Jaunais «BMW X3» saņem 5 Euro NCAP zvaigznes 4

 
30.augusts 2011 10:09

Pateicoties jaunā BMW X3 izcilajai vadāmībai un daudzveidībai, kas to padara par līderi šajā segmentā, tas vien dažu mēnešu laikā ir kļuvis par īpaši veiksmīgu modeli starptautiskajā automobiļu tirgū.

Fakts, ka šis modelis ir arī izcils piemērs drošības ziņā, tagad ir apstiprināts Eiropas vadošajā sadursmju testu programmā. Jaunākajā Euro NCAP sadursmju testā BMW X3 ir saņēmis visaugstāko novērtējumu – 5 zvaigznes. Šis otrās paaudzes Sports Activity Vehicle klases automobilis saņēma maksimālo novērtējumu šajā izaicinošajā jaunu automobiļu testā, pateicoties tā plašajam standarta drošības aprīkojuma klāstam un efektīvajai pasažieru un vadītāja aizsardzībai dažādu veidu sadursmēs.

Vislabākā novērtējuma saņemšana Euro NCAP sadursmju testā ir apliecinājums ļoti augstajam īpaši BMW X modeļiem izstrādātās drošības koncepcijas līmenim. Jaunais BMW X3 var lepoties ar īpaši stabilu virsbūves konstrukciju, un spēki, kas sadursmes brīdī iedarbojas uz šo transportlīdzekli, tiek vienmērīgi novirzīti pa noteiktām slodzes pārneses trajektorijām, un tos absorbē plašas deformācijas zonas. Tādējādi pasažieru nodalījums pilda savu kā izdzīvošanas telpas funkciju pat smagās sadursmēs. Standarta drošības aprīkojums jaunā BMW X3 iekšpusē ietver priekšējos, sānu un logu-galvas gaisa spilvenus, kas pasargā no savainojumiem gan vadītāju, gan pasažierus. Standarta aprīkojumā ir iekļauti arī drošības jostu aizturu spriegotāji un jostu spēka ierobežotāji priekšējiem sēdekļiem un ISOFIX sistēmas aizmugurējos sēdekļos bērnu sēdeklīšu piestiprināšanai, kā arī priekšējā pasažiera gaisa spilvena deaktivizācijas iespēja. Aiztures sistēmas kontrolē centrālā drošības elektronika, kas ņem vērā negadījuma veidu un smagumu, lai katrā gadījumā aktivizētu visefektīvāko aizsargaprīkojumu.

Izvērtējot sadursmju testu rezultātus, novērtētāji secināja, ka jaunais BMW X3 garantē pasažieru un vadītāja augstu drošības līmeni visos sēdekļos. Tā stabilais pasažieru nodalījums nodrošina gan vadītāja, gan pasažieru vispārēju aizsardzību pret savainojumiem frontālās sadursmēs neatkarīgi no personas lieluma un tās sēdekļa novietojuma. Šajā ziņā šim Sports Activity Vehicle tika piešķirts izcils vērtējums par aptuveni trīs gadus vai 18 mēnešus vecu bērnu aizsardzību, ja bērni atrodas to vecumam atbilstoša izmēra sēdeklīšos. Tāpat arī sānu trieciena aizsardzības ziņā BMW X3 tika piešķirts maksimālais iespējamais punktu skaits.

Jaunais BMW X3 arī saņēma izcilu novērtējumu par tā aktīvo drošības aprīkojumu. Sports Activity Vehicle standartaprīkojumā ir iekļauta dinamiskās stabilitātes kontroles (DSC) sistēma, kas ir piesaistīta BMW xDrive inteliģentajai pilnpiedziņai. Pateicoties plašajam funkciju klāstam, tostarp bremzēšanas asistenta, līkumu bremzēšanas kontroles un vilces režīma DTC (Dynamic Traction Control) funkcijai, dinamiskās stabilitātes kontrole nodrošina viegli kontrolējamu un drošu vadāmību pat sarežģītās vadīšanas situācijās. BMW X3 papildu standarta aprīkojums ietver riepu defektu indikācijas funkciju, kas savlaicīgi brīdina vadītāju par spiediena zudumu jebkurā atsevišķā riepā.

NCAP (jaunu automobiļu novērtēšanas programmas) testu procedūra tiek uzskatīta par vienu no pasaulē visprecīzākajiem testiem, kuros pārbauda jaunus transportlīdzekļus. Euro NCAP tests ir sadursmju drošības etalons, ko visā Eiropā ir atzinušas valdības, automobiļu klubi un patērētāju apvienības. Testa profils citu aspektu starpā ietver frontālu sadursmi, sānu sadursmi un sānu triecienu pret tērauda stabu. Kopš 2009. gada tiek ņemtas vērā elektroniskās drošības funkcijas, kā arī papildu savainojuma riski dažādu veidu sadursmēs.

Pagājušā gadā drošības testēšanas institūts Euro NCAP (Eiropas jaunu automobiļu novērtēšanas programma) šo Minhenes augstākās klases automobiļu ražotāju atzinīgi novērtēja, piešķirot īpašu balvu par BMW Assist Advanced eCall – uzlaboto neatliekamās palīdzības izsaukšanas sistēmu ar automātisku atrašanās vietas un negadījuma smaguma noteikšanas iespēju, kas arī ir pieejama jaunajiem BMW X3.
 

 
Visi komentāri
 
283802. viesis 30.augusts 2011 18:29
0 0 Atbildēt

Aktīvā drošība, ja strādā tāpat kā iepriekšējā paaudzē, ta labāk bez tās. Sniegotā lidlaukā e83 tomāts neapstājoties slāpa nost, piekam ne reizi vien, tuč pa daudz smadzenes elektronikai, jo atslēdzot visu ko var - neslāpa :)

283806. viesis 31.augusts 2011 13:17
0 0 Atbildēt

Tāpat ka Brežņevs-paši sev zvaigznes (ordeņus) tik karina. Lai iedod sniegainās ziemas vidū laukos mēnesi pabraukt, uzreiz zināsim, cik zvaigznes var dot. Cik reizes ar traktoru ārā jāvelk, tik zvaigznes konstruktoram starp acīm.

283832. viesis 2.septembris 2011 17:41
0 0 Atbildēt

Kungi, ko tik nikni? Nav noslēpums, ka BMW X sērijas pircēji nav gluži lauksaimnieki vai mežstrādnieki. Tieši otrādi - tas ir lielisks pilsētas auto!

283840. viesis 5.septembris 2011 8:11
0 0 Atbildēt

Arī taisnība :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti