Palielinājies Toyota automobiļu zādzību skaits 2

 
19.jūlijs 2011 10:41

„BTA Insurance Company” SE dati liecina, ka Toyota joprojām ir viena no garnadžu iecienītākajām automašīnām.

Ja 2010. gada laikā BTA saņēma 12 apdrošināšanas atlīdzības pieteikumus par zagtām Toyota automašīnām, tad šā gada pirmajā pusgadā vien tādi bijuši jau 13.

Citu Top 5 zagtāko automašīnu marku zādzības ir sarukušas. BTA statistika liecina, ka visvairāk zagtās automašīnas ir Toyota, BMW, Volkswagen (VW), Audi un Mercedes Benz. Ja Toyota automašīnu zādzību skaits palielinājās, tad par pārējo marku automašīnām BTA šā gada pirmajā pusgadā saņēma mazāk pieteikumu nekā pērn attiecīgajā periodā.

2010. gada laikā BTA saņēma 14 atlīdzību pieteikumus par VW un tikpat daudz par BMW automašīnu zādzībām, bet šā gada pirmajā pusgadā attiecīgi tikai četrus un divus pieteikumus par šīm automašīnām. Tāpat par Mercedes Benz pērn saņemti 15 pieteikumi, bet šā gada sešos mēnešos tikai divi. Arī par Audi automašīnu zādzībām pagājušā gadā BTA iesniegts krietni vairāk pieteikumus nekā šogad, attiecīgi desmit un četri.

Iveta Rijniece, „BTA Insurance Company” SE Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore: „Neraugoties uz skarbajiem skaitļiem, vērojama arī pozitīva tendence – automašīnu zādzību skaits sarūk, cik varam spriest pēc saņemtajiem apdrošināšanas atlīdzību pieteikumiem. 2010. gadā BTA kopumā saņēma 88 pieteikumus par transportlīdzekļu zādzību, no tiem pirmajā pusgadā – 58. 2011. gada pirmajā pusē mums iesniegti tikai 35 pieteikumi. Savukārt 2009. gadā saņēmām 154 pieteikumus par transporta līdzekļu zādzībām. Līdz ar to zādzību skaita samazināšanās ir ievērojama. Runājot par konkrētajām automašīnu markām, protams, izbrīna Toyota automašīnu zādzību skaita palielināšanās, īpaši tāpēc, ka samazinās zādzību skaits citām citkārt zagtākajām automašīnām. Tas skaidrojams ar faktu, ka pēc Toyota automašīnām ir liels pieprasījums melnajā tirgū NVS valstīs, kā arī Lietuvā.”

Iekšlietu ministrijas Informācijas centra dati liecina, ka, salīdzinot pērnā gada pirmo pusgadu ar šā gada to pašu periodu, Toyota markas automašīnu zādzību skaits pieaudzis par 26% (2010. gadā tika nozagtas 78 Toyota automašīnas, no kurām 41 - gada pirmajā pusē, savukārt 2011.gada pirmajos sešos mēnešos nozagtas jau 52 Toyota automašīnas). Savukārt salīdzinot pārējo četru automašīnu marku zādzību statistiku attiecīgajā laika periodā, jāsecina, ka VW zādzību skaits krities par 9%, Audi par 16%, Mercedes Benz par 32%, bet BMW pat par 36 %.

Andis Rinkevics, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšnieks: „Runājot par to, kādēļ ir tik būtisks tieši Toyota ražoto automašīnu zādzību pieaugumu, varam minēt, ka šīs markas auto ir iecienītas to rezerves daļu lielā pieprasījuma dēļ. Rezerves daļas ir pietiekami dārgas, kas, protams, ietekmē pieprasījumu nelegālajā tirgū. Lielākā daļa zagto automašīnu tiek izvestas no Latvijas uz mūsu kaimiņvalsti Lietuvu, kur tiek izjauktas un realizētas pa daļām.”

Pēc IeM Informācijas centra datiem šā gada pirmajā pusgadā kopumā nozagtas 547 automašīnas. Tas ir par 14% mazāk nekā pērnā gada pirmajos sešos mēnešos. Pagājušajā gadā pavisam nozagtas 1417 automašīnas, no kurām 61,6% bija tieši Top 5 zagtāko marku automašīnas – Toyota, BMW, Audi, VW un Mercedes Benz.
 

 
Visi komentāri
 
283415. viesis 19.jūlijs 2011 15:06
0 0 Atbildēt

Aļo, garaž, toyota ir viena no populārākajām markām, protams, ka skaita ziņā vairāk zags. Pie tam nosaukt marku, bet nenosaukt kaut vai klasi ir jocīgi. Visticamāk tiek zagti džipi un limuzīna klase.

283417. viesis 19.jūlijs 2011 16:21
0 0 Atbildēt

Džipus jau sen ļoti zog

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 26

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti