Audi R8 GT nosaukts par „Gada sporta auto 2011” 2

 
6.decembris 2011 8:51

Audi R8 GT ir kļuvis par „Gada sporta auto 2011” kategorijā „Sērijveida superauto”. 2011. gads iezīmē desmito reizi, kad žurnāls Auto Bild SportsCars piešķir šo balvu.

Balva tika pasniegta šovakar Esenes autoizstādē.

Vienu no Vācijas autoindustrijā kārotākajām balvām par Audi R8 GT 450 lūgtu viesu klātbūtnē saņēma Stefans Reils (Stephan Reil), quattro GmbH Attīstības nodaļas vadītājs. Jubilejas balsojumā par „Gada sporta auto 2011” piedalījās 70 976 žurnāla lasītāji.

Audi meitas uzņēmums quattro GmbH ir atbildīgs par šī augstas veiktspējas Audi sporta automobiļa attīstību un ražošanu. Tā 5,2 litru V10 dzinējs attīsta 412 kW (560 ZS) jaudu, padarot to par patiesu brukšanas mašīnu ar lielisku garenisko dinamiku un sānisko paātrinājumu, kā arī nodrošinot zibensātru, praktiski acumirklīgu reakciju. Inženieri samazināja Audi R8 GT svaru vēl par 100 kg salīdzinājumā ar R8 5,2 l FSI quattro. Automobilis uzņem ātrumu no nulles līdz 100 km/h 3,6 sekundēs, tā maksimālais ātrums ir 320 km/h, bet vidējais degvielas patēriņš ECE braukšanas ciklā – 13,9 litri uz 100 km.

Pavisam 17 klasēs tika nominēti 173 automobiļi, kas pirms tam bija pierādījuši savu vērtību vairāk kā 300 testos un braukšanas izmēģinājumos. Tālāk tie tika sadalīti kategorijās – sērijveida, tūnētie un ierobežotā skaitā ražotie automobiļi. Bez uzvarētāja savu kategoriju topu augšgalos nonāca vēl pieci Audi modeļi: Q7 V12 TDI kategorijā “Sērijveida SUV auto”, RS 3 Sportback kategorijā “Sērijveida kompaktie auto”, RS 5 kategorijā “Sērijveida kupejas”, Audi A6 Avant 3,0 l TFSI quattro kategorijā “Sērijveida universāļi” un R8 GT Spyder kategorijā “Sērijveida kabrioleti”.

 

 
Visi komentāri
 
284530. viesis 7.decembris 2011 16:37
0 0 Atbildēt

"...padarot to par patiesu brukšanas mašīnu ar lielisku garenisko dinamiku un sānisko paātrinājumu..."

Fantastiski. :)

284561. viesis 9.decembris 2011 9:19
0 0 Atbildēt

padarot to par patiesu brukšanas mašīnu ar lielisku garenisko dinamiku un sānisko paātrinājumu, kā arī nodrošinot zibensātru, praktiski acumirklīgu erekciju. Tā jau skan labāk:)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti