«Peugeot» iegūst balvu kā videi visdraudzīgākā tehnoloģija 1

 
21.novembris 2011 8:52

Prestižajā „Zelta stūres” godalgas gala pasākumā Berlīnē Zaļās stūres godalgu par videi visdraudzīgāko tehnoloģiju izmantošanu piešķīra Peugeot 3008 Hybrid4.

Peugeot 3008 Hybrid4 ir pirmais sērijveida ražošanā nonākušais hibrīda automobilis, kurā ir apvienoti dīzeļa un elektrodzinēji - parasti hibrīda automobiļos izmanto benzīna un elektrodzinēju kombināciju. Agrāk par ekonomiski izdevīgāko uzskatīja lētākā benzīna dzinēja izmantošanu, tajā pašā laikā hibrīda automobiļi parasti ir no reģioniem, kur dīzeļdzinēji nav ļoti izplatīti – piemēram, ASV un Japāna.

Franči ar jaunajiem modeļiem cenšas pierādīt, ka dīzeļa-elektrodzinēja hibrīds ir ne tikai draudzīgs videi, bet arī pilnībā noderīgs.

Hybrid4 tehnoloģiju izmanto arī drīzumā tirgū nonākošie Peugeot 508 Hybrid4 un 508 RXH.

Risinājums zem dzinēja pārsega parasti ir pārņemts no 3008 dīzeļa versijas, savukārt visu ar elektrodzinēju saistīto apvienojot kompaktā blokā aizmugures tiltā.

Inženieri, ņemot vērā cenu, ir kombinējuši dažādus esošos risinājumus, veiksmīgi apvienojot agrāko modeļu pozitīvos elementus ar jaunajām tehnoloģijām. "Peugeot viena no galvenajām prioritātēm ir draudzīgums videi," sacīja Peugeot importētāja Latvijā KW Bruun Baltic OÜ mārketinga speciāliste Kerli Maro. "No agrākajiem modeļiem piesaistošo pazīstamo dizainu un rūpīgi pārdomāto braukšanas komfortu Peugeot tagad kombinē ar ilgtspējīgas tehnoloģijas pēdējiem sasniegumiem," piebilda Maro.

Hybrid4 tehnoloģija ir unikāla, jo nav divu dzinēju mehāniska savienojuma. 163 ZS 2 litru dīzeļdzinējs atrodas uz automašīnas priekšējā tilta, un 37 ZS elektrodzinējs- uz aizmugures tilta. Tātad ir 200 ZS pilnpiedziņas automobilis, taču, tā kā nav mehāniska savienojuma, nav nepieciešams kardāns.. Kā pārnesumu kārba klasikā automāta vietā ir izvēlēta sešu pārnesumu robota kārba, kurā, pateicoties elektrodzinēja darbam, pārnesumu maiņa ir ļoti viegla un tā strādā kā parastā automātiskā pārnesumu kārba.

Jaunais 3008 Hybrid4 mūsu tirgū nonāks jau 2012. gada pavasarī.

Das Goldene Lenkrad auto ir viena no pasaulē prestižākajām balvām jaunajām automašīnām. Balva tiek piešķirta kopš 1976. gada, kopš 2009. gada- sadarbojoties ar Auto Bild. Šogad balvas tika piešķirtas septiņās kategorijās: mazie automobiļi, kompaktautomobiļi, Zaļā stūre, vidējas un augstas klases automobiļi, apvidus automobiļi, sporta auto un privātpersonai piešķiramā Zelta stūre. Uzvarētājus nosaka speciālistu, rallija dalībnieku un automobiļu vadītāju ekspertu žūrija, kas divas dienas intensīvi testē automobiļus.

 

 
Visi komentāri
 
284376. viesis 21.novembris 2011 19:39
0 0 Atbildēt

Peugeot joprojām rulzzzz. :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti