Unikāls un tik atšķirīgs kā nekad: jaunais BMW X6 1

 
30.janvāris 2012 8:04

BMW X6 ir pasaulē pirmais Sports Activity Coupé; no 2012. gada pavasara unikālais sportiskas dinamikas un neticamas daudzveidības apvienojums būs pieejams vēl pievilcīgākā formā.

Jauno BMW X6 augstākās klases pilnpiedziņas automobiļu segmentā izceļ pārdomātie dizaina uzlabojumi un inovatīvais aprīkojums. Tā izcilo izskatu un plašo popularitāti nodrošina izteiksmīgs dizains, apvienojot sportiskas un elegantas coupé līnijas ar BMW X modeļa jaudu; aizraujošu braukšanas pieredzi nodrošina jaudīgi benzīna un dīzeļdegvielas dzinēji ar BMW TwinPower Turbo tehnoloģiju un atjautīgo pilnpiedziņas sistēmu xDrive, kas ietver dinamisko snieguma vadību.

Pēc laišanas tirdzniecībā aptuveni trīs gadu laikā tika pārdots vairāk nekā 150 000 Sports Activity Coupé automobiļu. Tas ievērojami pārsniedza sākotnējos plānus. Nepārtraukti augstais pieprasījums pēc BMW X6 visas pasaules automobiļu tirgos ir neparastās Sports Activity Coupé automobiļu koncepcijas panākumu apliecinājums.

Pievilcīgi akcenti automobiļa priekšējā un aizmugurējā daļā, papildaprīkojumā tagad ir pieejami adaptīvie LED priekšējie lukturi

Precīzi izstrādātas detaļas priekšpusē un aizmugurē piešķir jaunajam BMW X6 izskatu, ko raksturo ekskluzīvs sportiskums un pārākums. Standartaprīkojuma miglas lukturiem tagad ir matēta apdare ārējo gaisa savācēju augšējā daļā. To novietojums augstāk un vairāk uz sāniem izceļ automobiļa platumu. Saistošais rāmja trīsdimensionālais veidojums un jaunā dizaina stieņi ar uzsvērtu apakšējo daļu īpaši izceļ BMW elipsveida dekoratīvo režģi automobiļa priekšpusē. Režģa stieņi ir izvietoti vienā līmenī ar priekšējo apgaismes ierīču apakšējo daļu, tādējādi veidojot papildu horizontālu līniju, kas pasvītro jaunā BMW X6 plato šķērsbāzi un stabilo saķeri ar ceļu.

Jaunais BMW X6 ir pirmais automobilis savā segmentā, kam standartaprīkojuma biksenona lukturus var aizvietot ar izvēles adaptīvajiem LED priekšējiem lukturiem. To spilgtā baltā gaisma nodrošina izcilu redzamību, savukārt augstas kvalitātes izskats ir jauna zīmola tradicionālo dubulto apaļo priekšējo lukturu interpretācija. Adaptīvo LED priekšējo lukturu trīsdimensionālās formas izgaismotie gredzeni ir pievilcīgi izlīdzināti gan augšējā, gan apakšējā daļā, un to augšējo malu izceļ akcentējoša LED gaisma. Tuvo un tālo gaismu avots ir LED bloki, kas novietoti horizontālā stieņa vidusdaļā, novadot gaismu uz priekšējiem atstarotājiem. Jaunajam BMW X6 M adaptīvie LED priekšējie lukturi ir standartaprīkojumā.

Uzlabots ir arī jaunā BMW X6 izteiksmīgās aizmugurējās daļas izskats, pateicoties jaunajiem aizmugurējiem lukturiem ar LED tehnoloģiju. Aizmugurējie lukturi tagad ir divas LED gaismas rindas, kas veido zīmolam raksturīgo nakts dizainu kā harmoniski mirdzošu gaismas kopumu. Tas, ka tās ir izvietotas horizontāli un izvirzītas tālu uz sāniem, uzsver gan automobiļa platumu, gan vienmērīgo pāreju starp sānu un aizmugures daļām.

Pievilcīgi programmas papildinājumi ar virsbūves krāsām, vieglmetāla diskiem un ādas apdari

BMW X6 virsbūves krāsu piedāvājums ietver divas nemetāliskas un astoņas metāliskas krāsas, kas ietver metālisku Marrakech Brown, metālisku Orion Silver un metālisku Midnight Blue. Jaunā BMW X6 standartaprīkojumā ir ietverti arī 19 collu vieglmetāla diski. 8 cilindru BMW X6 xDrive 50i modelim tie tagad ir ar Double spoke divkrāsu dizainu. Papildaprīkojumā pieejamie diski ietver 20 collu Y-spoke divkrāsu vieglmetāla diskus. BMW X6 papildaprīkojumā ir pieejams īpašas konstrukcijas dzinēja pārsegs ar papildu priekšējiem lukturiem, kas īpaši izceļ Sports Activity Coupé spēcīgo izskatu (nav pieejams Vācijā).

Standartaprīkojuma Nevada ādas apdare tagad ir pieejama arī Vermilion Red krāsā

Papildaprīkojuma ekskluzīvā Nappa ādas apdare tagad ietver Black vai Ebony White krāsas izvēli. Standartaprīkojumā jaunais BMW X6 ir četrvietīgs modelis. Papildaprīkojumā ir pieejams trīsvietīgs aizmugurējais sēdeklis. Sports Activity Coupé bagāžas nodalījuma tilpums ir 570 litri, ko, noliecot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, var palielināt līdz 1450 litriem.

Vācijā jaunajam BMW X6 papildaprīkojumā ir pieejama M Sport versija. Šis pievilcīgais aprīkojuma komplekts ietver 20 collu M vieglmetāla diskus ar Double spoke dizainu un divkrāsu apdari ar dažāda lieluma riepām, adaptīvos LED priekšējos lukturus, BMW Individual mirdzošo Shadow Line, priekšējo miglas lukturu melnu ietvaru un M durvju sliekšņu apdares joslas. Lieliskos virsbūves akcentus papildina sportisks salons. Tas ietver elektriski regulējamus un programmējamus sporta sēdekļus, M raksturīgo melnu Alcantara/Nappa ādas salikumu ar M stila apmalēm un kontrastējošu šuvumu, M ādas stūri ar pārslēga lāpstiņām, M vadītāja kāju balstu, nerūsējošā tērauda pedāļus, melnas Aluminium Flywheel salona joslas un Antrachite BMW Individual griestus.

Jaunais BMW X6: dinamisks, izcils, efektīvs, inovatīvs

Izlaižot tirgū jauno BMW X6, izcila izskata, dinamiskas braukšanas un zīmolam raksturīgās efektivitātes apvienojums paceļ Sports Activity Coupé raksturojumu jaunā līmenī. BMW X6 pieejamie benzīna un dīzeļdegvielas dzinēji ar BMW TwinPower Turbo tehnoloģiju nodrošina iespaidīgu vilktspēju un neticami mazu degvielas patēriņu. BMW X6 xDrive50i V8 dzinējam ir 300 kW/407 ZS, savukārt BMW X6 xDrive35i vienrindas 6 cilindru benzīna dzinējs ar 225 kW/306 ZS nodrošina īpaši sportisku sniegumu. BMW X6 xDrive40d un BMW X6 xDrive30d vienrindas 6 cilindru dīzeļdzinējiem ir attiecīgi 225 kW/306 ZS un 180 kW/245 ZS jauda. Abi dzinēji piedāvā izcilu sportisku jaudu, turklāt ES pārbaužu ciklā BMW X6 xDrive40d degvielas patēriņš ir tikai 7,5 l/100 km, bet BMW X6 xDrive30d – 7,4 l/100 km.

Lai vēl vairāk samazinātu slāpekļa oksīdu (NOx) izplūdes gāzēs, no 2012. gada pavasara BMW X6 xDrive30d papildaprīkojumā ir pieejama arī BMW BluePerformance tehnoloģija. Tajā papildus standarta dīzeļdegvielas daļiņu filtram un oksidācijas katalizatoram tiek izmantota AdBlue sistēma ar karbamīda iesmidzināšanu un NOX katalizatora uzglabāšanu, kas samazina sēra dioksīda un slāpekļa oksīdu daudzumu. Tādējādi automobilis jau tagad atbilst ES6 izmešu standartam, kas stāsies spēkā 2014. gadā.

Vienlaikus ar jauno BMW X6 tirgū tiks izlaista arī šī modeļa papildu versija. BMW M Performance automobilis BMW X6 M50d nosaka jaunus vilktspējas un efektivitātes standartus, pateicoties jaunajam 280 kW/381 ZS vienrindas 6 cilindru dīzeļdzinējam. Tā unikālā trīskāršā turbouzlāde piešķir pasaulē jaudīgākajam standarta vienrindas 6 cilindru dīzeļdzinējam uzrāviena jaudu, kas saglabājas visā ātruma diapazonā. Maksimālais griezes moments ir 740 ņūtonmetri. Viens no neticamās efektivitātes faktoriem, īpaši saistībā ar jaudu, ir jaunā Common rail tiešā iesmidzināšana, kuras pjezoinžektori izmanto maks. 2200 bāru spiedienu. Uzņemot paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h tikai 5,3 sekundēs, BMW X6 M50d pārspēj pat 8 cilindru modeļus, savukārt vidējais degvielas patēriņš ES pārbaužu ciklā joprojām ir tikai 7,7 litri uz 100 kilometriem. Tā transmisija, balstiekārtas tehnoloģija un aerodinamiskās īpašības ir saskaņotas ar M tik raksturīgo precizitāti.

Kā BMW M GmbH, jaudīgu sporta automobiļu speciālistu, papildu piedāvājums BMW X6M ar V8 dzinēju, kas nodrošina 408 kW/555 ZS, ietver arī citus dizaina un aprīkojuma uzlabojumus. BMW X6 M ir 6 pakāpju M Sport automātiskā pārnesumkārba, bet tā individuālo statusu izceļ arī tādas iezīmes, kā atsevišķi izstrādāta balstiekārtas tehnoloģija.

Visiem citiem modeļiem dzinēja jaudu novada standartaprīkojuma 8 pakāpju sporta pārnesumkārba ar pārnesumu lāpstiņām pie stūres. Dinamiskā snieguma kontrole ir standartaprīkojumā visiem BMW X6 modeļiem kā atjautīgās pilnpiedziņas sistēmas xDrive elements. Tā nodrošina lielāku elektroniski vadītā jaudas sadalījuma precizitāti, lai uzlabotu braukšanas stabilitāti, saķeri un dinamisko sniegumu. Īpaši noderīga tā ir, sportiski izbraucot līkumus. Jau iebraucot līkumā, xDrive novada papildu jaudu uz aizmugurējiem riteņiem, lai veicinātu dinamisku reakciju. Nepārtraukti pielāgoti sadalot jaudu starp aizmugurējiem riteņiem, dinamiskā snieguma kontrole uzlabo arī saķeres stabilitāti pie liela šķērspaātrinājuma, kā arī uzņemot paātrinājumu, izbraucot no līkuma. Lai vēl vairāk uzlabotu dinamiku, sistēmas aktīvā stūres vadība (nav pieejama BMW X6 M50d un BMW X6 M) un adaptīvā braukšanas vadība (standartaprīkojumā BMW X6 M50d un BMW X6 M) tiek piedāvātas ar elektronisku amortizatoru un pretapgāšanās stabilizācijas vadību.

BMW X6 inovatīvo raksturu veido arī dažādas BMW ConnectedDrive vadītāja palīdzības sistēmas un mobilitātes pakalpojumi. Papildus BMW Head-Up displejam Sports Activity Coupé pieejamās funkcijas ietver joslu atdalošo līniju atpazīšanas sistēmu (nav pieejama BMW X6 M50d un BMW X6 M), ātruma ierobežojumu informāciju, sānskata un atpakaļskata kameru ar augšējo skatu. Jaunajā BMW X6 ir pieejamas arī pārdomātas tīklošanas iespējas, integrējot automobilī viedtālruņus un mūzikas atskaņotājus un izmantojot inovatīvas informācijas un izklaides funkcijas.

 
Visi komentāri
 
285206. viesis 4.februāris 2012 13:06
0 0 Atbildēt

Tāds pats vien ir..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti