«Peugeot» Ženēvas auto izstādē prezentēs divus jaunus konceptauto

 
27.februāris 2012 10:00

Ženēvas auto izstādē, kas notiks no martā, Peugeot milzīgi plašajā 2700 m2 laukumā izstādīs trīsdesmit automobiļus, no kuriem pieci būs pavisam jauni modeļi, un divi konceptautomobiļi – XY Concept un GTi Concept.

„Nenoliedzami gaidītākais modelis būs atdzimušais Peugeot 208,“ stāsta KW Bruun Baltic mārketinga daļas vadītāja Kerli Maro. „208 tagad ir kompaktāks un vieglāks, bet ar daudz plašāku salonu. Ar dinamisku virsbūvi, ergonomisku un intuitīvu interjeru. Peugeot koncernam vienmēr ir ļoti rūpējusi vides aizsardzība, tāpēc jaunajam 208 ir samazināts CO2 emisijas daudzums un ekonomiskāki dzinēji,“ skaidro Maro.

Dizains ir rūpīgi saskaņots ar modernākajiem tehniskajiem risinājumiem, lai nodrošinātu maksimālu braukšanas baudījumu. „Kā trīsdurvju, tā piecdurvju modelim ir īpaši specifisks dizains; veidolā ir precīzi ievērotas ergonomiskās prasības, izvietojot vadības paneli, indikatorus un slēdžus iespējami intuitīvi,“ komentēja Maro. „Uzverot vides saudzēšanas nozīmīgumu, Peugeot 208 sērijas modeļi ir pieejami ar desmit atšķirīgu dzinēju variantiem, tostarp ar paplašinātu e-HDi izvēli un pirmo reizi izmantotiem jauniem trīscilindru benzīna dzinējiem,“ piebilda Maro.

GTI Concept – leģendas atdzimšana 

208 GTi ir gaidāma divās versijās, kas atšķirsies spēka agregāta jaudas un aprīkojuma ziņā. GT āriene būs mazliet agresīvāka nekā parastajam 208, un interjers iegūs sportiskāku izskatu. GTi būs pieejams tikai viena tipa dzinējs, kas pārmantots no RCZ THP 200. 1.6 litru THP dzinējs, kombinēts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, sagādās pilnīgi jaunu braukšanas pieredzi. Šķērsbāzes parametri ir pārveidoti tā, lai vadīšana būtu iespējami stabila un precīza; virsbūve ir kompakta un viegla. Īpaši labas vadāmības priekšnoteikums ir ātra reakcija, GTi priekšējie 302 mm un aizmugurējie 294 mm bremžu diski, ar sarkanas krāsas bremžu suportiem vēl vairāk uzsver modeļa spēcīgo sportiskumu.

XY Concept – šiks pilsētas stils 

Izstādē apskatāmais XY Concept prototips ir unikāls tā virsbūves krāsojuma dēļ, kas, atkarībā no skata leņķa, maina savu toni. Krāsu nosauca par Pulsion. Lai panāktu šādu efektu, tika izmantotas 16 krāsas un lakas kārtas. Īpašu savdabīgumu piešķir 18 collu vieglmetāla diski, stikla panorāmas jumts, LED gaismas un sportiskas paplašinātas riteņu arkas. Par spēka agregātu kalpos 1.6 e-HDi dzinējs ar jaudu 84 kW (115 hj), kas aprīkots ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Ženēvas auto izstādes apmeklētāji varēs tuvāk iepazīties vēl ar trim jauniem modeļiem, kuros izmantota Hybrid 4 tehnoloģija. HYbrid 4 ir pirmā dīzeļa-elektriskā hibrīdtehnoloģija pasaulē, kas nonākusi līdz masveida ražošanai un ļauj izmantot videi daudz saudzīgāku un ekonomiskāku braukšanas stilu.

Ženēvā izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar 3008 HYbrid4 un 508 RXH modeļiem, kas pamatojas uz HYbrid 4 tehnoloģiju, un tirgū parādīsies pavasarī. Turklāt varēs apskatīt jauno 508 HYbrid4 sedana versiju, kas tirgū ienāks šā gada otrajā pusē.

Pirmo reizi tiks izstādīts Peugeot 4008 – jauns 4x4 krosovers. Apvidus automobilim ir raksturīgs stilīgs un piedzīvojumu alkstošs dizains, kas kombinēts ar kompaktu un funkcionālu virsbūvi, lai nodrošinātu labas manevrēšanas spējas un braukšanas baudījumu. 4008 galvenais trumpis ir spēja pielāgoties dažādiem ceļu apstākļiem neatkarīgi no tā, vai atrodaties pilsētā, vai laukos.

Ženēvas starptautiskā auto izstāde šogad notiks 82. reizi. Uz vērienīgo pasākumu, kas būs atklāts no 8. līdz 18. martam Palexpo izstāžu centrā, tiek gaidīti apmēram 700,000 apmeklētāju.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

55 600 eiro: modernizētais Audi S3 saņem 333 Zs (+ FOTO) 6

Modernizētais Audi S3 kļuvis spēcīgāks, jaudas ziņā panākot Golf R un pietuvojoties saimes līderim Audi RS 3. Lasīt vairāk

 

Kā aizvest četrus trīsasu vilcējus (+ VIDEO) 3

Interesanta tehnoloģija, kas ļauj uz puspiekabes platformas izvietot četrus, nebūt ne mazus pēc saviem gabarītiem, trīsasu kravas vilcējus. Lasīt vairāk

 

Speciālisti: No šādas avārijas varēja izvairīties (+ VIDEO) 19

Ātruma pārsniegšana, agresīva braukšana un nepareiza bremžu izmantošana. Tā vakarvakarā Rīgā uz Akmens tilta motocikla avāriju vērtē motosporta eksperti. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti