Pilnīga BMW Welt pieredze: BMW Welt, BMW muzejs, BMW Minhenes ražotne

 
29.marts 2012 12:17

BMW Welt “ansamblis” – ko veido BMW Welt, muzejs un ražotne – ātri ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem Bavārijas izklaides objektiem.

Šo trīs atklājumu bagāto vietu panākumi slēpjas to regulāri mainīto izstāžu tēmu dažādībā un tēmās, kā arī aizraujošajā pasākumu programmā. BMW Welt apvieno tehnoloģiju, dizainu un jauninājumus ar dzīvesstilu, dinamiskumu un kultūru, radot sabiedrisku telpu, kurā tikties un pārrunāt dažādas tēmas.

BMW Welt. Zīmola sirdī – pilsētas ritms.

BMW Welt rīko vairāk nekā 50 dažādus pasākumus gadā, no Brazīlijas karnevāla līdz improvizācijas teātrim un dzejas lasījumiem, no svētdienas brokastīm līdz pazīstamās BMW Welt džeza balvas noslēgumam. Tā kā automobiļu kolekcionēšana ir neatņemama BMW Welt daļa, apmeklētāji, kuri izvēlas kādu no mainīgajām aizraujošajām transportlīdzekļu izstādēm, var arī dalīties jaunā automobiļa īpašnieka priekā, saņemot BMW tieši no konveijera.

BMW Welt Junior Campus portāls aicina jaunākus apmeklētājus iepazīt aizraujošu pasauli. BMW Welt plašais izglītības programmu klāsts ļauj jaunajiem apmeklētājiem izmēģināt savus spēkus, piemēram, inženiera vai automobiļa dizainera lomā. To saturs ir cieši saistīts ar Bavārijas skolu programmām un izstrādāts, lai uzrunātu jaunākās paaudzes zinātkāri. Īpaši apmācīti darbinieki palīdz ar individuālām programmām.

Līdzās daudzveidīgajai pasākumu programmai un mainīgajām izstādēm par BMW tehnoloģiju, apmeklētājus saista arī ēkas neparastā arhitektūra. Profesora Volfa D. Priksa (Wolf D. Prix) godalgotais dizains padara BMW Welt par vienu no Minhenes visaizraujošākajām celtnēm – gan no ārpuses, gan no iekšpuses. Vīnes arhitekts un viņa komanda, COOP HIMMELB(L)AU, uzskata sevi par dekonstruktīvisma pārstāvjiem – kopā ar tādiem starptautiski atzītiem arhitektiem kā Zaha Hadids (Zaha Hadid), Daniels Lībeskinds (Daniel Libeskind) un Rems Kolhāss (Rem Kohlhaas). BMW Welt jumts viegli varētu pārklāt Venēcijas Svētā Marka laukumu. Taču visu jumta konstrukciju balsta tikai vienpadsmit balsti, tādēļ rodas iespaids, ka tas atrodas gaisā. Uz šī paša jumta ir uzstādītas aptuveni 3600 saules baterijas, nosedzot aptuveni 6300 kvadrātmetrus, kas rada viengabalainības iespaidu. Aizraujošo ēkas arhitektūru sev atklājuši arī fotogrāfi un filmēšanas grupas: BMW Welt regulāri tiek izmantots TV sižetu un fotoattēlu uzņemšanai.

BMW Welt piedāvā arī neticami izsmalcinātas maltītes pieredzi. Liela izcili prasmīgu darbinieku komanda rūpējas par apmeklētāju labsajūtu, gatavojot it visu, no vieglām maltītēm līdz trīs ēdienu vakariņām, padarot BMW Welt apmeklējumu par gardēža sapni.

Atvēršanā 2007. gadā Kristians Ude (Christian Ude), Bavārijas galvaspilsētas Minhenes lordmērs, teica: "Mūsdienu pieaugošās rūpniecisko vietu konkurences apstākļos ir liela dāvana, ka tik liels, dinamisks un globāls uzņēmums dziļāk iesakņojas pilsētā. BMW Welt ne tikai vizuāli un arhitektoniski bagātina Minheni, bet ir arī ārkārtīgi nozīmīgs projekts, caur kuru BMW vēlreiz apliecina savu pieķeršanos dzimtajai pilsētai."

Jaunāko informāciju par darba laiku, pasākumiem un organizētajām ekskursijām var atrast www.bmw-welt.com/en.

BMW muzejs. Ielūkojoties vēsturē.

BMW vēsture aizsākās tieši Minhenē. Muzejā atainota arī uzņēmuma vēsture pilsētā. Apmeklētāji var uzzināt un iepazīt zīmola tehnoloģiskos apvāršņus un dizaina vēsturi: no pagājušā gadsimta paša sākuma līdz pat izaugsmei jaunajā gadu tūkstotī. Muzeja vēsturisko automobiļu, motociklu, sacīkšu un lidaparātu dzinēju kolekcija apvienojumā ar ieskatu nākotnes tehnoloģijās un dizainā ir panākumu atslēga kopš dibināšanas 1973. gadā. Ar savu unikālo oriģinālo eksponātu klāstu BMW muzejs piesaista apmeklētājus no visas pasaules un ir kļuvis par vienu no Minhenes populārākajiem izklaides objektiem.

Kopš atkārtotās atvēršanas 2008. gadā BMW muzejs ir turpinājis ne tikai savu, bet arī uzņēmuma veiksmes stāstu – jaunā vietā ar jaunu saturu: Ar jauno pieeju un piecas reizes lielāku izstāžu telpu BMW muzejs izceļ BMW pieredzi un jauninājumu spēku.

5000 kvadrātmetros apvienoti transportlīdzekļi, tēmas, arhitektūra, dizaina un mediju koncepcijas, lai nodrošinātu ne ar ko nesajaucamo zīmola pieredzi un veidotu unikālu pagātnes, tagadnes un nākotnes izstāžu kompozīciju. Plašais tēmu klāsts ietver BMW uzņēmuma vēsturi, zīmolu un produktus, apvienojot tos visus ar dizaina, tehnoloģiju un autosporta dizaina sasniegumiem. Apmeklētāji no visas pasaules iet pa "muzeja ceļiem" caur 25 tēmām un izbauda plašo zīmola pieredzi.

Nākotnes muzeja koncepcija.

Muzeja koncepcija balstīta BMW zīmola valdzinājumā. Īpašs uzsvars ir likt uz jaunāko prezentācijas tehniku izmantošanu, lai interesantā veidā parādītu vairāk nekā 120 oriģinālos eksponātus un sniegtu informāciju par BMW transportlīdzekļiem, to sporta panākumiem un dizaina attīstības procesu. Centrālais muzeja "ceļš" rada urbānu noskaņu un vada apmeklētāju cauri laikam un telpai. “Bļoda” ir lieliska jauna norises vieta kā pagaidu izstādei, tā plašam kultūras pasākumu klāstam.

Jaunāko informāciju par darba laiku un ieejas maksu var atrast www.bmw-museum.com.

BMW ražotne. Aizraušanās ar tehnoloģiju.

Uz visām BMW starptautiskā ražošanas tīkla ražotnēm attiecas vienādi augsti kvalitātes, drošības un rūpīgas resursu izmantošanas standarti. Inovatīvā ražošanas tehnoloģija un ārkārtīgi prasmīgi darbinieki visās ražotnēs nodrošina augstākās klases “Made by BMW” automobiļu ražošanu, kam nepieciešamas vairāk nekā 10 000 atsevišķas detaļas un elementi.

BMW Minhenes ražotne ir oriģinālā BMW Group ražotne. Tā atrodas pilsētas ziemeļos, tieši līdzās BMW Group galvenajam birojam, BMW muzejam un BMW Welt. Ražotnē strādā aptuveni 9000 cilvēki no vairāk nekā 50 pasaules valstīm, ieskaitot aptuveni 700 mācekļu. Kā daļa no BMW Group globālās ražošanas tīkla BMW Minhenes ražotne izgatavo vairāk nekā 1000 dzinēju un līdz 1000 automobiļiem dienā. Pārstāvot visas BMW Group starptautiskās ražotnes, BMW Minhenes ražotne līdzās BMW Welt piedāvā apmeklētājiem tiešu ieskatu vismodernākajā automobiļu rūpnīcā.

BMW Minhenes ražotne. Autentiskums un tehnoloģija.

BMW ražošanas pirmsākumi meklējami 1917. gadā. Kopš 1922. gada ražotne atrodas Milbertshofenā Minhenes ziemeļos. Sākotnēji Minhenes ražotne bija paredzēta tikai lidaparātu dzinējiem un motocikliem: 1938. gadā šeit no konveijera nobrauca BMW 100 000. motocikls. Automobiļu ražošana Minhenē sākās 1951. gadā ar BMW 501. Četrus gadus vēlāk tika izgatavots BMW Isetta, nodrošinot papildu darbavietas. BMW 1500, zīmola pirmo sportisko četrdurvju vidējās klases sedanu ražot uzsāka 1962. gadā, liekot pamatus BMW tirgus panākumiem. Sešdesmito gadu beigās uzņēmums pārcēla dažus ražošanas posmus no Milbertshofenas uz Dingolfingas pilsētu aptuveni 110 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Minhenes, savukārt 1969. gadā pārcēla motociklu ražošanu uz Berlīni.

BMW 3. sēriju, kas ir līdz šim veiksmīgākā BMW zīmola modeļu sērija, uzsāka ražot Minhenes ražotnē 1975. gadā. Daudzi kontroles un ražošanas tehnoloģiju jauninājumi tikuši pirmoreiz ieviesti tieši Milbertshofenas ražotnē – piemēram, pasaulē pirmā pilnīgi automatizētā balstrāmja ražošana. Astoņdesmitajos gados BMW ražošanas tīkls piedzīvoja izaugsmi, darbu uzsākot jaunām ražotnēm Šteirā, Rēgensburgā un Vakersdorfā. Pēc tam, kad lietuve tika pārcelta uz Landshūti un Minhenes ziemeļos pabeigts BMW izpētes un jauninājumu centrs, kopš 1980. gadu vidus Minhenes ražotne specializējas automobiļu un dzinēju ražošanā. Viens no svarīgākajiem deviņdesmitajos gados pieņemtajiem lēmumiem bija Minhenes ražotnē būvēt visus BMW Group lielos, jaudīgos M dzinējus.

BMW piešķir lielu uzmanību savas ražotnes pilsētas vidū vides draudzīgumam. 1994. gadā tas nodibināja apkaimes forumu un 2003. gadā ieguva Minhenes pilsētas vides balvu.

Minhenes vieta. Inovatīva, radoša, pielāgojama.

Visas automobiļu ražošanas tehnoloģijas Minhenes ražotnē atrodas 500 000 kvadrātmetros: kaltuve, virsbūves cehs, krāsošanas cehs un montāža, kā arī dzinēju ražošana un salona aprīkojuma ražošana. Esošo un nākamo BMW 3. sērijas modeļu un arī nākotnes dzinēju paaudžu ražošanai nepieciešamie pielāgojumi prasīja gandrīz tādas pašas investīcijas kā pilnīgi jauna ražotne. Visas piecas BMW 3. sērijas paaudzes ir izgatavotas šajā tradīcijām bagātajā BMW ražotnē.

Kvalitātes garantija visā pasaulē

BMW Group ražošanas tīkls ietver septiņas BMW automobiļu un motociklu ražotnes un kopā 24 rūpnīcas visā pasaulē. Dzinēju ražotnes piegādā dažādus dzinējus transportlīdzekļu ražotnēm, ražošanas tīklu papildina detaļu ražotnes. Lai izvairītos no muitas ierobežojumiem tirgos ar ievērojamu izaugsmes potenciālu, BMW ir arī pilnībā izjauktu ražojumu (Completely Knocked Down, CKD) montāžas ražotnes, kas saliek automobiļus vietējos tirgos. Šīs ražotnes saliek importētos detaļu komplektus, izmantojot arī komponentus, ko piegādā no vietējā tirgus.

BMW ražotnes ekskursijas

Kopš BMW Welt atvēršanas apmeklētāji – ieskaitot daudzos klientus, kas ierodas pēc saviem automobiļiem – ir apmeklējuši ražotnes “Ražošanas jūdzi”, kas vada caur dažādām ražošanas telpām un posmiem, no lietuves līdz montāžai. BMW Minhenes ražotne ir atvērta visiem apmeklētājiem, kuri ir vecāki par 7 gadiem. Maksimālais grupas izmērs ir 30 cilvēku; viesi var izvēlēties privātu ekskursiju vai pievienoties grupai. Ekskursijas jāpiesaka iepriekš, zvanot uz MW Welt informācijas dienestu +49 180 2 118822 (0,06 eiro/zvans no Deutsche Telekom tālruņa; maks. 0,42 eiro/minūtē zvaniem no Vācijas mobilo tālruņu tīkliem). Klienti, kuri ierodas BMW Welt pēc sava automobiļa, savā apmeklējumā var iekļaut ekskursiju ražotnē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti