Fiat TwinAir dominē Gada dzinēja konkursā

 
13.jūnijs 2011 10:11

Izmēros vairāk kā necilais 875 kubikcentimetru divu cilindru dzinējs no Fiat atzīts par šī gada izsmalcinātāko vieglās automašīnas motoru.

Starptautiska 76 profesionālu žurnālistu žūrija novērtējusi mazo un ekonomisko iekšdedzes dzinēju arī „zaļo” motoru kategorijā, kur Fiat TwinAir pārspējis hibrīdauto un pat tīru elektromobiļu spēka iekārtas. Itāliešu pārākumu „2011 International Engine of the Year Awards” konkursā vēl vairāk nostiprināja Ferrari – kopā ar Fiat tas aizveda mājup 6 no 12 konkursa godalgām.

Starptautiskā konkursa rezultāti tika izsludināti pagājušajā nedēļā svinīgā pasākumā Engine Expo Vācijas pilsētā Štutgartē. Žūrija, kuru veido pasaules ietekmīgākie un pazīstamākie auto žurnālisti, nobalsoja par Fiat inovatīvā un kompaktā 875 kubikcentimetru divcilindru dzinēja TwinAir tiesībām kļūt par šī gada ievērojamāko vieglās automašīnas dzinēju pasaulē. Mazītiņais turbomotors pārsteidza žūriju ar niecīgu izmešu līmeni, ievērojamu degvielas ekonomiju un saviem izmēriem iespaidīgu jaudu 85 ZS apmērā. Patlaban šis dzinējs tiek uzstādīts tikai automašīnā Fiat 500.

Dīns Slavničs, „Engine Technology International” redaktors un Gada dzinēja konkursa līdzpriekšsēdētājs: „Fiat radījis vienu no visu laiku lieliskākajiem dzinējiem. Kurš gan spēja iedomāties ko tādu 1999. gadā, kad šis konkurss tika nodibināts: divu cilindru motors kļūs par Gada dzinēju? TwinAir triumfs skaidri norāda mums, ka „mazāk ir vairāk”. Cilvēki vēlas efektīvus, taču jaudīgus motorus ar zemiem izmešiem, un Fiat sasniedzis apbrīnojamu rezultātu izmantojot tikai divus cilindrus!”

TwinAir dzinējs saņēma ne vien galveno konkursa godalgu, bet arī balvu kā labākais jaunais dzinējs, labākais dzinējs kategorijā zem 1 litra tilpuma, un gada labākais „zaļais” dzinējs, šajā nominācijā pārspējot pat Mitsubishi un Nissan jaunāko elektromobiļu spēka iekārtas.

Fiat oficiālā dīlera Latvijā SIA Autobrava direktors Renaldas Gineika ir gandarīts par itāliešu mašīnbūves sasniegumiem: „Mēs varam būt patiesi lepni pārstāvēt uzņēmumu, kas ne tikai atvēris jaunu lappusi vieglo automobiļu dzinēju konstruēšanā, bet arī pievērsis sev visas pasaules uzmanību. Ar patiesu gandarījumu varu teikt, ka Fiat 500 TwinAir atrodams arī mūsu autosalonā, un ikviens interesents var pats izmēģināt šo brīnišķīgo divcilindru agregātu darbībā!”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti