Chevrolet Aveo un Orlando iegūst 5 zvaigznes

 
25.augusts 2011 9:15

Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmā (EuroNCAP) gan jaunais Chevrolet Aveo hečbeks, gan septiņvietīgais ģimenes auto Orlando ir saņēmušu maksimālo piecu zvaigžņu vērtējumu.

Atsaucoties uz jaunākajiem EuroNCAP datiem, Chevrolet Aveo hečbeks ir ieguvis 85 no 100 iespējamajiem punktiem, kas ir viens no augstākajiem rezultātiem segmentā. Arī ģimenes auto Chevrolet Orlando, iegūstot 80 no 100 punktiem, ir izpelnījies EuroNCAP augstāko vērtējumu.

Svarīgākajās pozīcijās – pieaugušo un bērnu pasažieru aizsardzībā – Chevrolet jaunais mazauto Aveo ieguva attiecīgi 95 un 87 procentus no maksimālā iespējamā rezultāta. Arī Chevrolet Orlando uzrādīja līdzīgus rezultātus – 95 procentus pieaugušo aizsardzībā un 79 procentus bērnu aizsardzībā.

Chevrolet Europe prezidents un rīkotājdirektors Veins Branons: "Gan ģimenes auto Orlando, gan jaunais Aveo hečbeks ir apveltīti ar grūti sasniedzamu drošības līmeni. Drošība mums nozīmē ļoti daudz un mēs esam ļoti priecīgi, ka šie abi spēkrati ir saņēmuši Eiropas augstāko drošības vērtējumu."

Jaunais Aveo ir aprīkots ar sešiem standarta gaisa spilveniem, kuri ir savienoti ar sensoru un diagnostikas moduļiem, kas novietoti uz automobiļa centrālās ass. Tajā arī ir bērnu sēdeklīšu fiksēšanas sistēma. Automašīnas aktīvo drošības sistēmu vidū ir elektroniskā stabilitātes sistēma, pretizslīdēšanas sistēma, četru kanālu bremžu pretbloķēšanas sistēma ar bremzēšanas palīdzības sistēmu, kā arī elektroniskā bremžu spēku sadalīšanas sistēma. Standarta komplektācijā ir atrodama arī palīdzības sistēma kustības uzsākšanai kalnā un kruīza kontrole ar ātruma ierobežošanas funkciju.

Arī Orlando standarta komplektācijā ir seši gaisa spilveni un tajā iekļauti arī ISOFIX elementi bērnu sēdekļu nostiprināšanai. Avārijas sensoru tehnoloģija, kas ir lietota šajā ģimenes auto, sadursmes gadījumā arī atbloķē durvis, ja tās ir aizslēgtas no iekšpuses. Bremžu pretbloķēšanas un pretizslīdēšanas kontrole, elektroniskā bremžu spēku sadalīšanas sistēma, bremzēšanas palīdzības sistēma un elektroniskā stabilitātes kontrole arī ir atrodama visos šī modeļa ģimenes auto. Orlando drošības arhitektūra ir veidota, par pamatu ņemot Chevrolet Cruze sedanu, kas arī ir saņēmis EuroNCAP piecas zvaigznes.

Chevrolet Orlando tirdzniecībā Eiropā ir jau kopš 2011. gada sākuma, savukārt jaunais Aveo savu Eiropas pirmizrādi piedzīvoja 2011. gada pavasarī. Abi šie spēkrati ir daļa no 2011. gada, Chevrolet simtgades, jauno modeļu ieviešanas viļņa. Citi automobiļi, kas jau ir piedzīvojuši vai piedzīvos pirmizrādi Eiropā ir jaunā Captiva, Cruze hečbeks, Camaro Coupe un Convertible, Corvette Grand Sport un Chevrolet daudzas godalgas guvušais elektromobilis Volt ar nobraukuma attāluma pagarinātāju.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti