Atjaunotie «Jaguar» sedani – izcilā formā 5

 
27.jūnijs 2011 11:14

Pirmoreiz prezentēti šā gada Ņujorkas motoršovā, Jaguar 2012. gada modeļi iemieso nozīmīgas izmaiņas un uzlabojumus, jaunā līmenī paceļot veiktspēju, izsmalcinātību un ekonomiskumu.

Tikmēr svaigi dizaina risinājumi vēl vairāk stiprina moderno Jaguar vizuālo pievilcību.

«Atjaunotā Jaguar saime ir mūsu līdz šim vispilnīgākais piedāvājums. Ikkatrs modelis iemieso markas ideālus – inovāciju, spilgtu dizainu, vieglu un iespaidīgu veiktspēju. Mūsu dizaineri un inženieri nepārtraukti tiecas Jaguar noturēt priekšā konkurentiem, radot automobiļus, kas patiesi izceļas starp tradicionālo luksusa klases piedāvājumu, vienlaikus nodrošinot to pieejamību aizvien plašākam klientu lokam.» Adrians Halmarks, Jaguar Cars zīmola starptautiskais vadītājs.

Jaguar XF

Īsais pārskats:
• ievērojamas dizaina izmaiņas eksterjerā XF tuvina markas flagmanim XJ;
• jaudīgākajam no XF – XFR – izveidots unikālas eksterjera un interjera detaļas;
• lukturos ar lokizlādes (ksenona) spuldzēm dienas gaitas gaismas funkciju nodrošina diodes, kas izkārtotas viegli atpazīstamā J-Blade dizainā;
• trīs diskrētas bamperu versijas palīdz diferencēt modeļus;
• bremžu, pagriezienu un gabarītu gaismas aizmugures lukturos nodrošina diodes;
• atsvaidzināto eksterjeru papildina jaunu riteņu disku un krāsu izvēle;
• jaunais AJ–i4D dīzeļmotors Jaguar XF padara par markas visu laiku ekonomiskāko modeli – ar vienu uzpildi auto var pieveikt vairāk nekā 800 km;
• i4D dīzeļmotors ar 190 ZS jaudu un 450 Nm griezes momentu darbojas kopā ar inteliģento Stop/Start tehnoloģiju, ļaujot panākt 5,4 litru patēriņu uz 100 km un 149 g/km CO2 emisiju;
• jauna ZF markas 8 pakāpju automātiskā pārnesumkārba ar optimizētām reakcijām, pārslēgšanas kvalitāti un paaugstinātu efektivitāti;
• uzlabots interjers ar jauniem sēdekļiem, instrumentu paneli un augstākās kvalitātes 1200 W Bowers & Wilkins audiosistēmu kā papildu aprīkojumu.

Avangarda dizains un modernākās no tehnoloģijām

XF – prestižs sedans ar sporta auto dvēseli – dinamikas un spilgtā izskata dēļ ir saņēmis augstākos novērtējumus un iekarojis fanus visā pasaulē. XF dizains turpina attīstīties un, pateicoties gaismas tehnikas tehnoloģiju progresam, ir pārņēmis izteiksmes valodu, ko markas saimē pirmoreiz ieviesa Jaguar modeļu flagmanis XJ.

Šaurāki lukturi automobiļa skatienā vieš noteiktību, bet to funkcionalitāte ļauj gaismas staru raidīt stūrēšanas virzienā. Diožu joslām priekšējos lukturos ir piešķirts īpašs J–Blade dizains, tās padarot par Jaguar atšķirības zīmi. Diožu tehnika ir izmantota arī jauna dizaina aizmugures lukturos, kas tagad iestiepjas uz bagāžas nodalījuma vāka un rada unikālu zīmējumu tumšajā laikā.

Pārveidoti priekšējie spārni, jaunas formas motora pārsegs un jauna radiatora reste XF virsbūvei piešķir dramatiskāku kontūru un izceļ automobiļa dinamisko potenciālu. Trīs jaunas krāsas un papildināts riteņu disku klāsts izmērā no 17 līdz 20 collām piešķir noslēdzošus jaunā dizaina akcentus.

XF salona centrālais jauninājums ir priekšējie un aizmugures sēdekļi ar izteiktāku sānu atbalstu. Jaunas koka, ādas un paneļu krāsas un to salikumi ļauj arvien vairāk personalizēt salonu. Lai braukšanu padarītu vēl vienkāršāku un reizē drošāku, atsevišķu funkciju vadībai uz paneļa izvietotas speciālas pogas. Vadītājam domātā informācija vieglākai nolasīšanai un ar augstāku izšķirtspēju tiek atainota uz krāsu displeja. XF pieejamo trīs audiosistēmu vidū īpaši izceļas britu ekspertu Bowers & Wilkins 1200 W iekārta ar 17 skaļruņiem.

Jauns četrcilindru dīzelis un 8 pakāpju automātiskā pārnesumkārba

Nozīmīgākais starp tehniskajiem jauninājumiem ir 2,2 litru turbodīzelis AJ–i4D. Pateicoties īpaši zemai berzei cilindros un turbīnai ar šķidrumdzesi, kā arī aktīviem motora balstiem, inženierim ir izdevies panākt īpaši zemu vibrāciju un trokšņu līmeni. Vēl vairāk – šis ir visu laiku ekonomiskākais Jaguar motors, kas darbības īpašību ziņā pilnībā spēj aizstāt iepriekš izmantoto 2,7 litru V6 agregātu.
Modernā dīzeļdzinēja jauda ir 190 ZS, ko papildina iespaidīgs 450 Nm griezes moments. 100 km/h sasniegšana prasa vien 8,5 sekundes, savukārt auto maksimālais ātrums ir 225 km/h. Neskatoties uz dinamiku, motors demonstrē priekšzīmīgu ekonomiskumu un nelielu izmešu daudzumu. Tā vidējais degvielas patēriņš saskaņā ar ES ciklu ir tikai 5,4 l uz 100 km, savukārt CO2 izmeši nepārsniedz 149 g/km robežu. Tas nodrošina atbilstību Euro 5 atgāzu normatīviem.

Jaunā motora perfekts kompanjons ir ZF ražojuma automātiskā ātrumkārba ar 8 pārnesumiem. Specifiski adaptēta debijai Jaguar automobilī, transmisija vienlaikus nodrošina gan dinamikas, gan ekonomiskuma ieguvumus. Pārnesumu maiņa notiek 200 milisekundēs jeb četrreiz ātrāk nekā cilvēka sirdspuksti. Vienlaikus ir pilnveidota pārnesumkārbas vadība, ļaujot vadītājam ar taustiņiem pie stūres uz leju pārslēgt uzreiz vairākus pārnesumus. Vieglu materiālu izmantošana ir nodrošinājusi, ka jaunā pārnesumkārba nesver vairāk par iepriekšējo.

Reizē ar jauno dīzeļmotoru XF debitē arī inteliģentā Stop/Start sistēma, kas motoru izslēdz tikai 300 milisekundēs pēc auto apstādināšanas, ļaujot uzlabot degvielas ekonomijas un CO2 rādītājus par 5 līdz 7 procentiem. Speciāli tehniski risinājumi nodrošina sistēmas uzticamu darbību bez jebkādas vadītāja iejaukšanās.

Jaguar XJ

Īsais pārskats:
• viegla alumīnija konstrukcija nodrošina nepārspējamu gaitu, vadāmību un ekonomiju;
• spilgti, brīnišķīgi stila akcenti atjauno Jaguar dizaina valodas enerģiskumu;
• XJ pieejams standarta versijā un ar pagarinātu riteņu bāzi, kura nodrošina vēl vairāk luksusa un komforta otrās sēdekļu rindas pasažieriem;
• jauna aprīkojuma ietvaros pieejami aizmugures sēdekļi ar elektriski regulējamu atzveltnes leņķi, izliekumu un masāžas funkciju;
• automobilī integrēto tehnoloģiju vadība īstenota, izmantojot duālā skatījuma skārienjutīgo ekrānu;
• jauns papildu aprīkojums Executive, kas automobili ar pagarināto riteņu bāzi ļauj izmantot kā pilnvērtīgu biznesa centru;
• papildu aprīkojums Illumination ar apgaismojuma efektiem, kas agrāk bija pieejami tikai XJ dārgākajā versijā Supersport;
• pēc klientu pieprasījuma paplašināta virsbūves krāsu izvēle.

Oriģinālais XJ bija pēdējais auto, ko radīja Jaguar dibinātājs sers Viljams Laionss, un jaunākā paaudze, kas nes leģendāro indeksu, neapšaubāmi ir tikpat inovatīva, brīnišķīga un iekārojama kā tās slavenais priekštecis.

Revolucionārs, nevis evolucionārs – XJ ir īsts 21. gadsimta produkts un tīrākais, skaidrākais indikators tām idejām, ar kurām markas nākotni saista kompānijas galvenais dizainers Aians Kallums. Izcilo dizainu balsta īpaši konstruktīvie principi, kuru radīšanā Jaguar ir bijis pionieris. Alumīnija struktūra, kas par 50% izgatavota no otrreizējā pārstrādē iegūta materiāla, ne tikai piedāvā labāku degvielas ekonomiju un samazinātus izmešus, bet arī minimizē ietekmi uz vidi visā auto dzīves ciklā.

Svara ietaupījums, izmantojot alumīniju, salīdzinājumā ar konkurentiem ir vidēji 150 kg, un tas pozitīvi ietekmē arī gaitas īpašības un vadāmību. Visiem XJ motoriem ir paredzēta sešpakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Uzlabojumi 2012. gadam

Smalki pilnveidojumi XJ kabīnē ļauj izvērst neierobežotu kabīnes individualizāciju un paplašināt izmantošanas daudzveidību. Jauns aizmugures sēdekļu aprīkojums piedāvā krēslus ar elektriski regulējamu atzveltnes leņķi, izliekuma regulēšanu un masāžas funkciju. Paaugstinātu komfortu nodrošina arī jauni galvas balsti ar izvērstu sānu atbalstu, kāju balsti, kā arī iespēja priekšējo pasažiera sēdekli aizbīdīt tālu uz priekšu, tā vēl vairāk palielinot vietu kājām.

Versijai Portofolio ar pagarināto riteņu bāzi ir radīts aprīkojums Executive, kas XJ pārvērš par ātrgaitas biroju ar darba virsmām portatīvajiem datoriem un elektrisku saulsargu diskrētākam braucienam. Aprīkojums ietver arī īpašus paklājus, koka un ādas apdares kombinācijas.
Jaguar vienmēr ir uzmanīgi ieklausījies klientos, un XJ gadījumā atsvaidzinātajā interjerā tas nozīmē jaunas krāsu kombinācijas. Visos XJ variantos tagad ir pieejams Illumination aprīkojums, kas agrāk bija standarts tikai Supersport modelī. Tas ietver izgaismotas sliekšņu uzlikas un gaisa deflektorus priekšā un aizmugurē.

«XJ ir jābūt pēdējam vārdam komfortā, dizainā un tehniskā izsmalcinātībā. Īpašajām interjera izmaiņām, ko esam veikuši 2012. gada modelim, atrašanos šajā automobilī vadītāja vai pasažiera lomā ir jāpadara vēl īpašāku.» Aians Kallums, galvenais Jaguar Cars dizainers.
 

 
Visi komentāri
 
283219. viesis 27.jūnijs 2011 13:44
0 0 Atbildēt

Amerikā samērā populara lieta ir ekskluzivus auto turēt garažā un priecāties uz tiem skatoties. Kad biju ASV, tur viens pabiezs latviešu izcelsmes advokats arī lauku fazendā bija saglabājis kādus 30 pavecus retus bembjus, meršus, fordiņus un vietējos GM auto. Visi restaurēti, smuki - kā no bodes. Bet, izbraukšana ar tiem notiek labi ja pāris reizes gadā - LIELOS ģimenes svētkos. Šos auto, kā izskatās, arī gaida līidzīgs liktenis - vairāk pokazuhai, nevis ikdienas braukšanai.

283220. viesis 27.jūnijs 2011 14:28
0 0 Atbildēt

IV,varbūt Tu tikai virsrakstu izlasīji?Rakstā ir vēstīts par PILNĪGI JAUNIEM dampjiem,ar kuriem,domājams,cilvēki brauks ikdienas gaitās,nevis turēs garāžās.Un,ja cilvēkam ir 30 paveci bembji utt.,tad,izbraucot nedēļas nogalēs,vairāk par pāris reizēm ar katru gada laikā nesanāk...

283222. viesis 27.jūnijs 2011 20:19
0 0 Atbildēt

Šis avangarda dizains nu baigi BMW atgādina!

283227. viesis 28.jūnijs 2011 9:56
0 0 Atbildēt

Ar jauno XJ jau paspēju izbraukt testa braucienu. Tā kā ar jaguar vispār braucu pirmo reizi mūžā, tad salīdzināt ir grūti. Likās neparasti, ka visi rādījumi (spidometrs, odometrs, tahometrs, utt.) ir projekcijas veidā.

Labprāt šādu auto gribētu kā savu darba auto :)

283264. viesis 1.jūlijs 2011 9:54
0 0 Atbildēt

inovatīvs indiāņu dizains un veikspēja :D:D:D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti