CP: Māksla slēpties 92

 
17.marts 2003 0:10

@Nereti, braucot pa ceļu, nākas konstatēt – re, cik labi paslēpušies. Kopš "jaunajiem laikiem" šādas metodes netiek akceptētas – policistiem ir jāstāv redzamās vietās, lai ne tikai sodītu, bet arī disciplinētu...

Sestdienas pēcpusdienā (15.martā) varēja novērot dažādas ceļu policijas darba metodes – gan redzamās, gan pusredzamās, gan arī totāli slēptās...

makslaslepties_a1.jpg
Tuvojamies Rīgas robežai no Berģu puses. Kā redzams, puiši (lasi CP) ir izvēlējušies ļoti piemērotu vietu. Zīme "80" bija pirms 50 metriem. Varbūt kāds to arī nav pamanījis. Tad arī CP var iekasēt kādu naudiņu...
makslaslepties_a2.jpg
Tuvojoties RĪGAs burtiem, var redzēt, ka tomēr tur kāds IR. Bet jau krietni pa vēlu, un ja esi braucis vairāk kā atļauts, sāc jau bremzēt.
makslaslepties_a3.jpg
Interesanti, ka no otras puses skatoties, varētu pat likties, ka policisti strādā ar atklātām metodēm.
makslaslepties_a4.jpg
Un tagad iedomāsimies, kas būtu bijis, ja šie paši CP neslēptos un stāvētu atklāti – visi vadītāji atcerētos, ka jāpiesprādzējas, jāsamazina ātrums, jāieslēdz gaismas un vispār jābūt uzmanīgam. Jā, bet tad jau plānu neizpildīt... Šīs mašīnas valsts numuru nesaskatīju, bet domāju, ka tas nevienam nav noslēpums – var taču apskatīties, kura ekipāža ir (es ceru) sastādījusi dokumentus par ātruma pārkāpumiem pie Rīgas robežas.

Savukārt, braucot uz Rīgu no Jelgavas puses, darba metode ir nedaudz cita.
makslaslepties_b1.jpg

Uz Jelgavas - Rīgas šosejas tūlīt sācas apdzīvota vieta. Nu neviens tieši uz robežas jau nemet pa mēmajiem. Priekšā, aiz krustojuma redzams dažs transporta līdzeklis, bet ne jau ceļu policijas. Bet... izrādās, ka tur strādā ceļu policija.

makslaslepties_b2.jpg

Mašīnas tiek apturētas vienā laidā. Brīžiem pat liekas, ka policistu kungi netiek galā ar klientiem. Viņi arī neko nav dzirdējuši par vadītāju tiesībām nestāvēt saliekušamies pie CP auto un gaidīt, kad tie sarakstīs dokumentus.

makslaslepties_b3.jpg

Jā, par šo darba metodi varētu arī strīdēties. Uzņemt ātruma rādījumu pret vietu, kur mainās ātrums no 90 uz 50? Kā tad policists var būt tik pārliecināts, ka mašīna jau atrodas 50km/h zonā? Kārtējie supercilvēki ar superredzi? Šķiet, CP iekšējā instrukcijā arī bija norādījums nestrādāt ar radaru zīmju maiņas tuvumā. Ak, jā! Mums taču tās instrukcijas nav jāzina... VAZ2193 valsts numurs CJ6453.

Bet ir vēl interesantākas metodes – superslēptās. Nezinu, vai to tagad māca jaunajos policistu "uzlabošanas" kursos, bet viņiem tas izdodas tīri labi.

makslaslepties_c1.jpg

Skatamies foto un meklējam zaļo. Ja teiksiet, ka šeit tā nemaz nav, tad iesaku pievērst uzmanību kokiem. Blakus kreisākajam stabam, spīd zaļā vestīte. Labi!

makslaslepties_c2.jpg

Skatamies tuvāk – IR! Paskatoties no cita rakursa, kur apstājāmies, šis partizānis redzams jau labāk.

makslaslepties_c3.jpg

Protams, ka viņš tur ne tikai stāv un sildās saulītē, bet arī šaudās. Pēc veiksmīgā šāviena – teciņus uz ceļmalu, kur arī aiztur lielos skrējējus.

makslaslepties_c4.jpg

makslaslepties_c5.jpg

Kad policists pamanīja, ka kļuvis par fotomodeli, viņa darba metodes kļuva manāmākas – aiz kokiem tik ļoti vairs neslēpās, jo laikam atcerējās, ka tā tagad nav pieņemts darīt.

makslaslepties_c6.jpg

Kamēr viens slēpdamies mēģina kādu noķert, otrs sēz savā (atvainojiet, mūsu) lepnajā auto ar valsts numuru EJ173 un raksta kvītis un protokolus. Nu ko, slēptās metodes rullē?

No policijas pārvaldes puses biju dzirdējis, ka šādas slēptās un pusslēptās metodes netiek atbalstītas. Tas ir labi. Ne par velti atklātos policistus pilsētā var ieraudzīt arvien biežāk.

Ja kādam ir zināmi gadījumi, kad ceļu policija izmanto slēptas metodes, lūdzu ziņot – mēs informāciju nodosim tālāk. Būtu labi zināt valsts numuru, laiku, vietu un vislabāk - arī foto.

Šis raksts nav radīts ar domu, ka ceļu policija nebūtu vajadzīga! Vienkārši CP primārās funkcijas ir nevis pēc iespējas vairāk sodīt, bet gan uzlabot satiksmes drošību. Arī no CP sapratnes ir atkarīga mūsu (autovadītāju) attieksme pret to...

iAuto redaktors

 
Visi komentāri
 
70152. viesis 16.marts 2003 17:43
0 0 Atbildēt

ja ieveero csn manis peec shie var kaut ierakumos sleepnjus taisiit nu ja paarkaap tad kaada skirba vai aptur no sleepnja vai redzamas vietas vai ne taa?

70156. viesis 16.marts 2003 17:56
0 0 Atbildēt

Gribu paskaidrot redaktoram,ka slēptā metode ir, ja viens no inspektoriem, kurš fiksē pārkāpumus atrodās privātā mašīnā, lai viņu nevarētu pamanīt. Ja tiek fiksēts pārkāpums, tad to pa rāciju ziņo CP patruļai nosaucot a/m krāsu, marku, īpašas pazīmes un automašīnas valsts numura zīmes. Lasot redaktora sleju rodas iespaids, ka redaktoram nav ne mazākās sajēgas, kas ir slēptā metode. Fotogrāfijas ir izdarītas no ļoti liela attāluma un tādēļ rodās iespaids par to ka policija it kā "slēpjās" Uz fotogrāfijām, kuras ir izdarītas jau no tuvāka attāluma skaidri redzams, ka ne kāda tā saucamā"slēpšanās" nenotiek.

70157. viesis 16.marts 2003 17:57
0 0 Atbildēt

Manis pēc,lai slēpjās,ka tikai nespiež ārā kukuļus,kā tas pēdējā laikā ir īpaši novērojams.

70158. viesis 16.marts 2003 18:02
0 0 Atbildēt

kukulji rulz. norulzo sodu viennoziimiigi. man labi, policistam labi, kas vainas kukuljiem? kukulji rulz.

70159. viesis 16.marts 2003 18:03
0 0 Atbildēt

Pilniba piekritu Sailem:) Red cik reizes naacaas Bergos rinkot?:)

Redaktors 16.marts 2003 18:07
0 0 Atbildēt

Protams, kāda starpība – kā tevi noķer (slēpti vai atklāti), bet ja policisti būtu labāk redzami, tad daudz vairāk cilvēku atcerētos par likumu ievērošanu, bet tas jau ierindas policistiem nav izdevīgi, jo tad būs mazāk pārkāpēju...

70161. viesis 16.marts 2003 18:35
0 0 Atbildēt

kas nu kuram sleeptaa metode. Varbuut vareetu vinjus ieteerpt arii armijas kraasas aizsargteerpos! Nomaskeet CP auto ar tiikliem utt. Buutu normaali ne?

70162. viesis 16.marts 2003 18:39
0 0 Atbildēt

njaa, kas tik tai muusu "daargajai" CP nerulle, jamiem viss rullee pat tas kas arii nerulle rulles;-) un kadelj gan lai nerulletu, jo taa vai taa vinus jau neviens tapat nesodiis, kaa saka "varna varnai acii neknaabs"... vieniigi jautajums cik ilgi shadas murgainas nejedzibas musu valstii turpinaasies??

70163. viesis 16.marts 2003 18:45
0 0 Atbildēt

Sleeptaas metodes es atbalstu no visas sirds, jo lielu dalju no muusu autovadiitaajiem var izmaaciit tikai sods (jo bargaaks, jo labaak), taapeec, jo vairaak sodiis, jo labaak. Turpretii ar atklaato metodi sanaak stulbi - paarkaapeeji, ieraugot CP, savaacas, bet, kad policija vairs nav redzama, nekaartiibas turpinaas.

70164. viesis 16.marts 2003 18:56
0 0 Atbildēt

piekritu (tengizs)wap,ir autovad. kuriem reti parkap,viniem vienalga kadas metodes,bet pilotus jaarste!

70167. viesis 16.marts 2003 19:12
0 0 Atbildēt

Varbuut taa nav sleeptaa metode, bet slepshanaas gan, ne taa?

70169. viesis 16.marts 2003 19:15
0 0 Atbildēt

raic piekritu tev kukulji rulzz. Tikai sleptas metodes gan nerulzz.

svarigi, lai policisti nodrosinatu kartibu, ja visi pa rigu brauc ar 65, tad lai brauc, ja neveido sastregumus un nekartibas. Es ari neredzu neko briesmigu ja pabrauc pa jurmalas sosi uz 110. Policisitiem jaskatas kur sie atrumparkapeji reali apdraud drosibu, nevis pec ta kur labak bleki var iekast. labak butu pieversusi uzmanibu gajeju parejam, jo pagaidam tikai dala no autovaditajiem tas ievero, parejie vel uzpipina un piedod gazi. sodit ari vajadzetu tos pensionarus, kuri uz rigas ielam iet pari ielai, tur kur to navajedzetu.

70179. viesis 16.marts 2003 20:43
0 0 Atbildēt

A tur kur bija taa fochene (Riiga-Jelgava) vinji dazhreiz pirms tam iebrauc celjaa (iet uz kaut kaadu miestu, peec ziimes pirms maajas). Dazhreiz ir aiz maajas - tur ir P, tad shos patiesham redzet nevar. Bet nu sen vairs maniiis shos tur neesu. Katraa zinjaa veel vakar (sestdien) braucu no jelgavas uz rigu, aiz olaines shie nostajushies un kjer (uz celja -ljoti labi redzamaa vietaa, bez gaismaam gan) un shtopee. Bet prikols taac, ka tur iznaak liikuminsh un vinju jau pa tumsu ar nemaz redzeet nevar, jo shis staav aiz mashiinas (ja nemaldos, tad staaveeja) un shtopee, taa kaa veste nemaz neiespiidaas. Dazhreiz shitie pashi arii staav Jaunolainee starp salinjaam ar visaam migalkaam un shtopo.Vispar manskiet ka vinjiem tur vienigaa ekipaazha ir, jo es citu auto, kaa shito "Ladu" neesu redzeejis shtopeejam. Vispaar es uzskatu, ka redaktors nepamatoti ir ielicis sho ekipaazhu, jo vinja nesleepjaas. Vajadzeetu vinjam biezhaak braukt pa shoseju, tad vinsh vismaz zinaatu. Shajaa gadiijumaa (skatoties peec bildeem) mikrinsh (dzeltenais) staav pirms policijas auto taapeec, ka aiz policijas auto stav jau vairaakas masshiinas un policists apstadinaja pirms, lai nebutu tik tali jaiet pie auto.

Un shitie ar to ladu pakalj arii nedzenaas (pat nedomaju ka speetu), jo zinaamos gadijumos patests garaam ~180km/h un shie pat nepaspej noblisinaties :).

A vot tagad (nezinu gan, vai jelgavas vai olaines nodaljai) ir mashiina (volvo -pikaps) ar radaru, kursh kjer pretim braucoshos auto). Vienreiz nesen (meenesi atpakalj) bij sniedzinsh un shie nodemonstreeja - braucu uz jelgavu, shie prieksha, kaut kas nomirkskinaja visi uzreiz ~90km/h. Tad skatos no pretejas viens patesh ~110-130km/h vareeja buut. Peec briizha skatos pretim menti (ar aatrumu mazu ~50-70km/h, ieskreejas, migalkaam) dzinaas shim pakalj. no saakuma gan nesapratu, tik peec gabalinja pamaniju apgrieshanas peedas paar salinju, caur sniegu. Visi autinji uzreiz palielinaja atrumu ~120km/h.

70180. viesis 16.marts 2003 20:54
0 0 Atbildēt

Kaada starpiiba,pasleepushies vai atkalaati,vinji tomeer dara savu darbu.Ja mees ieveerotu visas CSN prasiibas,nebuutu jaauztraucas,tad vinji vareetu kaut vai transhejas rakt un seedeet tajaas kameer sa....t.Par tiem kukuljiem ir taa,-nedodiet,tad arii neviens neko neprasiis.Man kaut kaa nav gadiijies,ka prasiitu,vienmeer esmu centies pats tikt valjaa ar(mazaaku sodu),ar to negribu teikt,ka dodu amatpersonaam kukuljus:)

p.s.Sleepties tomeer ir aizliegts,pat izmantojot aizsegu..

70182. viesis 16.marts 2003 21:05
0 0 Atbildēt

Redaktor, tavas fantāzijas par labumiem, kas būtu, ja policija neslēptos, neiztur kritiku, un, kas galvenais - nespēj noslēpt tavu atklāto naidu pret vīriem zaļajās vestītēs. Raksts ir tipiski tendeciozs, bildes - pārāk sīkas, pa gabalu uzņemtajās lasītājam nav iespējams novērtēt situāciju.

Pirmajā gadījumā zīme 80 tur ir krietni vairāk iepriekš kā 50 metrus. Vieta pārkāpēju ķeršanai tiešām ir ļoti laba, jo zīmi tur pamana praktiski visi, bet ne visi labprāt samazina ātrumu pēc jaukās joņošanas pa šoseju.

Reālajā dzīvē situācija, kad policija stāv atklāti - vadītāji, kas nav piesprādzējušies, strauji ķer drošības jostu, maz uzmanības pievēršot satiksmes drošībai. Ātrums, ieraugot policiju, bieži tiek samazināts pārāk strauji, kas arī nenāk par labu satiksmes drošībai. Respektīvi - ieraugot policiju, vairums autovadītāju nevis atcerās būt uzmanīgāki attiecībā pret satiksmes drošību, bet gan pret risku saņemt sodu. Uzskatu, ka sodīts autovadītājs ilgāk būs uzmanīgs nekā tāds, kas laikus būs pamanījis policiju un būs paspējis uz brītiņu piesprādzēties un piebremzēt. Ilgāk uzmanīgs būs arī tāds, kas būs braucis plus mīnus pēc noteikumiem un vēlu pamanījis policistus, un, protams, palicis nesodīts (nav taču par ko). Būs pierādījusies stratēģija braukt prātīgi nevis vālēt ka put un nervozi vērot ceļa nomales.

Nevajag runāt par policijas iekšējām instrukcijām - visas nianses arī tu, Redaktor, nezini, turklāt tā nemaz nav tava darīšana.

Policijas mašīnas nav "mūsu" vai "jūsu", bet gan valsts. Kaut kāda pašapziņas krīze cilvēkiem iestājusies - mūsu nauda, mūsu policijas mašīnas, mūsu policijas algas. Nav mūsu, ir valsts. Tikko mūsu naudiņa aiziet nodokļos, tā kļūst par valsts naudu, un tautai (varbūt diemžēl) nebija, nav un nebūs noteikšanas par šo naudu. Tā ka "mūsu lepnā" policijas mašīnas pieminēšana ir bezjēdzīga un izskatās tikai pēc naida kurināšanas. Lūdzu, nevajag.

Redaktors 16.marts 2003 21:20
0 0 Atbildēt

Qued: domāju, ka auto ir spiesti vēl straujāk bremzēt un izraisīt avārijas situāciju, kad labi noslēpies policists pēkšņi izlido uz brauktuves un liek mašīnu apturēt. Tādas situācijas ir vēl bīstamākas.

Ļoti žēl, bet man nav nekāda naida pret policiju – gribu tikai, lai viņu darbs uzlabotos. Un ir uzlabojies – par to man ir liels prieks. Pirms pusgada varēja fotografēt pirmo pa ceļam gadījušos policistu, jo viņš 100% būs pārkāpis vismaz 3 likumus utt. Tagad ir daudz labāk. Spriežot pēc komentāra toņa, Qued beidzot ir iestājies policijā :)

70187. viesis 16.marts 2003 21:28
0 0 Atbildēt

qued - padoma kapec notiek (ieraugot cienijamos inspektorus) nenormala atruma samazinashana, pat ja cilveks brauc atlautaja atruma. Varbut man (bet zinu, ka ari citiem) ir kaut kadas psihologiskas problemas, bet braucot garam cienijamajiem inspektoriem ir tada bailu un pazemibas sajuta, jo musu CIENIJAMIE inspektori autovaditajus ir iebaidijushi un pashi (vismaz dala) versushi pret sevi!!!! Policista darbs nav ievakt sodu, pat ja cilvekam aizmirsies dienas laika gaismas ieslegt vai ko tadu. Piemeram, ASV cilveki policistam brauc garam ar prieku un ja kas notiek mashinai zin, ka policists brauks garam un apstasies un palidzes (nevis ignores vai sodu uzliks par 3-stura neuzlikshanu ka pie mums), izsauks autoevakuatoru vai palidzes riteni nomainit..... Kad musu cienijamie inspektori ta rikosies??????

Un redaktora nostaja ir pilnigi pareiza, jo vairak policistu bus uz ielas, jo vairak mes ieverosim noteikumus un vairak domasim ka braucam un noteikumu ieveroshana klus par paradumu, kaut vai tapec, ka (dala, kas nelieto jostas) sapratis, ka japiespradzejas iekapjot auto, jo braucot to izdarit ir loti neerti un gruti.

P.S. Par cienijamo inspektoru slepshanos un noteikumu neiveroshanu jazvana un jazino pa tel.: 7208396. Kolegi, nenozelosim tos 10-15 santimus un izmantosim mobilos (protams ar hands free :) ), lai piezvanitu nekavejoties un noverstu parkapumus!

70189. viesis 16.marts 2003 22:20
0 0 Atbildēt

to dakteris17 tu esi ments tochno un

tengizs ir vienkaarshi stulbs :) arsteetaaji atradushies. da nokjer mani un tad meegjini arsteet. tikai pakjer liidz veelkadu. vienmeer esmu teicis ja nemaaki braukt vai bail tad taa pasaki nevis saki ka slikti un aarstet draiverus vajag.

70190. viesis 16.marts 2003 22:36
0 0 Atbildēt

Te atkal ir vietā jautājums par CP funkcijām. Ja viņiem patiešām rūpētu satiksmes (gājēju) drošība, tad šī CP mašīna būtu 150 m pirms tās nelaimīgās gājēju "pārbrauktuves". Šinī gadijumā krūmos ir paslēpušies KASIERI.

Jā taisnība ir arī Mr. Qued: nevajag pārkāpt - nesodīs. BET cp funkcijām ir jābūt "to serve and protect". Un bleee, Qued, pasaki man, kam šaja situācijā viņi kalpo un ko aizsargā ?? Man TĀDA cp nav vajadzīga, jo es neredzu ka cp rūpējas par drošību patiešām bīstamās vietās (ar izņēmumiem, protams), bet pārsvarā nodarbojas ar vieglas naudas smelšanu "ienesīgās" vietās.

Niks

70194. viesis 16.marts 2003 22:44
0 0 Atbildēt

Qued ir kaa nagla pakaljaa, taa shkjist saak... :P Bet ja nopietni, tad pilniigs atbalsts Redaktoram un mrpresident shajaa jautaajumaa... Pashlaik CP tieshaam ir iebiedeetaaji un celju daliibniekie no vinjiem baidaas, nevis ciena un uztver kaa kaartiibas uztureetaajus... driizaak preteeji. :( Parasti jau vardarbiigaas metodes nav no taam labaakajaam un izsauc pretreakciju, taapeec nedomaaju ka ilgi vairs vilksies shis CP bezpridjels... :P

70203. viesis 16.marts 2003 23:36
0 0 Atbildēt

Hehē, daudz tautas lasa iauto svētdienas vakarā. :)

mrpesident - jā, man vienmēr tā ir bijusi mīkla, kādēļ, ieraugot policistus, lielākā daļa autovadītāju samazina ātrumu līdz 45 km/h un vēl vairāk (pilsētā, protams). Iebaidīti? Varbūt. Bet vai ar reālu pieredzi vai "viena tante teica" stāstiem? Es pats ātrumu, braucot garām CP nesamazinu, izņemot, protams, gadījumus, kad tas pārsniedz atļauto vairāk kā par 10 km/h un man traucē atovadītāji, kas velkas garām policijai 50 km/h, kaut arī pārsimt metrus iepriekš vēl rullēja uz 70. Noslēpies policists tādu noķers, nenoslēpies palaidīs garām. Jā, CP nedrīkst slēpties, bet mani tas īpaši nekrata, tāpat kā viņu stāvēšana uz trotuāriem bez bākugunīm u.tml. - kamēr viņi netraucē satiksmi un dara savu darbu, viss rullē. Spriedelēšanu par slēpto metožu ietekmi uz satiksmes drošību neuzskatu par nopietnu - cik viedokļu ir pret, tikpat - par.

Starp citu, pašiem policistiem ("sliktajiem", protams) būs izdevīgi stāvēt ātras peļņas vietās, kamēt vien būs autovadītāji, kas priecāsies par savu pārkāpumu samaksāt puscenu bez kvīts. Cik bieži jūs tā rīkojaties?

mrpresident, domāju, ka redaktora nostāja dos pretēju efektu, ja viņs neatmetīs nievājošo toni rakstos par CP. Sapratne, tolerance, pretimnākšana - tas ir ceļš uz labāku CP un autovadītāju sadarbību. Kādai no pusēm ir jāsāk un gaidīt uz otru ir dumji.

viesis 22:36 - piemēram, gadījumā Berģos policisti liek autovadītājiem atcerēties, ka jamie ir iebraukuši pilsētā. Taisnība, ir vietas, kur vajadzīgais efekts var tikt sasniegts kvalitatīvāk, bet labāk tā nekā nekā.

Nightwing - teikšu vēlreiz, ko esmu jau kādreiz minējis - ne mani, ne manus paziņas ceļu policisti nekad nav ne iebaidījuši, net arī "čakarējuši", "drāzuši", vai ko nu vēl, pēc vairāku klātesošo domām, viņi mēdzot darīt. Neesmu es pats godīgākais autovadītājs un arī ar CP man nav pat attāla sakara, ja kādu tas interesē. Vienkārši braucu, iespēju robežās ievēroju CSN un nepiekasos CP inspektoram par to, ka viņš skaidri nenosauc savu vārdu. Man nav pamata uzskatīt ceļu policistu par nelieti, varbūt tādēļ joprojām uzskatu, ka asa un akla policijas darba kritika bez dziļāka skata uz problēmu un kompromisa meklējumiem rezultātu nedos. Bet man prieks, ka es iekustināju tevi uz tēlaina apzīmējuma lietošanu.

Policijas Nigtwinga minētais bezpriģels ir jau beidzies. Ka jau Redaktors minēja, situācija ir uzlabojusies un turpina uzlaboties, bet tā ir tādā trauslā stadijā, kad nesaprotoša attieksme vēl var procesu palēnināt vai apturēt.

70204. viesis 16.marts 2003 23:57
0 0 Atbildēt

taa nu tas ir. ko tur pibilst ja nu vieniigi ja tie straadaatu atklaati tad arii paarkaapumu buutu mazaak, bet cilveeki baidoties no CP tikai tos izraisiit

70206. viesis 17.marts 2003 0:08
0 0 Atbildēt

CP bezpriģels nebuus beidzies kameer policisti seedees vietaas, kur vieglaak pieciishus iekaseet, piem. Kr. Barona un Stabu krustojums, Bikjernieku un taas jaunaas ielas krustojums utml, sodiishana par gaismu neiesleegshanu, nevis reaali nodroshinaas droshu satiksmi un paliidzees autovadiitaajiem, ja tiem ir kaadas probleemas... :(

70211. viesis 17.marts 2003 0:37
0 0 Atbildēt

Shovakar, atceljaa no Aluuksnes rajona, celja posmaa Grundzaale - Smiltenes pagrieziens kaada vieglaa automashiina ap plkst. 20.30 mani apdzina ar aatrumu vismaz 150 km/h. Ja policija sho lasa, tad varbuut tas liks Jums tajaa posmaa vairaak pastaaveet un pakontroleet aatrumu.

70212. viesis 17.marts 2003 0:51
0 0 Atbildēt

Nightwing, daljeeji piekriitu, satiksmi CP vareetu organizeet vairaak.

70213. viesis 17.marts 2003 0:59
0 0 Atbildēt

Nu un kas ta tengizam notika ka apdzina? Nekas... taapat kaa veel miljoniem gadiijumu kad apdzina uz 150kmh... :P Un ko briinies ka apdzina, ja tu bubinaaji droshvien ar kaadiem 70kmh, tad ko, shim pa meemajiem mest, vai? :P Probleema ir nevis tajaa ka vajdzeetu kauko pakontroleet utt, bet gan tajaa, ka izveerteet kur reaali ar kaadu aatrumu videeji auto kustas un taadu arii to vmax tur uzstaadiit. Piemeeram uz salu tilta pat penshas dienas laikaa 90kmh videeji velk... aatrie uz 120... normaals aatrums tam celja posmam... bezsakars ir shajos aatruma ierobezhojumos... Vareetu ieriikot aatrumierobezhojumus pa joslaam, lai ir kaada josla arii tengizam, lai shis mieriigi uz 70 var bubinaat. :P

70218. viesis 17.marts 2003 1:51
0 0 Atbildēt

Pievienojos Qued. Nav ko riet. Viss ir OK

70219. viesis 17.marts 2003 1:55
0 0 Atbildēt

Ceru ka arii tev, MaxDam gadiisies braukt pa Kr. Barona ielu paari Stabu ielas krustam... vai kaadai citai regulaarai CP peljnjas vietai! Tad sapratiisi par ko riet, pievienotaajs atradies... :P

70221. viesis 17.marts 2003 2:01
0 0 Atbildēt

labi esi pastraadaajis

70223. viesis 17.marts 2003 2:25
0 0 Atbildēt

Nightwing: a es arii regulari braucu paari shim krustam un nekadu diskomfortu neizjuutu. Ja gribi paarkaapt tad reekjinies ka maksaasi. Vai nav vienalga vai ments staav ielas viduu kur vinju var redzeet vai aizsleepies koka aizsegaa. Mekleedams mentu taalumaa var iebraukt arii kaadam pakaljaa.

Luuk tas ka ments uzlien kokaa un nostuchii pa raaciju naakamajam postenim - vot tas gan nerullee. A shaadas "sleeptaas" metodes kadas te safotograafeetas gluzhi par sleeptaam toch nevar saukt

70224. viesis 17.marts 2003 3:04
0 0 Atbildēt

Qued- mums katram ir sava sapratne par policijas funkcijam, tapec ari komentari savadaki. Es uzskatu, ka policijas galvena funkcija ir kontrolet un nodroshinat droshu satiksmi, bet Tu - iekaset sodu!

Varu atbildet uz jautajumu (maxajot 1/2 cenu, bez kvits) - NEKAD!!!

Esmu policijai maksajis sodu 2 reizes un diezgan minimalu (5 un 3 Ls), esmu apturets ari vel paris reizes, bet tad kad sapratu, ka mani censhas chakaret beidzu klut labs un savu attieksmi pret cienijamo inspektoru mainiju no cienas uz uzbrukoshu aizstaveshanos! Tad kad Tevi cienijamais inspektors aptures uz apledojusha ledus, jo tu vinam neiepatikies un liks apstaties turpat uz braucamas dalas (radot avarijas situaciju parejiem un nelielu sastregumu) un kad tu pieklajigi ieteiksi, ka varbut var apturetos auto pavirzit 3m talak uz mazu asfalta laukuminu brauktuves mala, bet uz to cienijamais inspektors "uzsprags" un centisies paradit kads vinsh varens un meginas "izdrazt" par neko, pieshudams nerealus parkapumus, tad varbut ari Tu saksi domat savadak! Viss ko velejos bija ieteikt cienijamajam inspektoram (no vaditaja viedokla) ka nedaudz uzlabot apstadinashanas organizaciju (pie tam loti laipni un pretimnakoshi centos to darit), bet dabuju sabojatu garastavokli uz visu dienu un liekas 15min nogaidit......

Vienkarshi gribu, lai ne tikai mums BUTU jaievero noteikumi, bet ari vieniem (domaju cienijamos inspektorus) un man nebutu janovero skats ka shodien, ka trafarets S40 var no Muitas ielas mierigi iegriezties Shella! Ne jau to pieminu, jo gribetu piekasities pie katra cienijama inspektora parkapuma, bet tapec, ka gribu noradit - ja no mums tiek prasita pilniga noteikumu ieveroshana, tad viniem (atkal domaju cienijamos inspektorus) butu jabut paraugiem......

70232. viesis 17.marts 2003 8:18
0 0 Atbildēt

Blēņas!!!!!!!!!!!!!

Apbrīnoju tos cilvēkus, kuriem ir laiks braukāt apkārt pa Latviju, izklaidējoties šādā veidā un fotografējot Ceļu policistus!

Būtu labāk pie dabas braukuši fotografēties - tik skaists laiks. Bet tā kasīšanās letiņiem laikam raksturā. Kurš tad sodīs tos ātruma pārkāpējus, ja visi tiek disciplinēti tikai, kamēr redz CP, bet tikko ir garām, tā pedālis grīdā, cerot, ka nekur tepat jau viņi nestāvēs.

Tas ir nožēlojami.

70235. viesis 17.marts 2003 8:33
0 0 Atbildēt

MaxDam, kas tur ko gribeet? Pameegjini pamaniit to ziimi kas noraada kustiibu pa joslaam, kas izvietota jau pie Bruninieku(vai kaa tur) krustojuma, kuru no Bruninieku ielas uz Barona uzgriezhoties var pamaniit tik pieliipot pie priexheejaa stikla un blenzhot augshup. Ja jau tur buutu taa ka viss kaartiibaa, tad tur nedezhuureetu 3-4 CP kas aptur 60% auto un iekasee no katra pa pieciitim, jo visi vinji paarkaapj noteikumus, iebraucot krustaa daljeeji vai pilniibaa no sliedeem. :P Protams daudz reizhu tur braucot to ziimi atceros, bet kad braucu pirmo reizi tur un mani sodiija, biju toch nesaprasshanaa. :(

70238. viesis 17.marts 2003 8:46
0 0 Atbildēt

mrpresident - tev pašam galvas uz pleciem nav? Kad mani 2 nedēļas atpakaļ mēģināja apturēt krustojuma vidū papīrfabrikas ciematā, es nebūt tur arī nestājos, bet pabraucu krustojumam garām un tur malā arī apstājos - inspektors pietipināja, pārbaudīja dokumentus un visi bija priecīgi. Tev taču CP inspektors nelēca uz kapota liekot apstāties tieši ielas vidū un uz ledus?

Noteikumi jāievēro it kā ir visiem, bet policija jau tie paši cilvēki vien ir. Ja mēs paši brauktu skaisti un pareizi, tad arī varētu no policijas prasīt 100% CSN ievērošanu. Bet - pietiek no rītiem pavērot jebkuru krustojumu, lai redzētu gan smieklīgas, gan bīstamas situācijas, ko izraisa autovadītāju nespēja novērtēt situāciju vai vienkārša noteikumu nezināšana. Domāju, ka vispirms jāiemācās pašiem braukt un tad var kačāt savas tiesības.

70240. viesis 17.marts 2003 8:48
0 0 Atbildēt

Par to braukt maaciishanos gan piekriitu...

70244. viesis 17.marts 2003 9:07
0 0 Atbildēt

Vienreiz braucot no Rīgas uz Siguldu CP bija nolikuši auto ar aizmuguri pret braucošajiem un atvēruši bagažnieku, lai nevar redzēt bākugunis, paši stāvēja mašīnas priekšā pie kapota un šāva! Šoferi varēja padomāt, ka kāds izkāpis sevis pēc!

70254. viesis 17.marts 2003 9:40
0 0 Atbildēt

nevaram mees bez CP dzivot normaali, laikaa kad no pilseetas bija pazudushi CP ar radariem, pilseetas ielas bija paarveertushaas par F1 trasi, gluzhi kaa Montekarlo... dazhs labs piem. paar Zemitaanu tiltu vilka ap 90 km/h. var jau lamaat CP, bet mees bez vinjiem ilgi nespeesim...

70256. viesis 17.marts 2003 9:45
0 0 Atbildēt

Mani tas arī īpaši nesatrauc, slēpjas vai nē. Ja jau esi pie stūres, tad skaties kur un kā brauc. Ieraugot CP atcerēsies par CSN ievērošanu uz minūti, bet samaksājot soda naudu mazliet ilgāk. Tas braukšanas stilu nemainīs.

70257. viesis 17.marts 2003 9:47
0 0 Atbildēt

Vakar kārtējo reizi novēroju interesantu parādību. Šoreiz tas bija uz Tallinas apvedceļa netālu no M. Juglas. Ķeršana uz ātrumu no pretīmbraucošas CP mašīnas kā metode man vēl būtu pieņemama, tomēr es nesaprotu kāpēc vienmēr "fēnu" rokās tur tieši auto vadītājs, nevis blakus sēdētājs. Es šeit atļautos vilkt paralēles ar mobilā tel. lietošanu bez handsfree. Vai tas ir normāli?

GP

70258. viesis 17.marts 2003 9:52
0 0 Atbildēt

to Nightwing

Ja domā, ka salu tilts ir piemērots braukšanai ar 120, tad esi autobraukšanas iesācējs vai vienkārši idiots (ceru ka tomēr pirmais). Šis tilts ir milzīgas "lamatas" Tev līdzīgi domājošiem un diemžēl arī dažreiz citiem, kuri tajā pašā laikā tur atrodas.

70259. viesis 17.marts 2003 9:53
0 0 Atbildēt

Vilks, nu un ka vilka uz 90kmh? Es arii velku uz 90 tur... Nu i? Es tev dizhi trauceeju, vai? :P

70260. viesis 17.marts 2003 9:56
0 0 Atbildēt

Nju kas ta tur notiek, burbuli? :P Braucu tur katru dienu, parasti uz 90-120kmh, ir bijis aatraak... nu un? Nevienam neesu ne trauceejis, nedz arii kaut vienu avaarijas situaaciju radiijis... Kur probleemas tur pacelt vmax? Kaa jau teicu, pabrauc pa pluusmu pa to tiltu un redzeesi ka 80% velkas uz >80kmh....

70268. viesis 17.marts 2003 10:15
0 0 Atbildēt

labs rakstiņš. Bildes arī. Atcerējos CP šefa A.Jirgena komentāru žurnālā "Mans īpašums", kur viņš minēja, ka CP ātruma kontroli var veikt ne tuvāk kā 100 m no ātruma ierožojumu mainošas zīmes. Piebildīšu, ka provincēs CP šos nosacījumus pārkāpj jau vairākas desmitgades. Manuprāt, būtu īstais laiks iAuto redakcijai sarunāt ar Domburu par CP "problēmas" izgaismošanu raidījumā "kas notiek Latvijā".

Būtu īstais laiks , ņemot vērā arī premjera Repšes aktivitātes CP darbības sakārtošanā.

70284. viesis 17.marts 2003 10:46
0 0 Atbildēt

IMHO vieniigaa lieta, kas buutski uzlabotu muusu attieciibas ar CP, ir nonjemt no vinjiem pienaakumu kontroleet braukshanas aatrumu. Tas ir jaadara fotoradariem, kurus uztaada vietas, kur shii aatruma ieveeroshana ir pashu brauceeju interesees.

Cinderblocks, ieveerteejis jaunos Pirelli PZero un pastaipiijis pa Kurzemes grunteneem bishku. Vieniig pie 170 traktori paraadaas paaraak negaidiiti $%)^%^%(^%

70290. viesis 17.marts 2003 11:00
0 0 Atbildēt

Nightwing. Jaa tu man traucee, ja es braucu ap 60km/h un gribu kaut vai paarkaartoties uz citu joslu, tad nemitiigi jaaraugaas spogulii lai noveerteetu vai aiz manis braucoshais brauc kaut cik ieveerojot CSN vai arii teelot shumaheru. peec tam ej skaidrojies ar CP kas vispaar neiedziljinaas CSN un nosaka vainiigo peec subjektiiviem apstaakljiem...

70294. viesis 17.marts 2003 11:08
0 0 Atbildēt

Vilks, njefig paarkaartoties uz kreiso joslu ja jaavelkas uz 60... brauc pa to joslu kur aatrums tev pienjemams! A ja gribi pa kreisi pagriezties tev shaa vai taa buus jaaieluuko spogulii un ja tev ir gruutiibas pagroziit smadzeniiti, lai noteiktu aatrumu, tad nu sorry... Besii vispaar shitie kas spoguljos neskataas un tik griezh, pilna Riiga ar taadiem uudensgalvaam... :P

70295. viesis 17.marts 2003 11:09
0 0 Atbildēt

Bez tam, to tavu probleemu atrisinaatu vmax pacelshana visur, kur tas jau tik un taa tiek paarkaapts. Jo nemeegjini man iestaastiit, ka tur tikai un vieniigi 60kmh ir drossh aatrums! :P

70296. viesis 17.marts 2003 11:10
0 0 Atbildēt

Katru riitu braucot no Langstiņiem uz Riigu , bieži redzu tos vīriņus, bet tas jau nav normāli, ka Berģos - kur taa gaajeeju paareja nesas paari sotakam..... DA NETRAUCEESIM POLICISTIEM PILDIIT SAVU DARBU EEZEĻI, kaapeec mani un daudzus citus nesatrauc, ka viņi tur ieliiduši un ķer noteikumu pārkāpējus! Nebuutu CP blin, tad redzeetu cik kropļu satigaatu pa ielaam - kuri lidojot pa pilseetu citus un paši sevi apsituši - pataisiijuši pa kropļiem!

70299. viesis 17.marts 2003 11:18
0 0 Atbildēt

Lai lido kam gribas lidot... Bet par taam paarejaam EEZELI, labaak nerunaa, jo ieriikot paareju uz celja kur vmax ir kautvai 70kmh, nav iisti praata darbs, kur nu veel tur, kur vairaak ir tas vmax... Buutu labaak tuneljus tur uzbuuveejushi, vai tiltinjus paari... Bet nu tas jau "par daargu"... :(

70301. viesis 17.marts 2003 11:21
0 0 Atbildēt

gh gh SVIESTS :))) caur granatmeteja objektivu vajag tadus focheet

70302. viesis 17.marts 2003 11:23
0 0 Atbildēt

Da pietiktu ar luksaforu!!! Da man šodien tie lidotaaji besii aaaraa, pats pat šodien nelidoju, pēc redzētiem ziediem pie upesciema!

70304. viesis 17.marts 2003 11:28
0 0 Atbildēt

Jaa, jaa, luksaforu, varbuut veel ar podzinju, lai visaadi stulbenji ik pa 2 min aptureetu satixmi uz shosejas, kur taa jau ir pietiekami sastreegumi??? Nu i dajosh...

70306. viesis 17.marts 2003 11:30
0 0 Atbildēt

Taas jau ir šosejas beigas... saakums.... !!! Ibio, a kaadas probleemas ka tur tad menti staav!!!???

70307. viesis 17.marts 2003 11:30
0 0 Atbildēt

nightwing- ja jau tu esi taads kruts viirs kuram vienmeer kaut kur jaabuut laikaa, tad iepeerc helikopteru un lido virs tiem tizlenjiem, kas pa pilseetu velkas uz 60, vareesi no aukshas kaadam mentam uzlikt miiksto...

70308. viesis 17.marts 2003 11:34
0 0 Atbildēt

Ka lido tie jaunie merši vai BMW UN AUDI, TAS POFIG TIE NOBREMZEES.... bet tie lohi lidotaaji ar vecajiem luužņiem, kuri blaa puskilometru spaida bremzes pedaali lai apstaatos!

70309. viesis 17.marts 2003 11:34
0 0 Atbildēt

to Nightwing: pēc atbildes

"Braucu tur katru dienu, parasti uz 90-120kmh, ir bijis aatraak.."

man ir skaidrs, ka vismaz šobrīd kaut ko skaidrot nav jēgas:(

Ja paaugsies un pats joprojām nebūsi sapratis, tad vari pajautāt vēlreiz.

70310. viesis 17.marts 2003 11:35
0 0 Atbildēt

Vilks, taa jau buus jaadara laikam, jo taadi viirinji kaa tu, ar saviem Moskvich 412 visu satiksmi bremzee un pie tam, taadiem pat nav labajaa pusee spoguliitis un biezhi izdara pagriezienu uz labo pusi nekur neskatoties... A uz kreiso joslu skatiities traucee sliktaa redze, jo brilles aizsviidushas... :P

Ar to visu gribeeju teikt, ka ja tevi apmierina patreizeejie aatruma ierobezhojumi, tad tik tieshaam tu paarvietojies droshvien ar mosi vai zhiguli, kuram jau 70kmh ir extremaals aatrums, kad tas saak mezhoniigi ruukt un kljuust nevaldaams! :D

70312. viesis 17.marts 2003 11:37
0 0 Atbildēt

Nuuu bet burbuli, pabrauc taksh tur liidzi pluusmai un paskaties kaads ir videejais aatrums!?!?!?!?!! Nemeegjini man iestaastiit ka tas ir 70kmh, vai pat 80kmh!!!! Visi purkshkjina uz ~90km/h! Varbuut kaads 1 vai 2 opji ik pa 5 min ir redzami kas brauc kaukur uz 60kmh, bet tas arii viss... pat autobusi un smagie tur uz 80-90kmh brauc... taakaa nestaasti ka tas tur ir super duper biistamais aatrums kad visiem shirmis aizveras, auto kljuust nekontroleejams un dazhi pat paceljas gaisaa... :P

70313. viesis 17.marts 2003 11:42
0 0 Atbildēt

nightwing- cerams, ka taadi kaa tu apsitiisies citus liidzi neparaujot...

70321. viesis 17.marts 2003 11:51
0 0 Atbildēt

tu ar savu ceelo CSN neieveeroshanu tikai provocee sastreegumu rashanos, jo piem. taa vietaa krustojumaa tikko iedegoties zaljajam uzreiz uzsaaktu kustiibu, man veel jaapaarliecinaas, vai kaads shumahers nav izdomaajis paspeet uz t.s. mirgojoshu zaljo...

70322. viesis 17.marts 2003 11:55
0 0 Atbildēt

Hehe, tev gan smadzeniites leeni straadaa, ja paarliecinaashanaas aiznjem tik ilgu laiku... :P Bet tas nu taa. Starp citu pie mirgojoshaa zaljaa, tev veel pat nav sarkanais kopaa ar dzelteno, taadeelj nekur tev nav jaasaak braukt... probleema ir ar tiem, kas brauc pie dzeltenaa paari, bet pie tiem es nepiederu. :)

70324. viesis 17.marts 2003 11:55
0 0 Atbildēt

Nightwing - nav tik traki, kā tu te mālē. Pa krasta ielu pat pievakarē ap 18 - 19iem ar 80 km/h nereti gadās aizbraukt visiem pa priekšu. Atļaus lielāku ātrumu - arī to pārkāps, bet plus mīnus 10 km/h ir liela starpība pilsētā.

70326. viesis 17.marts 2003 11:59
0 0 Atbildēt

Vai ta es te pa krasteni runaaju? :P A Krastenee nerullee dizhi aatraak taapeec, ka parasti pie taas vietas, kur sadalaas braucoshie uz slaavu tiltu un uz rumbulas pusi, ir sastreegums diezgan paliels... taapeec visi leeni bubina, ar domu, ka taapat atsitiisies korkjii... :D

70327. viesis 17.marts 2003 11:59
0 0 Atbildēt

nightwing mums ir neatesteet F1 pilots, ko juus tev visi runaajat, ljaujat puikinjam lai brauc, un vispaar ja gribat CSN ieveerot braukaajiet pa laukiem.

70329. viesis 17.marts 2003 12:01
0 0 Atbildēt

Oj, oj, vilks, tavu trauslo dveeseliiti aizskaaru, ka shitaa te saac aizstaaveeties? :D

70330. viesis 17.marts 2003 12:01
0 0 Atbildēt

Nightwing

Jājautā vai esi braucis ar M412? Spriežot pēc rakstītā, varbūt pat nezini kā tas izskatās:)

70332. viesis 17.marts 2003 12:05
0 0 Atbildēt

Taisniibu sakot nee, esu braucis ar 407, kursh aatraak pa 70kmh nevilka! :DDD Tas bij jautri... ak, jauniiba... :D Toties kad viens choms ar visiem 70kmh koku mazliet mezhaa apskaadeeja, mashiinai nekas iipassh, tik pagrieziena lukturiic izsisc un nedaudz saliekts spaarns... Nez vai ar kaadu aarzemnieku taa izdotos! :DDD

70333. viesis 17.marts 2003 12:07
0 0 Atbildēt

V čom ļično zadjeržka. Protams, ka tie CP brīžiem ir besīgi radījumi. Es arī raustos no visām potenciālajām slēptuvēm, kur viņi var stāvēt, bet, ja jau viņi neslēpsies, tad jau gan braucēji puļīs, kā tikai gribēs pa drošajām vietām. Besīgākais, ka viņi slēpjas, kur kādu 20-30 km/h pa virsu droši var braukt. Apkārt mežs, mājas nevienas utt. Lai stāv mikrorajonos un pie skolām un ķer ātruma pārkāpējus!

70334. viesis 17.marts 2003 12:08
0 0 Atbildēt

Veiksmīgs raksts ! Ceru, ka daudzi domā tāpat !

70337. viesis 17.marts 2003 12:10
0 0 Atbildēt

tfu, kaads 407, tomeer 412 esu braucis!!!! :DDDD Heh, apstiijos i-netaa kas ir kas un sapratu to! :) Labais! Taatad ir gan nojausma par to kas ir M412! :D

70350. viesis 17.marts 2003 12:33
0 0 Atbildēt

ne par tēmu

Vai man ir jāapstājas, ja mani stādina ceļu policistam līdzīgs cilvēks, bet tuvākā apkārtnē nav manāma Trafarēta cp automašīna?

70354. viesis 17.marts 2003 12:40
0 0 Atbildēt

nee, tev nav jaastajas. bet jaalido uz tuvaako iecirkni zinjot ka tur un tur staaveeja kaads cp lidziigs, tu neapstaajies (iemesli kaapeec) bet ja ir forma zaljaa veste un zizlis tad peec buutiibas jaastaajas. ja nav trafareta mashiina tad vareetu nestaaties. vispaar hvz jo ar netrafereetu auto jau nevar tevi ne kjert ne mieraa mest. tb tev ir tiesiibas beegt. ja nu banditi :)

70372. viesis 17.marts 2003 13:14
0 0 Atbildēt

STEELRAT priekškamTEVI ``ĶERT```! TU pats pieķersies! TU pats nezin kas ir SLEPTA METODE,dragaa cik grib LOOOOOOOSIS!

70394. viesis 17.marts 2003 13:40
0 0 Atbildēt

to Nightwing

nu re, sāk ieviesties kāda skaidrība par "maskaviešiem" :), bet jāsaka, ka 407jam datos bija rakstīts, ka iet uz 105 vai 115 (precīzi neatceros), bet uz 100 ripoja droši. Savukārt 412 ar savu nu gandrīz BMW motorīti 140 bez problēmām un vairāk:) cik droši, tas gan ir cits jautājums.

70408. viesis 17.marts 2003 13:59
0 0 Atbildēt

SUPER !!! Nu patiik man shaadi raksti ar bildeem un komentaariem !

70413. viesis 17.marts 2003 14:15
0 0 Atbildēt

Tas pēdējais jau nu bija superīgi noslēpies :) Nu rihtīgs purva bridējs.

70431. viesis 17.marts 2003 14:34
0 0 Atbildēt

Laikam skolā stundas beidzās :)

70465. viesis 17.marts 2003 18:26
0 0 Atbildēt

Preizi redotor. Uz katra cella pa policistam. Uz katra krustojuma pa policistam. Taa lai ne soli pabraucot nepaliktu bez staavossa atgaadinaajuma par aatruma ieverossanu, jostu lietossanu utt. Palielinam policijas darbinieku skaitu! Urraa. Cik ssaada atgaadinaassanas metode vareetu izmaksaat valstij, atvainojos, nodokllu maksaataajiem? Tikai atgaadinaajums par to, kaa jaabuut un kaa jaauzvedaas uz cella ir rakstiits cellu satiksmes noteikumos. Unn sleepto metodi plassi izmanto visaa pasaulee un tai passaa Eiropaa uz kuru mees tiecamies. Un liidz ar valsts budzzeta situaacijas uzlabossanos arii mees nonaaksim pie tehniskajiem kontroles liidzeklliem - gan atklaatiem, gan sleeptiem. Tikai skumji, ka passu baalelinni, Vaaczemee nokkerti ar sleepto metodi un aptureeti peec vairaakiem kilotriem ar otra postenna paliidziibu ne tikai pretii nerunaa un nekliedz par sleptaas metodes kaitiigumu, bet arii neprasa uzraadiit radaru un nemeeggina iesmeereet kukuli. Nu jaa, tad jau mees esam citur, ciemos, tad jaauzvedas peec etikketes, bet savaas maajaas? Bet ko tur runaat, taada ir muusu daba...

70466. viesis 17.marts 2003 18:29
0 0 Atbildēt

To serve & protect. Jaa tikai tur, kur tas rakstiits uz katras a/m zina, ka ja nokkers sods buus jamaksaa. Bus jaamaksaa. Jo taads ir likums. Un likumaa rakstiits, ka paarkaapejus soda. Kapeec ssaada diskusija? Vainiigs - sannem sodu. Nevainiigs - briivs kaa veejss.

70476. viesis 17.marts 2003 20:08
0 0 Atbildēt

www.radarfalle.de - Lūdzu, te būs Jums uzskatāms piemērs, kur atmaskoti slepenās kameras un cits kas. Piemēram, šādu mājas lapu atbalstu! Atbalstu arī visus trīs varas veidus. Tā lūk, dāmas un kungi! :) Bet mūsu lielkungiem - www.autobahn-online.de

Sorry, ja kādu aizskāru - te ir tikai mans personīgais viedoklis!

70496. viesis 17.marts 2003 22:48
0 0 Atbildēt

burbuliit, tas Mosis bij ar nojaatu karbuuzi, kas neleeja kaa naakas... vairaak pa 70-80kmh imo tas nevilka, vinjam gan arii spidometrs neraadiija, bet izveerteejot tos, kas vinju apdzina, vareeja aptuveni spriest par to, cik kmh ir kad pedaalis griidaa un motoris vairaak vairs nevelk... :) Caurs radiators ar vinjam bij, taakaa uudens ar bij vinjam jaapielej ik pa pusstundu! :))) Vispaar toreiz bij baigi jautri... bez tiesiibaam pa mezha celjiem... taalu no pilseetas... jautri.. tik laikpalaikam liidz Iecavai peec benzhas aizlaidaam! :)

70511. viesis 18.marts 2003 8:18
0 0 Atbildēt

:P normaljnjiks :)

menc paliek menc

70513. viesis 18.marts 2003 8:19
0 0 Atbildēt

bljin reaals sviests palasot shito cp aizstaaveetaaju breecienus!

kas jums fackin' zheel ka kaadam jaasteidzas un vinjsh nedaudz paarkaapj aatrumu?

/atom1c/

70559. viesis 18.marts 2003 10:22
0 0 Atbildēt

"Un tagad iedomāsimies, kas būtu bijis, ja šie paši CP neslēptos un stāvētu atklāti – visi vadītāji atcerētos, ka jāpiesprādzējas, jāsamazina ātrums, jāieslēdz gaismas un vispār jābūt uzmanīgam.."

"Šis raksts nav radīts ar domu, ka ceļu policija nebūtu vajadzīga! "

Šis raksts,izskatās, ir radīts ar domu padarīt CP par pedējiem

muļķiem, kuriem ir jāstav uz ceļiem ka manekeniem lai pārkāpēji spētu viņus savlaicīgi pamanīt, paspētu nomest ātrumu, iereibušie

vadītāji varētu nogriesties un apbraukt CP posteni pa citu ceļu...Varat būt droši, ka neviena aizdzīta automašīna līdz tadam "atklātam" postenim neatbrauks.Kāda jēga no tādas CP?Tad, varbūt, tiešām izliksim uz ceļiem manekenus,ģerbtus dzeltenajās vestēs un puišus atlaidīsim mājās...

Zinat tādu anekdoti?: Kas ir 90-60-90? Braukšana garām CP!

70568. viesis 18.marts 2003 10:41
0 0 Atbildēt

Zini taadu anekdoti? : policijas postenji labi ja kaadus paaris zagtus auto nokjer meenesha laikaa... :( taakaa nestaasti, ka dizhie autozaglji iekriit uz sleeptajiem postenjiem. :P

70597. viesis 18.marts 2003 11:11
0 0 Atbildēt

Ieteiktu gan Nightwing grozīt anekdotes redakciju , un izteikt to sekojoši: CP posteņi labi ja kādus pāris zagtus auto noķer GADA laikā....

70606. viesis 18.marts 2003 11:25
0 0 Atbildēt

Nu ja... bet domu taksh saprataat... :)

70662. viesis 18.marts 2003 13:27
0 0 Atbildēt

Tie kas no rita velkas pa Caka ielu varbut var izveleties Kr Barona ielu - taa tacu ir tuksaka un neviens netraucee. Var dudinat kopa ar tramvaju centra virziena.

70700. viesis 18.marts 2003 15:46
0 0 Atbildēt

Nu es laikam shoreiz nepiekritiishu iauto redaktoriem, manupraat jaaieveero noteikumi netikai tad, kad redzi zaljos viireljus tuvumaa, bet arii ikdienaa, un manis peec lai sleepjas ja taa grib, godiigam brauceejam tas netraucee...

70800. viesis 19.marts 2003 2:17
0 0 Atbildēt

visvairaak mani piedur viedoklis, ka tipa cp, kuri sleepjas izraisot stresa situaacijas, kinda izlec uz celja un kaadu staadina, taadejaadi provoceejot biistamas situaacijas :) man pers besii taadie eezelji, kuri staav vietaas, kur vinji reaali apdraud mani - liikumos, nepaarredzamaas vietaas. paaris taadi darbonji arii ir noraavushies taadaas vietaas zibspuldzi sejaa, 5 min un pazuud no turienes :) nekautreejos taadiem iipashi apdaavinaatiem cp vilkt garaam 5 cm no spogulja attaalumaa :) ja nav smadzenju, tad nav. kaa var nedalekt, ka viens no divdesmit tanii liikumaa raxtiisies nevis uz 90 kmh, bet uz 130 un tad var sanaakt taapat kaa bezsmadzenju stirnaam, kuras meedz izskriet uz celja - iekshas izsmeereetas pa asfaltu.

70836. viesis 19.marts 2003 10:50
0 0 Atbildēt

elementaari, Monk - nepārsniedz nepieklājīgi ātrumu un neviens tev uz ceļa nelēks.

71410. viesis 21.marts 2003 17:42
0 0 Atbildēt

Sho peecpusdien plkst. 17.10 celja posmaa Olaine - Dalbe ar aatrumu 160-180 km/h visiem normaali ar 80-100 km/h braucoshajiem panesaas garaam melns, jauns Mercedes. Luuk, sheit policijai buutu darbs shaadus nelieshus izkjert!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti