Pirms braukšanas ar velosipēdu tagad var pārbaudīt savu reakciju

 
14.maijs 2012 10:31

Ikvienam velobraucējam ir radīta jauna un interaktīva spēle – velo reakcijas tests.

Tas nodrošina iespējas vēl pirms braukšanas virtuāli iejusties velosipēdista lomā, pārliecināties par savām braukšanas prasmēm, pārbaudīt reakciju, iegūt informāciju par savām braukšanas prasmēm, iepazīt un izprast bīstamākās situācijas, tādējādi rūpējoties gan par savu, gan par citu satiksmes dalībnieku drošību.

Tests bez maksas ir pieejams portālā „Draugiem.lv” reģistrētiem lietotājiem: http://www.draugiem.lv/csdd/api/veloredzi un Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) kampaņas „Velosipēdu redzi?” ietvaros notiekošajos pasākumos CSDD veloteltī uz īpaši aprīkota, ar datoru un monitoru savienota velosipēda. Turklāt, lai labāk izprastu velobraukšanu un iejustos riteņbraucēja „ādā”, šo testu aicināts veikt ikviens ceļu satiksmes dalībnieks.

Piecu labāko rezultātu īpašnieki saņems CSDD kampaņas „Velosipēdu redzi?” velo drošības komplektu, kurā ir velosaslēdzējs, kameras labošanas komplekts, trīs dažādi atstarotāji, velo lukturītis un kampaņas „Velosipēdu redzi?” īpašā atstarojošā veste.

Savukārt, atrodoties uz īpaša aprīkota velosipēda, testu iespējams veikt arī CSDD veloteltī, kas šīs vasaras laikā apmeklētājiem atvērta dažādu velopasākumu laikā, piemēram, sestdien, 26.maijā, Kuldīgā, Kuldīgas velodienas ietvaros, kā arī svētdien, 3.jūnijā, Rīgā, Krastmalā, Rīgas Velomaratona ietvaros. Plānots, ka reakcijas testa divritenis šovasar darbosies arī Rīgas Motormuzejā.

Noslēgusies CSDD sadarbībā ar radio „Spin FM” rīkotā radošā velo spēle „Kļūsti redzams!”. Tās galveno balvu – pilnībā aprīkotu velodarbnīcas „Miit” izgatavotu fiksīti ieguva Artūrs Toms Plešs. Spēles ietvaros tika izspēlēti arī četri CSDD velo drošības komplekti. Lai piedalītos spēlē, tās dalībniekiem bija jāizveido savs skaņas signāls, ko vajadzētu ieviest, lai veiksmīgi un droši varētu braukt pa ietvi; jānofotografējas ar diviem draugiem un velosipēdu, lai fonā būtu vieta, kur var reģistrēt velosipēdu; jānofotografējas ar velosipēdu un policistu. Galvenie vērtēšanas kritēriji: spilgtākais un radošākais.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti