem,” situāciju skaidro A. Pļavenieks.

Apmācību kursa “Satiksmes kutūra” ietvaros DBS eksperti aplūko un analizē tādas tēmas kā savlaicīga satiksmes un “sava ceļa” plūsmas veidošana, bīstamības novēršana pirmsbīstamības stadijā, kā arī konkrēti pievēršas krustojumu veidu analīzei, joslu izvēles principiem, un auto svara, izmēru un dinamikas ietekmei uz satiksmes plūsmu. Kursam “Satiksmes kultūra” iespējams pieteikties DBS mājas lapā www.dbs.lv.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti