Peugeot pārsteidz ar stilīgu jauno modeli 208

 
7.novembris 2011 8:45

Peugeot šodien parādīja jauno kompaktklases modeli Peugeot 208, kas tirgū nonāks 2012. gada pavasarī, būs pieejams gan trīsdurvju, gan piecdurvju versijā, un pārsteigs ar jaunu dizainu, lielāku draudzīgumu videi un plašu salonu.

"Peugeot, veidojot 208, nav vilcinājies grozīt līdzšinējo izpratni un noteikumus, jo vēlējās radīt kaut ko pilnīgi jaunu. Tajā pašā laikā ņēma vērā tādu ikonu kā 205, 206, 207 veiksmes stāstus,'' sacīja KW Bruun izpilddirektors Rasmus Tali. "Mērķis bija radīt pilnīgi jaunas paaudzes auto - Peugeot 208".

 Tehniskie risinājumi ir pārvērtuši automobili vieglāku (salīdzinot ar modeli 207, par gandrīz 110 kg vieglāks), aerodinamiskāku un ļoti kompaktu. Neraugoties uz mazliet samazinātajiem virsbūves izmēriem, salons ir kļuvis plašāks, piedāvājot par pieciem centimetriem vairāk vietas kājām un par 15 dm3 lielāku salona tilpumu. Salīdzinot ar 207, patērētājiem Peugeot vēlējās piedāvāt transportlīdzekli, kas no ārpuses ir kompaktāks, taču ietilpīgāks iekšpusē.

Jaunas paaudzes draudzīgums videi

Peugeot 208, salīdzinājumā ar 207, ir par 34 g/ km mazāka CO2 emisija, tādējādi kļūstot par līderi savā segmentā. e-HDi mikrohibrīda sistēma palīdz uzlabot transportlīdzekļu svara un aerodinamikas parametrus. Visiem pieciem dīzeļdzinēja modeļiem, četri no kuriem ir aprīkoti ar jaunākās paaudzes Stop & Start funkciju (e-HDI), CO2 emisija sākas no 87g/ km un degvielas patēriņš 3,4 l/100 km. Dīzeļdzinēju CO2 emisijas nekad nepārsniegs 99 g/ km!

208 benzīna dzinēja modeļi iepazīstina ar jaunu dzinēju sēriju, 1.0 un 1,2 litru VTi, kas izceļas ar īpašu efektivitāti - CO2 emisija no 99g/ km, un degvielas patēriņš no 4,3 l/100 km.

208 modeļu gadījumā videi draudzīgi ir ne tikai dzinēji, bet arī ražošanā izmantoto materiālu klāsts - 25% no modelim 208 izmantotajiem polimēriem ir dabiski, vai iegūti atkārtotajā pārstādē, paverot ceļu uz jaunu ekodizaina ēru. Kā pirmajam pasaulē, aizmugures bamperis un ventilators ir pilnībā izgatavoti no videi draudzīgiem materiāliem. Tikai šāda bampera ražošanā gada laikā ietaupa gandrīz 1600 tonnu degvielas.

Atkal radot ērtu braukšanas pieredzi

208 uzlabo Peugeot svarīgos braukšanas pieredzes standartus. Jauna un mazāka, ergonomiska dizaina stūre piedāvā dinamiskas reaģēšanas iespēju, vienlaicīgi ir ērti turama rokās arī garāku braucienu gadījumā. Pateicoties Peugeot ilgajai pieredzei ritošās daļas un balstiekārtas ražošanā, ir panākts vieglums un kompaktums, kā arī zemāks transportlīdzekļa svars, kas nodrošina harmoniju starp komfortu un vadāmību.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti