Privātpersonas izvēlas ekonomiskus apvidus auto 14

 
3.oktobris 2011 7:35

Saskaņā ar LPAA datiem, Latvijā pieprasītākie ir apvidus auto.

Apvidus auto aizņem vienu trešdaļu no šogad jauniegādātajām automašīnām. Šī gada augustā pirktākie auto šajā klasē ir Nissan Juke un Toyota Rav4 – attiecīgi 26 un 19 auto. Lielāko daļu ir iegādājušās privātpersonas. Viņu izvēli vada tādi racionāli un ekonomiski pamatoti argumenti, kā TCO izmaksas, augsts komforta līmenis, atbilstoša izvēle Latvijas ceļu stāvoklim un sniegotajām ziemām. Turklāt šī auto TCO izmaksas mēnesī pielīdzināmas kompaktklases auto izmaksām.

Augustā kopumā Latvijā reģistrēti 685 jauni pasažieru auto. Ekonomiskajā klasē augustā visvairāk iegādāti Opel Corsa (18 auto) un Škoda Fabia (13 auto), kompaktklasē līderi ir VW Golf (55 auto) un Hyundai i30 (18 auto), vidējā klasē VW Passat (38 auto) un Toyota Avensis (32 auto), apvidus auto klasē priekšroka dota Nissan Juke (26 auto) un Toyota Rav4 (19 auto). Vieglo komercauto klasē pieprasītākie bijuši VW Caddy (14 auto) un Citroen Berlingo (13 auto).

Izvērtējot augustā pārdotāko automobiļu pircējus, redzams, ka ekonomiskās klases auto, īpaši ar dīzeļdegvielas dzinēju, un komercklases auto, izvēlas uzņēmumi. Savukārt privātpersonas iecienījušas apvidus auto, īpaši Nissan Juke – 73% no visām šīs markas augustā reģistrētajām mašīnām iegādājušās privātpersonas. Kompaktklasē un vidējā klasē pircēju sadalījums ir salīdzinoši līdzīgs.

* Sixt TCO norādīts latos bez PVN mēnesī, lietošanas periods ir 36 mēneši, nobraukums – 90 000 km, kombinētais degvielas patēriņš. Sīkāk par aprēķina metodiku – www.sixt.lv/tco

Salīdzinot auto dzīves cikla izmaksas apvidus auto modeļiem, redzams, ka Nissan Juke 1.6i ar benzīna dzinēju TCO ir par 152,17 LVL zemāks nekā Toyota Rav4 2.0 un ir līdzvērtīgs kompaktklases auto izmaksām. Tas skaidrojams ar Nissan Juke zemāko pārdošanas cenu (par 4155,43 LVL zemāka), atpirkuma vērtību operatīvā līzinga beigās (par 5,7% augstāks) un būtiski zemāko degvielas patēriņu (1,5 l/100 km zemāks). Ņemot vērā, ka 19 no 26 Nissan Juke iegādājušās privātpersonas, var secināt, ka tieši privātpersonu auto izvēli nosaka racionāli un ekonomiski pamatoti argumenti.

Sixt TCO aprēķins ir metodoloģija, kurā tiek ņemts vērā līzinga mēneša maksājums, degviela, nodokļi un valsts nodevas, tehniskās apskates, apdrošināšana (OCTA, KASKO), kā arī tādi pakalpojumi kā normāla nolietojuma remontdarbi, apkopes, riepas, to maiņa un uzglabāšana un 24h palīdzība uz ceļa, lai parēķinātu vidējās auto izmaksas mēnesī. Metodoloģija ir vispārināma, un ar tās palīdzību ir iespējams salīdzināt dažādu marku un modeļu automašīnas, lai izvēlētos izdevīgāko.

Sixt katru mēnesi publicē TCO aprēķinus Latvijā pārdotāko ekonomiskās klases, kompaktklases, vidējās klases un vieglā komerctransporta klases automašīnām, tā palīdzot uzņēmumiem un privātpersonām pieņemt racionālākus lēmumus būtiskajā auto iegādes procesā.

Par Sixt
Sixt ir vadošais mobilitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā, kas dibināts 1912. gadā Minhenē, Vācijā. Šobrīd Sixt ir pieejams vairāk nekā 100 pasaules valstīs, 4000 apkalpošanas vietās. Sixt sniedz auto nomas, pilna servisa auto līzinga, autoparku vadības un konsultāciju pakalpojumus, būdams tehnoloģisko inovāciju līderis šajās sfērās. Vairāk par uzņēmumu: www.sixt.lv.

Par Sixt Latvija
Sixt Latvija savu darbību uzsāka 2010. gada jūnijā, kad autoparku vadības uzņēmums Transporent kļuva par Sixt Rent a Car un Sixt Leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs. Jau vairāk nekā septiņus gadus uzņēmums sniedz auto nomas un līzinga pakalpojumus, apkalpo un konsultē Baltijas lielāko uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu.
 

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
284023. viesis 5.oktobris 2011 9:46
2 0 Atbildēt

Es te palasīju IkdienasViesis ko raksta, pilnībā var piekrist. Man ir līdzīga situācija, bet ar vienu mazu bet. Un tas BET ir tie 3 ziemas mēneši, kad es savu 1 km laukā līdz lielajam ceļam ar Omegu, kaut nošaujies, nevaru izbraukt. Bet džipu pirkt tikai tā dēļ arī nav lietderīgi. Tāpēc reizēm auto stāv pie lielā ceļa un tiek kājām, brists pa sniegu līdz tam :)

284034. viesis 6.oktobris 2011 8:43
1 0 Atbildēt

ak 278

Es te palasīju IkdienasViesis ko raksta, pilnībā var piekrist. Man ir līdzīga situācija, bet ar vienu mazu bet. Un tas BET ir tie 3 ziemas mēneši, kad es savu 1 km laukā līdz lielajam ceļam ar Omegu, kaut nošaujies, nevaru izbraukt.

=======================

Mjā, var pilnīgi piekrist, man ir līdzīgi - regulāri jāapmeklē "fazenda", vasarā to aptuveni 1.5 km varētu izbraukt kaut ar Ferrari :-), ceļš ir praktiski ideāli ciets un gluds, bet ziemā , kad sasnieg, rodas problēmas ...Tas ir t.s. pagasta ceļš, kurš ved no asfalta cieši gar "fazendu", un nav tas, kuru tīra primāri. Tad nu ziemā nākas izmantot 4x4, es gan neizmantoju "džipu" , bet pikapu, Mitsubishi L200, principā laukiem ideāls dzelzis. Rudenī, kad vāc kartupeļus,

var vest maisus uz glabātavu :-) Ar mazo čehu dārztraktoriņu MF tas iet daudz lēnāk un, ja gadās slapjākas ražas dienas, vispār ir problēmas pabraukt

pa lauku ... Un pavasarī, kad sāk atkust sasalušais ceļš, ar vieglo vispār tur nevar laisties ceļā iekšā - lūst cauri un sēžas "uz vēdera". L200 iet kā tanks :-)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti