Jaunais CITROËN DS4 – sakiet NĒ stereotipiem! 9

 
31.oktobris 2011 14:00

No oktobra Latvijā ir pieejams JAUNAIS CITROËN DS4 un tas ir otrais modelis CITROËN jaunajā DS līnijā.

 

Ar šo unikālo automašīnu ir radīta jauna automobiļu koncepcija – četru durvju kupeja, kas sniedz hečbeka ērtības visiem pasažieriem. Tās piepaceltā pozīcija uz ceļa ļauj ieņemt dominējošo lomu. Tā drosmīgais siluets atver jaunus ceļus, sniedz jaunas, nebijušas izjūtas. Tas liek atcerēties kādu patiesību – nekas tā neiepriecina kā jaunrade.

CITROËN DS4 stils

CITROËN DS4 ir izsmalcināts. Tajā sadzīvo gan elegance, gan sportiskums. Tā spēks ir līdzsvarā. Izkopts profils, skulpturālas virsbūves līnijas. Virsbūves siluets sniedz jaunu izpratni par ģeometriju. CITROËN DS4 savu ekskluzivitāti apliecina ar grafisku un iedvesmojošu dizainu. Salonā izmantoto materiālu kvalitāte apliecina koncepcijas eleganci.

CITROËN DS4 piedāvā piecas salona apdares versijas, no kurām viena darināta no ādas, piedāvājot priekšējiem sēdekļiem „rokassprādzes” tipa apdari, un ar ādu apvilktus durvju un mērinstrumentu paneļus. Īpaši veidotie sēdekļi ir īpaša ērti optimālai braukšanai un nebijušu braukšanas sajūtu baudīšanai.

CITROËN DS4 telpa

No ārpuses var apbrīnot šīs kupejas kompaktās, izteiksmīgās formas. Savukārt salonā iespējams izbaudīt hečbeka piedāvātās ērtības ar trim atsevišķām sēdvietām aizmugurē. Salona ietilpība ir pārsteidzoša un ir padomāts par pilnīgi visu – dizaineriem un inženieriem apvienojot zināšanas un pieredzi, šajā automašīnā baudāma augstākā līmeņa ergonomika.

CITROËN DS4 tehnoloģija

Uzticīgs savam aicinājumam būt dominējošam, izmantojot pagātnes mantojumu un pieredzi, CITROËN radījis jaunas braukšanas izjūtas, kas saderīgas ar apkārtējās vides aizsardzības principiem. Pateicoties tā mikrohibrīda tehnoloģijai, CITROËN DS4 e-HDi versijā ir vienlaicīgi samazināts degvielas patēriņš un CO2 izmešu daudzums līdz pat 15% pilsētas režīmā. Šādi rādītāji iespējami, pateicoties HDi motora tehnoloģijai, enerģijas rekuperācijas sistēmai un otrās paaudzes Stop&Start sistēmai. Ja automašīna tiek apstādināta vai, ja braukšanās ātrums nepārsniedz 8 km/h, dzinējs tiek nekavējoties pārslēgts gaidīšanas režīmā, tūlītēji atjaunot motora darbību, kustību atsākot.

CITROËN DS4 darbība

Latvijas tirgum tiek piedāvāti pieci dažādi CITROËN DS4 dzinēji. Divi Euro dīzeļa dzinēji ir aprīkoti ar kvēpu daļiņu filtru: 2,0 HDi 160 ZS ar iespaidīgu jaudu un griezes momentu, un 1,6 HDi 110 ZS, kas pieejams arī ar jauno mikrohibrīda e-HDi tehnoloģiju. Pieejami arī trīs Euro benzīna dzinēji: pateicoties mainīgam vārstu atvērumam 1,6 VTi 120 ZS dzinējam ir uzlabots paātrinājums, 1,6 THP 155 ZS ar ievērojamu griezes momentu pie zemākiem režīmiem, un pavisam jaunais 1,6 THP 200 ZS ar apbrīnojamu jaudu. Attiecībā uz stabilitāti uz ceļa, CITROËN DS4 ir apvienota visa labākā CITROËN pieredze. Vienlaicīgi dinamiska un droša reakcija uz ceļa, vienreizēja ceļa nolasīšana, piešķirot braucienam nebijušas sajūtas.

CITROËN DS4 cenas sākot ar EUR 18 100 versijai ar benzīna dzinēju un par EUR 18 650 ir pieejams ar dīzeļmotoru.

„Šogad vēl vēlamies mūsu klientus klātienē iepazīstināt ar jauno CITROËN DS4 – automašīnu, kas tika veidota ar domu no vienkāršas idejas radīt ko unikālu. Ar šo automašīnu CITROËN ir īstenojis drosmīgu koncepciju un šobrīd CITROËN DS4 nav līdzinieku, tāpēc sakiet – „NĒ” stereotipiem!”, - komentē CITROËN Importētāja SIA VEHO valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda.

 
Visi komentāri
 
284215. viesis 31.oktobris 2011 22:58
0 0 Atbildēt

Ar jauno modeli beidzot spidometrs atgriežas tur kur tam ir jābūt. Apsveicami.

284216. viesis 1.novembris 2011 10:33
0 0 Atbildēt

gandrīz apvēmos no šitāda teksta.

284218. viesis 1.novembris 2011 11:20
0 0 Atbildēt

tā ir ka tulko vārds vārdā no citas valodas

284219. viesis 1.novembris 2011 11:22
0 0 Atbildēt

>vienlaicīgi samazināts degvielas patēriņš un CO2 izmešu daudzums līdz pat 15%

Nez ir iespējams pretējais? Ja nu vienīgi lejot tīru benzīnu pa izputēju, CO2 nepalielinās, bet patēriņš gan(CHx izmeši).

284223. viesis 1.novembris 2011 16:40
0 0 Atbildēt

Ar šo unikālo automašīnu ir radīta jauna automobiļu koncepcija – četru durvju kupeja, kas sniedz hečbeka ērtības visiem pasažieriem.

:D :D

Fofāgens kādus pāris gadus atpakaļ ar savu passaratti CC apgalvoja to pašu. Viņiem varbūt bija taisnība, bet ne jau citronam... :D

284229. viesis 2.novembris 2011 10:09
0 0 Atbildēt

Vismaz šitam ir normāls klīrenss, nevis ka lielākajai daļai pakaļas pa zemi vilcēju.

284230. viesis 2.novembris 2011 16:12
0 0 Atbildēt

Msh, patiesība mersis ar cls to vēl ātrāk izdarīja... ;)

Bija iespēja nedaudz notestēt šo. Braukšanas ziņā auto tīri tā neko, tikai... kompaktklasei nepiedomama šaurība aizmugurē. Un jā, dizainam par godu upurēta funkcionalitāte - nav iespējams nolaist aizmugurējos stiklus.

284247. viesis 3.novembris 2011 12:11
0 0 Atbildēt

kaukādai alfai arī jau pirms gadiem 10 pakaļējo durvju ručka bija loga malā iestrādāta - 4durvju kupejas koncepcija

284277. viesis 4.novembris 2011 13:00
0 0 Atbildēt

Kosmiskajam civikam arī ručka ir tāpat iestrādāta stūrī, augšā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti