Kāds ir drošs Jāņu bērns – Jānis un Līga? 2

 
15.jūnijs 2012 8:24

Jau pavisam drīz Latvijā sagaidīs vasaras saulgriežus, kuru neatņemama sastāvdaļa ir Līgu un Jāņu sumināšana. Īsts latviešu līgotājs ir tāds, kurš vienmēr domā uz priekšu un ir nodrošinājies pret riskiem. Bet kāds tad īsti ir “Baltā” apdrošinātais Jāņu bērns – Līga un Jānis?

Latvijā lielākā apdrošināšanas sabiedrība „Balta” (RSA Grupa), izanalizējot savu klientu apdrošināšanas polises, ir secinājusi, ka vairāk nekā 50 procentu visu apdrošināto Līgu un Jāņu iegādājas tikai viena produkta polisi. Turklāt Jāņiem vienlīdz populāra ir OCTA un īpašuma apdrošināšana, bet Līgām – īpašuma apdrošināšana.

Kā izrādās, tikai ar ļoti nelielu pārsvaru mazāk riskēt kāri ir Jāņi, kas dzīvo laukos. Savukārt atbildīgākas ir Līgas, kuras par dzīves vietu ir izvēlējušās pilsētu, jo Līgas - pilsētnieces aktīvāk nodrošinās pret dažādiem riskiem.

Kopumā no visām „Baltas” apdrošinātajām Līgām pilsētās dzīvo 63 procenti šī vārda īpašnieču. Turklāt 24 procenti no visām Līgām dzīvo galvaspilsētā Rīgā nelielā privātmājā, ko viņas apdrošina jau vairākus gadus. Savukārt „no riskiem pasargāto” Jāņu vidū pilsētās dzīvo 49 procenti, bet tieši Latvijas galvaspilsētā dzīvo 17 procenti no visiem Jāņiem.

Dati liecina, ka gan Jāņi, gan Līgas 70 procentos gadījumu apdrošinās brīvprātīgi. Tomēr Līgas biežāk nekā Jāņi izmanto mājokļa kredītu, kas paredz obligātu īpašuma apdrošināšanu, – attiecīgi to dara 30 procenti Līgu un 25 procenti Jāņu.

„Kopumā „Baltas” dati liecina, ka Jāņi un Līgas nemaz nav tik atbildīgi saistībā ar riskiem. Lielākā daļa no viņiem pērk tikai vienu apdrošināšanas produktu, turklāt tādu, kas jāiegādājas obligāti, piemēram, OCTA vai īpašuma apdrošināšanu, ko pieprasa mājokļa kredīts. Taču tajā pašā laikā 12 procenti no visiem Jāņiem un Līgām pieņem atbildīgus lēmumus un izvēlas savus riskus nodot apdrošinātāju rokās, vienā reizē iegādājoties veselus trīs dažādus produktus un kombinējot, piemēram, īpašuma apdrošināšanu ar KASKO, OCTA vai nelaimes gadījumu apdrošināšanu,” skaidro apdrošināšanas sabiedrības „Balta” pārdošanas direktors un valdes loceklis Aivars Vilnītis.

Apdrošināšanas polišu dati atklāj, ka Jāņi biežāk nekā Līgas uzreiz iegādājas divu veidu pakalpojumus - nelaimes gadījumu un OCTA apdrošināšanu. To dara 39 procenti no visiem Jāņiem, kuru īpašumā ir divu polišu komplekts. Savukārt Līgas, kuru īpašumā ir divas polises, vairāk rūpējas par saviem spēkratiem, – viņas biežāk nekā Jāņi apdrošina savus auto gan ar OCTA, gan ar KASKO.

Iegādājoties trīs apdrošināšanas polises, redzamas atšķirības, kādas prioritātes ir Jāņiem un kādas – Līgām. Ja 42 procenti Jāņu izvēlas apdrošināties pret nelaimes gadījumiem, kā arī iegādāties KASKO un OCTA polisi, tad to dara tikai 29 procenti Līgu, kuru īpašumā ir trīs polises. Tajā pašā laikā Līgas biežāk nekā Jāņi trīs apdrošināšanas produktu komplektā KASKO, OCTA polises izvēlas papildināt ar īpašuma apdrošināšanu. To iespējams saistīt arī ar iepriekš minētajiem rezultātiem, ka Līgas biežāk nekā Jāņi par savu mājokli maksā kredītu, kas paredz obligātu īpašuma apdrošināšanu.

Apkopotā ceļojumu apdrošināšanas informācija arī atklāj, ka gan Jāņi, gan Līgas izvēlas ceļot vasaras sezonā, - daži visticamāk pat savu vārda dienu pavada ārvalstīs.

Kopumā vidējais Jāņa vecums, kurš izvēlas apdrošināties, ir 51 gads, bet Līgu vidējais vecums ir 42 gadi.

Savukārt KASKO apdrošināšanas polišu dati atklāj Līgu un Jāņu iecienītāko auto marku topu. Tie liecina, ka „Baltā” apdrošinātās Līgas iecienījušas dažādas „Opel” auto markas, otrajā un trešajā vietā atstājot „Audi” un „Volkswagen”. Taču starp visu auto modeļiem Līgas visbiežāk brauc tieši ar „Audi A4”.

Jāņiem patīk “Volkswagen” automašīnas, un viņi visbiežāk brauc ar piecus gadus vecu pelēcīti, kuram vienmēr iegādājas OCTA un KASKO apdrošināšanu. Otrajā un trešajā vietā Jāņiem attiecīgi ir „Audi” un „Toyota”.

Izvēle abu vārdu īpašniekiem sakrīt krāsu ziņā, - visbiežāk abu dzimumu pārstāvji pārvietojas ar gaiši pelēkiem, melniem un tumši ziliem auto. Lai arī Jāņi biežāk nekā Līgas izvēlas apdrošināt dārgākus auto, kuru vērtība pārsniedz 15 000 latu, daiļā dzimuma pārstāves brauc ar jaunākiem auto. Visbiežāk Līgas pārvietojas ar četrus gadus jauniem auto, bet Jāņi - ar piecus gadus jauniem spēkratiem.
 

 
Visi komentāri
 
286351. viesis 16.jūnijs 2012 23:18
0 0 Atbildēt

Kā Balta zina ar kadu auto es braucu?

auto nav uz mana vārda !

auto nava apdrošināts Baltā!

Jānis

286375. viesis 22.jūnijs 2012 11:15
0 0 Atbildēt

Lai nu visiem priecīgi Līgo svētki !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti