Sācies ikgadējais konkurss «Labākā CSDD satiksmes drošības skola»

 
3.maijs 2012 12:14

Lai veicinātu Latvijas skolēnu interesi par satiksmes drošības jautājumiem un lai pilnveidotu viņu zināšanas un izpratni par drošu satiksmi, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) rīko ikgadējo konkursu „Labākā CSDD satiksmes drošības skola”.

CSDD organizētie izglītojošie projekti skolēniem gadu gaitā kļuvuši arvien populārāki un sevi pierādījuši kā veiksmīgs veids, kā interesantā un aizraujošā (sacensību un konkursu) formā mudinātu bērnus pievērst uzmanību satiksmes drošībai, izzināt ceļu satiksmes noteikumus un izkopt nepieciešamās prasmes savas un līdzcilvēku drošības garantēšanai ikdienā.

Konkursā aicināti piedalīties visu Latvijas izglītības iestāžu 3.-8.klašu skolēni un viņu pedagogi. Konkurss „Labākā CSDD satiksmes drošības skola” notiks līdz pat 2013.gada janvārim. Konkursa rezultātus veido skolu (komandu) iesaiste un sasniegtais divos CSDD rīkotajos ikgadējos pasākumos jaunajiem satiksmes dalībniekiem:
• sacensībās 3.-6.klašu skolēniem – topošajiem velosipēdistiem „Jauno satiksmes dalībnieku forums”, kuras notiek visā Latvijā no aprīļa līdz jūnijam;
• konkursā 6.-8.klašu skolēniem – jaunajiem mopēdistiem „Gribu būt mobils!”, kura pirmā kārta aptver visas Latvijas izglītības iestādes un tas notiks no oktobra līdz decembrim.

Lai piedalītos konkursā „Labākā CSDD satiksmes drošības skola”, komandām jāaizpilda pieteikuma anketas (norādot pedagogu, kas darbojas kopā ar komandu) un jāpiedalās vienā vai abos 2012.gada CSDD izglītības projektos.

Informācija par konkursu (nolikums) „Labākā CSDD satiksmes drošības skola” atrodama CSDD mājas lapā: http://ej.uz/i2t2, sadaļā „Pievienotie faili”. Informācija par konkursu „Jauno satiksmes dalībnieku forums” atrodama: http://ej.uz/kmhu, bet par konkursu „Gribu būt mobils!”: http://ej.uz/5zuq.

Konkursā „Labākā CSDD satiksmes drošības skola” uzvar tā izglītības iestāde, kura 2012.gada sezonā CSDD organizētajos projektos iegūs visvairāk punktus. Tāpat ne mazāk kā 18 aktīvāko izglītības iestāžu pedagogi (ne vairāk kā 2 no vienas skolas) saņems balvas. Savukārt pēc organizatoru ieskatiem pedagogiem par īpašiem sasniegumiem jauniešu izglītošanā var piešķirt veicināšanas balvas.
Iepriekšējās sezonas konkursā „Labākā CSDD satiksmes drošības skola” 1.vietā ierindojās Ādažu vidusskola, izcīnot 198 punktus, 2.vietā – Kuldīgas Alternatīvā sākumskola, 140 punkti, 3.vietā – Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskola, 139 punkti. Titulu „Labākais CSDD satiksmes drošības skolotājs” ieguva 20 Latvijas skolu pedagogi, kuru skolēni ar panākumiem piedalījās abos projektos „Jauno satiksmes dalībnieku forums” un „Gribu būt mobils!”.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti