Starptautiskās Automobiļu federācijas prezidents viesojas Latvijā 9

 
16.novembris 2011 10:49

16.novembrī Latvijā viesojas Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods (Jean Todt).

Vizītes mērķis ir atbalstīt satiksmes drošības pasākumus Latvijā FIA īstenotā „Globālā Ceļu drošības  plāna” (Action for Road Safety) ietvaros. FIA prezidentam plānotas tikšanās ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un satiksmes ministru Aivi Roni.

Rīgas Motora muzeja un  Biķernieku trases apmeklējuma laikā Žans Tods iepazīsies ar  ceļu satiksmes drošības aktualitātēm, kā arī valsts  un sabiedrisko organizāciju iniciētiem un īstenotiem satiksmes drošības projektiem. Latviju FIA pārstāv Latvijas Automobiļu federācija un Autoklubs LAMB.

FIA prezidenta Žana Toda vizīte Latvijā ir nozīmīga, ņemot vērā gan paša prezidenta, gan viņa vadītās Starptautiskās Automobiļu federācijas ieguldījumu satiksmes drošības stiprināšanā globālā mērogā.  Žans Tods ir bijis dažādos vadošos amatos gan rūpējoties par autosportu, gan satiksmes drošību. FIA, kā vadošā 227 nacionālās auto un moto organizācijas apvienojošā federācijā, ir miljoniem biedru 132 pasaules valstīs, piecos kontinentos, kas paver unikālu pieredzes apmaiņas un savstarpējās komunikācijas iespēju.

Autokluba LAMB kā autovadītāju intereses aizstāvošas sabiedriskas organizācijas misija ir ne tikai rūpes par ceļu satiksmes drošības stiprināšanu Latvijā un valsts institūciju aktivitāšu monitorings satiksmes drošības jomā, bet arī pozitīvās FIA dalīborganizāciju pieredzes apzināšana un tās popularizācija.  FIA ir izvirzījusi mērķi - balstoties uz tehnoloģisku modernizāciju un kopējās Eiropas Transporta politikas attīstību, radīt integrētāku, drošāku, „zaļāku” un „gudrāku” Eiropas transporta sistēmu, kura respektētu apkārtējās vides un dabas resursu saglabāšanas nepieciešamību, kā arī mobilitātes attīstību.

Šī mērķa ietvaros FIA iniciē un īsteno dažādas satiksmes drošības akcijas un projektus, kuru atbalstā un popularizēšanā Latvijā ir iesaistījies arī Autoklubs LAMB.

Viens no FIA atbalstītiem satiksmes dalībnieku drošībai nozīmīgiem tehnoloģiskiem jauninājumiem ir e – zvana iekārtas  obligāta ieviešana jaunajām automašīnām. Tāpat svarīga ir satiksmes kultūras apguve skolā, tādēļ Autoklubs LAMB jau septiņpadsmit gadus atbalsta Latvijas jauniešu komandas dalību FIA Jauno satiksmes dalībnieku forumā. Autoklubs LAMB ir parakstījis Eiropas Ceļu drošības Hartu un atbalsta FIA starptautisko vides aizsardzības programmu 50by50, kuras mērķis ir līdz 2050. gadam par 50% samazināt degvielas patēriņu un CO2 izmešu apjomu.  Tiek atbalstītas un popularizētas  arī citas FIA aktivitātes videi draudzīgas un drošas satiksmes politikas pilnveidošanā.

Sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju tiks īstenots Eiropas Sociālā fonda līdzfinansēts projekts ar mērķi - pilnveidot satiksmes dalībnieku zināšanas par savām tiesībām un pienākumiem uz ceļa.

Autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis uzsver: „FIA prezidenta Žana Toda vizīte Latvijā būs papildus rosinošs stimuls gan valsts un pašvaldību institūcijām, gan sabiedriskām organizācijām apkopot spēkus ceļu satiksmes drošības stiprināšanā Latvijā”.   “Globālais Ceļu drošības  plāns”, kura ietvaros Žans Tods apmeklē Latviju, ir nozīmīgs šā gada maijā uzsāktās, ANO izsludinātās “Ceļu drošības dekādes” stūrakmens.

 
Visi komentāri
 
284350. viesis 16.novembris 2011 14:31
0 0 Atbildēt

Diez, kur FIA saskata iespēju Latvijā tikt pie naudas? Vai varbūt Tod lobē kādu projektu vai klančī pēc skanošā savam paziņam tepat Latvijā!?

284351. viesis 16.novembris 2011 14:35
0 0 Atbildēt

Atbilde ir googles tulkotājā vāciskais vārdiņš Tod ...

284356. viesis 16.novembris 2011 20:21
0 0 Atbildēt

284350

Diez, kur FIA saskata iespēju Latvijā tikt pie naudas? Vai varbūt Tod lobē kādu projektu vai klančī pēc skanošā savam paziņam tepat Latvijā! ?

=====================

Tev laikam kļančīšana ir ierasta ikdienas nodarbe :-) Iekams publicē savus murgus, vajadzēja zināt, ka FIA ir ne tikai autosporta virsvadībā, bet arī autotūrisma un satiksmes drošības organizēšanas :-)

284351.

Atbilde ir googles tulkotājā vāciskais vārdiņš Tod...

======================

Vēl trakāki murgi! Kāds gan tur būtu sakars, ja šis vīrs īstenībā ir TODT, nevis

TOD! Googles tulkotājs viņam ... Trulenis! Tas ir normāls elzasiešu uzvārds :-)

284358. viesis 16.novembris 2011 21:02
0 0 Atbildēt

Atradās gan naudas darījums! Latvijai nepieciešami konsultanti! Šaubos vai tie būs "bezmaksas". Taisnība Crankshaft 659, Latvijā nav neviena autotūrista, satiksmes drošības spečuka, kur nu vēl autosportistu! Ir tikai murgu publicists un trulenis!

284359. viesis 16.novembris 2011 21:23
0 0 Atbildēt

Latvija FIA ir gan pazīstama:

www.fia.com/en-GB/the-fia...es/Latvia.aspx

284364. viesis 17.novembris 2011 10:18
0 0 Atbildēt

284358

Atradās gan naudas darījums! Latvijai nepieciešami konsultanti! Šaubos vai tie būs "bezmaksas".

====================

Šai gadījumā, kā vienmēr, vizītes dalībvalstīs ietilpst FIA amatpersonu

tiešajos darba pienākumos un tās apmaksā pati FIA. Pats esmu bijis sacīkstēs postenī, kuru apmaksā vietējais Organizators (pēc FIA noteiktās takses!), un

pakāpi augstāk, kad visu apmaksā jau FIA "pa tiešo"... FIA oficiāli deleģētiem

ļaudīm (piemēram, konsultantiem) visu no A līdz Zet apmaksā FIA. Protams,

ļaudis uz vietām cenšas ko nebūt vēl pielikt no savas puses, lai vajadzības gadījumā būtu savs "lobijs" :-)

284366. viesis 17.novembris 2011 12:17
0 0 Atbildēt

Varbūt, ierosinās Latvijā izveidot F1 atbilstošu trasi. Vispār jau mūsu valstiņā auto sports vienmēr ir bijis cieņā. Jau kopš padomjlaikiem. Būtībā, tajos laikos valsts autosportam atvēlēja krietni vairāk naudiņas un viss notika attīstības procesā. Pēdējā laikā gan nekādu attīstību un augstus rezyltātus vairs nemana. Vecā "dzintara volga" teju lielākais un populārākais gada autopasākums.

Visiem priecīgus Valsts svētkus !

284367. viesis 17.novembris 2011 12:31
0 0 Atbildēt

IkdienasViesis

Varbūt, ierosinās Latvijā izveidot F1 atbilstošu trasi. Vispār jau mūsu valstiņā auto sports vienmēr ir bijis cieņā. Jau kopš padomjlaikiem. Būtībā, tajos laikos valsts autosportam atvēlēja krietni vairāk naudiņas un viss notika attīstības procesā. Pēdējā laikā gan nekādu attīstību un augstus rezyltātus vairs nemana. Vecā "dzintara volga" teju lielākais un populārākais gada autopasākums.

========================

F1 prasībām atbilstošas trases Latvijā, domājams, nebūs NEKAD! Ja mums te būtu jebkādi ražīgi fosilo degvielu urbumi, kā Emirātos vai Katarā - tad

cita lieta, naudas kā spaļu, bet tā ...redz, pat bagātā Zviedrija savulaik atteicās no šīs izpriecas (Anderstorp), Somija ilgi domāja, beigās atteicās ...Jauna trase izmaksātu simtus miljonu EUR + infrastruktūra. Esošā Biķernieku trase pēc nopietnas rekonstrukcijas varētu uzņemt , piemēram starptautiskas F3, varbūt pat GP2 sacensības + "kuzovus" visaugstākajā

līmenī, teiksim WTCC. Bet ...nav redzams, ka kāds privātais investors vēlētos

ieguldīt trasē naudu maisu maisiem, savukārt prasīt no valsts, kad Valsts kasē

jau tā caurvējš auro, būtu lielākajā mērā neētiski! Ne jau velti Ž.Todts savas

vizītes laikā ierosināja Biķerniekiem ideju naudas pelnīšanai - starptautisku kravas auto vadītāju apmācības centru / skolu - šitā pelnās daudzas sacīkšu trases Rietumos...

284368. viesis 17.novembris 2011 12:37
0 0 Atbildēt

IkdienasViesis

Vispār jau mūsu valstiņā auto sports vienmēr ir bijis cieņā. Jau kopš padomjlaikiem. Būtībā, tajos laikos valsts autosportam atvēlēja krietni vairāk naudiņas un viss notika attīstības procesā.

------------------------------

Sorry, piemirsu :-) IV būtu jāatminas, zem kādiem lozungiem PSRS tika

kultivēts autosports (arī moto, avio, ūdensmoto u.c.) - viss bija pakārtots

"Dzimtenes aizsardzībai", zem šī lozunga no padvalsts varēja izsūknēt pašu

vellu. Ne-DOSAAF sporta organizācijām klājās krietni grūtāk, tur jau bija

jākombinē un jākalkulē uz vietām, ļoti daudz bija atkarīgs no vietējiem vadoņiem. Pateicoties tādiem mums arī ir tāda Biķernieku KSB, būtu citi

vadoņi, varēja nebūt ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 3

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti