Opel Astra GTC izcīna RED DOT dizaina balvu

 
3.jūlijs 2012 13:14

Starptautiska tiesnešu žūrija Opel Astra GTC modelim ir piešķīrusi prestižo „Red Dot” dizaina apbalvojumu kategorijā „Produkta dizains”.

 Kompaktā kupeja, kas savu debiju tirgū piedzīvoja tikai pirms pāris mēnešiem, ir plaši atzīta, pateicoties tās sportiskumam, efektivitātei un inovatīvu tehnoloģiju pārbagātībai, kas papildināta ar valdzinošu dizainu.

„Red Dot” balvas 30 tiesnešu lielā žūrija Astra GTC modeli slavēja par „izteiksmīgo un sportisko dizainu”. Žūrija atzīmēja arī to, ka „panorāmas tipa vējstiklam, kas sniedzas līdz pat jumta vidum, nav nekādi traucējoši šķēršļi, un tas pasažieriem maksimāli ļauj izbaudīt braukšanas prieku.”

„Mēs esam ļoti pagodināti iegūt šo apbalvojumu. Tas vēl jo vairāk apliecina Opel dizaina valodas „skulpturāla māksla tiekas ar vācu precizitāti” milzīgo potenciālu. Šī atzinība kalpo arī par pierādījumu tam, ka pircēji un industrijas eksperti to novērtē vienādi,” norāda Marks Adamss (Mark Adams), Opel/Vauxhall Dizaina nodaļas viceprezidents.

Aptuveni 1,800 kompānijas un dizaineru no 58 valstīm šogad sacentās par uzvaru „Red Dot” dizaina balvas kategorijā „Produkta dizains”. Konkurenti iesniedza 4,515 produktus 19 dažādās sadaļās, tādējādi radot ļoti spēcīgu konkurenci, taču Astra GTC modelis veiksmīgi triumfēja.

Šī gada balva kompaktajai kupejai ir jaunākā no garās rindas „Red Dot” apbalvojumu, ko ir ieguvuši Opel projektētie automobiļi. Iepriekšējo uzvarētāju skaitā ir Astra Sports Tourer, Opel Flextreme GT/E konceptauto, Insignia, Opel GT un iepriekšējās paaudzes Astra modeļi.

„Red Dot” balvas tiek pasniegtas jau no 1955. gada, taču kopš tā laika konkurss ir kļuvis par vienu no dizaina sfērā lielākajiem un prestižākajiem visā pasaulē.

Panorāmas tipa vējstikls ļauj baudīt debešķīgus skatus

Klienti, kuri jaunajā Astra GTC izvēlas panorāmas tipa vējstiklu, sevi var lutināt ar debešķīgiem skatiem un gleznainām ainavām. Papildus tam, sportiskās kompaktās kupejas ekskluzīvie papildinājumi nodrošina dinamisku izskatu un no ārpuses rada luksusa tipa pieskaņu. Lielais priekšējais vējstikls, kas sniedzas līdz pat automašīnas jumta vidum, vadītājam un pasažieriem sniedz neierastu vizuālu, telpisku braukšanas pieredzi. Spēcīgas saules gadījumā kabīnes iekšienē var tikt nolaistas ruļļveida žalūzijas, kas atrodas zem panorāmas tipa stikla. Šī viscaur mainīgā ierīce ir viegli pielāgojama un tai var pievienot grozāmu rokturi. Aizsardzība pret saules starojumu ir iekļauta komplektā ar integrētu saulessargu, kas pat atvērtā stāvoklī pazūd aiz jumta aizmugurējās daļas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti