C-X16 demonstrē Jaguar nākotnes dizaina un tehnoloģijas principus

 
9.septembris 2011 11:03

Jaguar publicējis informāciju par C-X16 konceptauto neilgi pirms tā debijas 2011. gada Frankfurtes autoizstādē.

Apņēmīgi raugoties nākotnē, C-X16 iezīmē jaunu posmu uzņēmuma Jaguar darbībā. Divvietīgais konceptauto iedvesmojis jaunus sasniegumus dizainā, inženierzinātnē un transportlīdzekļu tehnoloģijā, radot šīs paaudzes kompaktāko Jaguar automobili ar izcilu reakcijas spēju. C-X16 ir hibrīdauto, kurā apvienota augsta veiktspēja un skaists dizains.

Adrians Holmarks, Jaguar Cars globālā zīmola direktors: “C-X16 ietver sevī Jaguar raksturīgās pozitīvās īpašības – juteklisku dizainu, kaķa veiklību un iedvesmojošu veiktspēju, apvienojot tās ar elementiem, kas paver ceļu ilgtspējīgu nākotnes sporta automobiļu izstrādē.”

Aiens Kallums, Jaguar Cars dizaina direktors: “Jaguar automobiļi vienmēr bijuši ļoti atšķirīgi. Izstrādājot C-X16, mēs šobrīd aktuālo un atzīto dizaina valodu esam pacēluši nākamajā līmenī, radot automobili, kas pārstāv nākotnes Jaguar veiktspējas kvintesenci.”

Zem spēcīgā gliemežvāka veida dzinēja pārsega atrodas nākamās paaudzes V6 supercharged benzīna dzinējs, kas nodrošina 380 ZS (280 kW) jaudu un 450 Nm griezes momentu. C-X16 veiktspēju, kam piemīt iespaidīgā 126 ZS/l specifiskā jauda, papildina jaudas palielināšanas hibrīdsistēma, kas aizgūta no Formula 1, ar stūrē iebūvētu pogu, kas pēc pieprasījuma nodrošina paātrinājumu.

Astoņu ātrumu pārnesumkārbā ir integrēts dzinēja ģenerators, kas enerģiju saņem no 1,6 kWh akumulatora, kurš iebūvēts aiz sēdekļiem, tādējādi nodrošinot nevainojamu 50:50 svara sadalījumu. Akumulators, ko uzlādē bremzēšanas enerģijas atgūšanas sistēma, ļauj motoram nodrošināt papildu 95 ZS (70 kW) jaudu un 235 Nm griezes momentu.

Alumīnija šasijā iebūvētā sistēma ļauj sasniegt 0 – 62 jūdžu stundā paātrinājumu 4,4 sekundēs, maksimālo ātrumu – 186 jūdžu stundā un 50 – 75 jūdžu stundā paātrinājumu 2,1 sekundē. C-X16 spēj braukt ar ātrumu līdz 50 jūdzēm stundā, izmantojot tikai elektroenerģiju, un tā CO2 izmeši ir 165 g/km.

C-X16 garums ir 4445 mm, platums 2048 mm, augstums 1297 mm, garenbāze 2622 mm. Ņemot vērā kopējo garumu, C-X16 ir mazākais Jaguar automobilis, kāds radīts kopš 1954. gada un modeļa XK120.

C-X16 tiks prezentēts Jaguar Land Rover preses konferencē Frankfurtes autoizstādes 5. zālē (Hall Five) otrdien, 13. septembrī, plkst. 09.15 pēc Centrāleiropas laika.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 5

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti