Šogad plānots rekonstruēt ~800 km Latvijas autoceļu

 
1.jūlijs 2011 0:07

Par šādu autoceļu apjomu, ko plānots sakārtot šogad, preses konferencē, trešdien žurnālistus informēja satiksmes ministrs Uldis Augulis.

„Lai autoceļu tīklu uzturētu labā stāvoklī, katru gadu būtu jāatjauno aptuveni 900 km. Tas nozīmē, ka jābūt arī skaidram finansēšanas mehānismam, kas ļautu darbus plānot ilgtermiņā”, norādīja ministrs. „Esam vienisprātis ar nozares pārstāvjiem, ka vienīgais pārskatāmais un skaidrais modelis būtu Autoceļu fonda atjaunošana. Manis izveidotā Ceļu padome pie šī jautājuma jau strādā”, uzsvēra Augulis.

Pašlaik uz valsts autoceļiem aptuveni 40 objektos tiek veikta virsmas apstrāde. VAS „Latvijas Valsts ceļi” (LVC) saplānojuši darbus arī par 5,8 miljoniem latu, kurus valdība maija beigās piešķīra kā papildu līdzekļus, lai kompensētu neplānotos izdevumus valsts autoceļu ikdienas uzturēšanā ziemas sezonā.

Iepriekš minētais papildu finansējums tiks izlietots sabrukušo segumu uzturēšanai, tādējādi uzlabojot vairāk kā 200 km autoceļu. Piemēram, atjaunošanas darbi plānoti atsevišķos autoceļa P111 Grobiņa (Leči) – Ventspils posmos, ceļa P39 Alūksne – Ape – Igaunijas robeža posmā, P36 Rēzekne – Gulbene posmā, P32 Augšlīgatne – Skrīveri posmā un vēl vairāk kā 40 objektos tiks veikti valsts autoceļu uzlabošanas darbi.

Jūlijā plānots pabeigt darbus divos Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētos projektos: Krāslava – Preiļi – Madona posmā Mētriena – Lazdona un P57 Malta - Sloboda posmā Puša – bijušā Krāslavas rajona robeža. Vēl septiņos ERAF līdzfinansētos objektos būvdarbus paredzēts pabeigt oktobrī, bet divos – novembrī.

Ar ERAF atbalstu šogad tiks uzsākta rekonstrukcija septiņos reģionālajos autoceļu posmos: P78 posmā bijušā Madonas rajona robeža – Āķēni, P124 posmā Vaide – Kolka, P124 posmā Sīkrags – Mazirbe, P4 posmā Kastrāne – Ķeipene, P76 posmā bijušā Jēkabpils rajona robeža – dzelzceļa stacija „Daugava”, P4 posmā Jugla – Suntaži un P32 posmā bijušā Ogres rajona robeža – Ķeipene.

Septembra beigās tiks pabeigti darbi divos Kohēzijas fonda (KF) līdzfinansētos objektos: autoceļa A5 posmā Rīgas apvedceļš (Salaspils - Babīte) un autoceļa A7 posmā Rīga – Bauska – Lietuvas robeža (Grenctāle). Līdz novembra beigām pabeigs arī KF projektu autoceļā A10 Rīga – Ventspils.

Attiecībā uz valsts autoceļu uzturēšanu laikā līdz 1. jūlijam būs salabotas pēc ziemas sezonas izveidojušās bedres valsts autoceļu asfalta segumos 425 tūkstošiem m2 platībā.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti