Opel Combo: plašs virsbūvju un jaudīgu dzinēju klāsts 1

 
20.jūlijs 2011 0:12

Jaunās paaudzes Opel Combo piedāvā atjautīgus risinājumus kompakto vienapjoma auto segmentā.

Automobilis lepojas ar plašu variantu klāstu, modernu tehniku, izcilu ekonomiskumu un augstu praktisko vērtību.

Furgona virsbūve ir pieejama divu riteņu bāzu versijās (2,755 mm/3,105 mm), garums ir attiecīgi 4,39 un 4,74 metri. Pieejami arī divi jumta augstumi (1.85 m/2.10 m). Jaunais Opel Combo tagad tiek piedāvāts gan kā daudzpusīgs pasažieru auto ar piecām vai septiņām sēdvietām, gan kā kravas automašīna ar paneļiem vai stikla logiem klātu virsbūvi.

Lai atvieglotu pieejamību kravas nodalījumam, vienapjoma auto pēc izvēles nodrošina vienas vai arī divas bīdāmās durvis sānos. Pasažieru versijā abas bīdāmās durvis ir iekļautas jau standarta aprīkojumā, turpretī aizmugurē atrodas augšpusē stiprināts bagāžnieka vāks. Pēc pircēju izvēles to iespējams aizstāt arī ar asimetriski veidotām uz sāniem veramām durvīm. Dažās kravas/pasažieru versijās ir iespējams uzstādīt aizmugurējā kravas nodalījuma jumta lūku, kas noder, piemēram, kāpņu pārvadāšanai.

Labākais savā klasē pārvadājamības ziņā

Jaunajam Opel Combo nenoliedzami piemīt īsts transportētāja talants: ar līdz pat 3 800 litriem versijai ar īso riteņu bāzi (ar nolocītu sēdekli) un attiecīgi 4 600 litriem ar garo riteņu bāzi šis auto piedāvā lielāko kravas telpas tilpumu savā klasē. Opel Combo 54.4 cm lielais iekraušanas augstums, kā arī plašais iespējamo kravnesību spektrs līdz pat veselai tonnai ir labākie rezultāti savā klasē, bet bīdāmo durvju atvērums pieder pie labākajiem rezultātiem segmentā. Īsā riteņu bāze piedāvā garāko, augstāko un platāko kravas telpu starp riteņu arkām.

Ekonomiski un jaudīgi dzinēji

Jaunais Opel Combo ir gatavs startam ar sešiem dažādiem motoriem: četriem dīzeļdzinējiem, vienu benzīna motoru un vienu CNG-dabasgāzes agregātu. Dīzeļmotori ir pieejami divās 66 kW/90 ZS versijās kā 1.3 CDTI un 1.6 CDTI, vēl viens 1.6 CDTI ir ar 77 kW/105 ZS jaudu, bet visspēcīgākais ir 2.0 CDTI dzinējs (99 kW/135 ZS).

1,4 litru benzīna motora jauda ir 70 kW/95 ZS, bet īpaši izdevīgās un apkārtējai videi draudzīgās dabasgāzes CNG agregāta jauda ir 88 kW/120 ZS.

Benzīna dzinējs un 1.3 CDTI motors abi tiek kombinēti ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu,  bet CNG, kā arī jaudīgākās CDTI versijas ar sešpakāpju transmisiju  – pie tam 66 kW/90 ZS spēcīgais 1.6 CDTI ir pieejams arī ar automatizēto piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu Easytronic.

Pēc izvēles ar visiem motoriem, izņemot dabasgāzes agregātu un dzinēju kombinācijā ar Easytronic, ir pieejama arī Start/Stop sistēma, kas nodrošina īpaši zemus degvielas patēriņa un CO2 rādītājus. 

Bet jaunais Opel Combo ir izdevīgs ne tikai pieticīga degvielas patēriņa, bet arī zemo uzturēšanas izmaksu dēļ – šeit liela nozīme ir garajiem apkopju intervāliem: jaunākajiem CDTI dīzeļdzinējiem jādodas uz servisu tikai ik pēc 35 000 kilometru vai reizi gadā.

Plašais aprīkojums atvieglo darba ikdienu

Jaunās Combo paaudzes dāsnais standartaprīkojums ietver tādas pamatlietas kā centrālo atslēgu, stūres pastiprinātāju, stūres augstuma un dziļumā regulēšanu, elektriski regulējamus logus, un četru pozīcijās regulējumu vadītāja sēdekli (arī pēc izvēles pieejams ar regulējumu augstumu), kā arī vadītāja drošības gaisa spilvenu, ABS bremžu un riepu remonta komplektu.

Combo pasažieru variants ir pieejams trīs komplektācijās: Essentia, Enjoy vai Cosmo, atkarībā no izvēles, pircējiem būs pieejami tādi aprīkojuma elementi kā centrālās atslēgas tālvadība, elektrisko logu pacēlāji aizmugurē un priekšējie sānu drošības spilveni. Neatkarīgi no tā, kāds ir virsbūves veids vai kāds aprīkojuma līmenis ir izvēlēts, tiek garantēts, ka jaunais Opel Combo starp saviem konkurentiem izcelsies arī ar savu īpaši pievilcīgo cenu.

Combo: pazīstams vārds kompakto kravas/pasažieru auto segmentā

Jaunais Opel Combo, kas nonāks pārdošanā 2012. gada februāra sākumā, ir balstīts uz sadarbības partnera Fiat modeļa Doblò (balvas „International Van oft the Year 2011“ īpašnieks) bāzes, un tam ir vislabākie priekšnoteikumi turpināt Opel izaugsmi arī kravas transporta jomā.

Opel piedāvā Combo modeļa līniju no 1985. gada un pašreizējā paaudze atrodas tirgū kopš 2001. gada. Stratēģijai piedāvāt daudzpusīgu brīvā laika, ģimenes un kravas auto bija lieli panākumi  – ik gadu Eiropā tika pārdoti līdz pat 72 000 eksemplāru.

Pat sava mūža norietā jaunā Combo priekštecis daudzos tirgos vēl arvien atrodams starp 3 vislabāk pārdotajiem modeļiem savā segmentā. Tā apbalvojumu saraksts ir garš, tas sniedzas no augstas vietas sacensībā „International Van of the Year“ līdz pat uzvarai žurnāla „Auto Bild“ kompakto ravas/pasažieru auto salīdzinošajā testā.

 
Visi komentāri
 
283421. viesis 20.jūlijs 2011 13:27
0 0 Atbildēt

Šitāds raksts, un nevienas bildes. Nepiedodami. Neticami.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti