Drošas braukšanas kultūras pirmais bauslis – nebraukt dzērušam 5

 
23.jūnijs 2012 11:32

Pirmsjāņu laikā, CSDD kampaņas pret braukšanu reibumā „No vadītāja līdz izvadītājam ir viena glāze” ietvaros, iegādājoties alkoholiskos dzērienus Statoil degvielas uzpildes stacijās (DUS), pircējiem tiks atgādināts arī par nāvējošām sekām, kas rodas no braukšanas pie stūres reibumā.

Pircēji pie kasēm saņems īpašas kampaņas kartiņas, kopumā 30 tūkstošus.

SIA „Statoil Fuel & Retail Latvia” iniciatīva balstīta satraucošajā statistikā. Proti, līdz 2012.gada vidum Latvijā astoņi un vairāk pārkāpumu uzskaites punkti piešķirti vairāk nekā 18 tūkstošiem autovadītāju: lielākajai daļai – par braukšanu apreibinošo vielu (alkohols, narkotikas) ietekmē. No šiem pārkāpējiem vairums – 93% ir vīrieši, sievietes – septiņi procenti.

Lai vēl vairāk pievērstu Jāņabērnu uzmanību apdraudējumam, ko rada braukšana reibumā, Latvijā esošajās Statoil DUS būs izvietoti lentikulārā tehnoloģijā drukāti kampaņas plakāti. Tajos no dažādiem skatu leņķiem ir saskatāmi divi dažādi attēli, kuros izmantots šī gada kampaņas „No vadītāja līdz izvadītājam” vizuālais risinājums: vārdi „vadītājs” un „izvadītājs”, kā arī glāze ar stipro alkoholu un tajā noslīkušu automašīnas atslēgu. Šie plakāti simbolizē cilvēka izvēli rīkoties konkrētā situācijā: nepareiza izvēle un rīcība var izmainīt daudzu cilvēku likteni - viena izdzerta alkohola glāze pirms sēšanās pie stūres „vadītāju” var pārvērst par „izvadītāju”.

SIA „Statoil Fuel & Retail Latvia” ir CSDD kampaņas pret braukšanu reibumā „No vadītāja līdz izvadītājam ir viena glāze” sadarbības partneris, kas atbalsta drošu un atbildīgu braukšanas kultūru Latvijā. Atbalsts šādai aktivitātei ir uzņēmuma sociālā atbildība pret saviem klientiem un sabiedrību kopumā.

 
Visi komentāri
 
286391. viesis 25.jūnijs 2012 15:28
0 0 Atbildēt

Iespējams, ka tuvā nākotnē administratīvās atbildības par šmigu virs 1,5 promilām nebūs - būs tikai kriminālā. Ar realiem cietumsodiem,,kas būs garāki nekā pašreizējās max. 15 "sutkas".....minimālais sroks tur jau varētu būt sākot no 6 mēnešiem uz nārām. Kā saka, neslikta doma. Pašlaik jau autovadītāju "tauta" atkal sāk izlaisties - staruji sāk pieaugt šmigā notverto autovadītāju skaits. Iepreikšējos gados bija būtisks samazinājums. Iespējams gan, ka tas bija uz krīzes rēķina, jo ar auto brauca mazāk nekā pašlaik.

286392. viesis 25.jūnijs 2012 15:38
0 0 Atbildēt

Man gan liekas, ka pirmais bauslis ir braukt ar tiesībām, otra ir braukt ar tehniskā kārtībā esošu auto, pārējais pēctam!

286398. viesis 26.jūnijs 2012 9:29
0 0 Atbildēt

Kāpēc vispār tirgo alkoholu DUS?

286402. viesis 26.jūnijs 2012 14:47
0 0 Atbildēt

Pēc loģikas jau DUSus šmigu tirgot vispār nevajadzētu. Ar mērķi - lai autovadītājs nekrīt liekā kārdinājumā. Bet, diemžēl, līdzīga prakse ir teju visos eiropas DUSos. Komercija un bizness ir svarīgāks lietas par drošibas interesēm.

286403. viesis 26.jūnijs 2012 14:58
0 0 Atbildēt

njā, kāpēc bankā ir pieejama nauda, tas taču rosina uz zadzību, vai tā?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti