Jaunākās paaudzes pašžūstošais auto šampūns ietaupa laiku 10

 
18.maijs 2012 10:10

Eiropas vadošais auto kosmētikas ražotājs "Tetrosyl Limited" ir sasniedzis jaunu attīstības līmeni auto kopšanas līdzekļu ražošanā un radījis pašžūstošu auto šampūnu "Triplewax Liquid Gold", kas ļauj ieekonomēt laiku un pūles katrā auto mazgāšanas reizē.

Jaunais šampūns, kas līdz ar vasaras sākumu ir sasniedzis arī Latviju, pateicoties unikālajai un progresīvajai polimēru tehnoloģijai, ļauj ietaupīt laiku un enerģiju, kas parasti tiek izšķiesta cenšoties noslaucīt un nožāvēt automobili pēc mazgāšanas.

Lai arī Latvijā automazgātuves ir ik uz stūra, ļoti daudzi autobraucēji izvēlas savu automašīnu tomēr nomazgāt pašu spēkiem. Ne velti, jo tā ir daudz lētāk, un tādējādi iespējams "samīļot" savu automobili, kas ne katram ir tikai un vienīgi transportlīdzeklis nokļūšanai no mājām uz darbu un atpakaļ. Taču parasti viskaitinošākā auto mazgāšanas procedūras daļa ir laikietilpīgā žāvēšana un pucēšana, lai uz automašīnas nepaliktu ūdens traipi un notecējumi.

Acīmredzot "Tetrosyl Limited" ķīmiķi arī mēdz mazgāt savas automašīnas pašu spēkiem, un tādēļ ir centušies izgudrot līdzekli, kas ļautu izvairīties no šī mokpilnā procesa. Izmantojot jaunākos atklājumus polimēru zinātnē, ķīmiķiem ir izdevies radīt jaunas paaudzes auto šampūnu, kas panāk, ka pēc automašīnas mazgāšanas un skalošanas uz automašīnas krāsojuma un stikliem neveidojas ūdens nogulšņu radīti pleķi un notecējumi, kaut arī automašīnas slapjās virsmas nav nedz slaucītas, nedz citādi mehāniski žāvētas.

"Anglijā, kur gada sākumā pirmo reizi tika demonstrēts šis šampūns, demonstrācijai bija izvēlēts melns automobilis, kas kā zināms ir vislielākais izaicinājums. Auto pēc mazgāšanas un bez jebkādām papildus procedūrām aptuveni divdesmit minūšu laikā kļuva tīrs un spožs. Tas mūs pārsteidza," atzīst "TSC Auto Latvija" finanšu direktors Māris Šternmanis.

Lietojot "Triplewax Liquid Gold" šampūnu, automašīnas mazgāšana ir pavisam elementāra nodarbe – sākumā ar ūdens strūklu ir jānoskalo dubļi un jāsaslapina auto virsma, tad spainim ar ūdeni jāievieno šampūns, jānomazgā automašīna un tā jānoskalo. Atstājot automašīnu dabīgi nožūt, pārējo darbu paveic polimēri. Tie liek ūdenim izžūt, neatstājot pēdas, un izveido aizsargpārklājumu. Tādējādi iespējams iegūt spīdoši tīru automašīnu un ieekonomēt vismaz pusstundu laika, kā arī spēkus, ko parasti paņem auto susināšana ar lupatiņām vai salvetēm.

Sākotnēji unikālais "Triplewax Liquid Gold" auto šampūns būs pieejams "Statoil" degvielas uzpildes stacijās, bet jau drīzumā to būs iespējams iegādāties arī citviet, kur pieejams plašs auto kosmētikas sortiments.

"TSC Auto Latvija" aicina visus auto mīļus iesaistīties arī foto akcijā – ikviens, kurš šogad iesūtīs unikālu fotogrāfiju, kurā būs iemūžināta auto mazgāšana ar "Triplewax Liquid Gold", saņems īpašu dāvanu no "CarPlan". To katram akcijas dalībniekam "TSC Auto Latvija" komanda nogādās līdz mājām. Akcijai atbilstošas fotogrāfijas jāsūta uz e-pastu: CarPlan@carplan.lv

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
286203. viesis 24.maijs 2012 16:46
1 0 Atbildēt

Vispār jau staķikā tomēr ērtāk. Ar atlaidi "sudrabs"sanāk zem 4ls, nekādu klapatu, kvalitāte arī laba....nav vairs tie gadi, kad patika ar spaiņiem un šlaukām krāmēties. A, staķikā sēdi salonā,klausies muzonu- tikmēr vissss jau notiek....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti