Martā krasi pieaudzis «Volvo» spoguļu zādzību skaits 7

 
19.marts 2012 10:40

Kopš gada sākuma Rīgā pakāpeniski palielinās vandālisma gadījumu skaits, kas vērsts pret VOLVO automašīnām un visbiežāk tas izpaužas kā auto spoguļu zādzības.

Martā pieteikto atlīdzību negadījumu skaits, kad Volvo automašīnām ir nozagti spoguļi, jau krietni pārsniedzis zādzību skaitu no jebkuras citas markas automašīnām, ieskaitot BMW, liecina If Apdrošināšana dati.

If Apdrošināšana Atlīdzību nodaļas apkopotā informācija liecina, ka pēdējā mēneša laikā, zagļi īpašu interesi sākuši pievērst tieši Volvo automašīnu spoguļiem. Visbiežāk KASKO atlīdzību pieteikumi par spoguļu zādzībām saņemti no Volvo S60, S80, XC90 modeļu autoīpašniekiem. Tiek apzgatas ne tikai jaunāka izlaiduma gada automašīnas, bet arī 10 gadus veci Volvo.
Automašīnām nodarīto bojājumu raksturs liecina, ka zagļi nereti nezina konkrētās automarkas specifiku un, mēģinot nozagt spogulīšus, sabojā elektroniku, kā arī sabojā spoguļu stiprinājuma vietas vai pat nolauž visu korpusu.

„Iepriekš, apkopojot informāciju par dažādiem vandālisma gadījumiem, jo īpaši, spoguļu zādzībām, nebija pamata atsevišķi izdalīt Volvo automašīnu apzagšanas gadījumus, jo kopējā statistikā to skaits nekad nebija īpaši ievērojams. Kā zināms, visbiežāk zagļus interesē BMW, Mercedes-Benz un Lexus markas automašīnu spoguļi. Taču martā situācija ir krasi mainījusies un mēs, sazinoties ar Volvo dīleriem, esam guvuši apstiprinājumu savām aizdomām, ka pašlaik notiek intensīva Volvo automašīnu spoguļu zādzību virkne. Dīleri mums ir apstiprinājuši, ka Volvo automašīnu spoguļi tiek zagti tikpat bieži kā BMW, Mercedes-Benz un arī Lexus (īpaši IS modeļa) spoguļi. Tāpēc mēs aicinām Volvo īpašniekus nopietni apsvērt spoguļu marķēšanas iespēju,“ norāda If Apdrošināšana KASKO produkta vadītājs Kaspars Duburs.

Iepriekšējos gados spoguļu zādzības bija ienesīga nodarbe, jo spogulis bija viegli nozogama auto detaļa ar salīdzinoši lielu vērtību, un, kā zināms, spoguļu stikliņus var nozagt dažu sekunžu laikā. Turklāt autoīpašnieki, kuru auto nav apdrošināti, veido pateicīgu klientūru gan autozagļiem, gan autoservisiem, kas piedāvā uzstādīt lietotus auto spoguļus.

Pašlaik speciālisti Volvo spoguļu zādzību pieaugumu skaidro ar to, ka daļa biežāk apzagto citu automarku īpašnieku tomēr ir izšķīrušies par labu spoguļu marķēšanai. Tāpat autoīpašnieki, kuri cietuši no vandāļu vai zagļu rīcības, arī paši rūpīgāk izvēlas vietu, kur novietot auto, lai izvairītos no atkārtotām nepatikšanām.
 

 
Visi komentāri
 
285788. viesis 20.marts 2012 13:16
0 0 Atbildēt

Nu vo... un If tik labas cenas volviķiem deva... :(

285791. viesis 20.marts 2012 14:18
0 0 Atbildēt

Mjā, manam kaimiņam zoļļukā pie mājas arī volviķim s-80 spoguļus nesen paņēma...pirmo reizi desmit gadu laikā. Interesanti, ka spoguļ bandjugas uzdarbojas akcijveidīgi. Kas būs nākamie - VW , Audi vai žiguļi ?

285792. viesis 20.marts 2012 14:36
0 0 Atbildēt

pirmdien nomarķēju sava Volvo spoguļus. Jo naktī uz sestdienu otram auto VW tika nosperti.

285796. viesis 21.marts 2012 8:49
0 0 Atbildēt

Autonama reklāmraksts???

Visi bmw un merši nomarķēti, bizness iet uz leju, tad jāķerās pie citām markām. Kura būs nākamā?

285797. viesis 21.marts 2012 10:33
0 0 Atbildēt

Tikai opeli un nissanu neaizticiet...

285798. viesis 21.marts 2012 13:58
0 0 Atbildēt

Paziņam jau hundajam santa fe spoguļus nospēra. Viss noder. Bet, 70-tajos jau žiguļiem arī masveidā tos zaga -pat ar visiem korpusiem pilnā komplektā....

285812. viesis 23.marts 2012 7:24
0 0 Atbildēt

Tā nu ir mūsu maksa par to,ka mūsu vidū ir arī zema attīstības līmeņa cilvēkveidīgie.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti