Ventspils reiss saņems jauno Mercedes-Benz autobusu 1

 
5.jūlijs 2012 0:00

Sestdien, 7.jūlijā, plkst.13:00, Ventspils autoostas teritorijā Daimler Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis Latvijā Domenikss prezentēs un nodos pašvaldības SIA Ventspils reiss lietošanā jauno zemās grīdas lielas ietilpības autobusu Mercedes-Benz Citaro C2.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies Domenikss ģenerāldirektors Viktors Troicins, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Ventspils reiss valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis.

 „Jaunais Mercedes-Benz Citaro C2 autobuss ir pirmais šāda tipa transporta līdzeklis ne tikai pašvaldības SIA Ventspils reiss autoparkā, bet Baltijas valstīs vispār. Salīdzinoši ar iepriekšējās paaudzes Mercedes-Benz autobusiem, jaunais pilsētas autobuss Citaro C2 ir ne tikai daudz komfortablāks, bet arī vidēji par 11% ekonomiskāks tā izmantošanā. Tas nozīmē, ka priekšrocības tā lietošanā jutīs kā Ventspils iedzīvotāji un viesi tā arī autobusa parks”, atzīst Viktors Troicins, Domenikss ģenerāldirektors.

Pašvaldības SIA Ventspils reiss valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis: „Šāda autobusa iegāde ir nozīmīga visiem pilsētniekiem, bet īpaši tiem, kuri pārvietojas invalīdu ratiņos, kā arī vecākiem ar bērnu ratiņiem, jo jaunais autobuss īpaši piemērots viņu vajadzībām – zemā grīda pasažieriem atvieglo transporta līdzekļa lietošana.”

Mercedes-Benz Citaro C2 ir zemās grīdas autobuss bez pakāpieniem ar iespēju regulēt autobusa augstumu attiecībā pret ceļu. Tas nodrošina atvieglotu pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, kā arī iespēju pielietot papildu rampu, lai nodrošinātu iekāpšanu un izkāpšanu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un pasažieriem ar bērnu ratiņiem. Autobuss ir aprīkots arī ar klimata kontroli, kas nodrošina vienmērīgu, pasažieriem komfortablu temperatūru autobusa salonā neatkarīgi no gaisa temperatūras ārpus autobusa. Citaro C2 salonā ir integrēti apsildes elementi un papildu izolācija, lai nodrošinātu vienmērīgu salona apsildi gada aukstajos mēnešos.

Pasākuma laikā pilsētas iedzīvotāji varēs iepazīties ar jauno autobusu un arī piedalīties izmēģinājuma braucienos. Tāpat būs iespēja arī salīdzināt kā laika gaitā mainījies sabiedriskais transports Ventspilī un Liepājā, jo blakus jaunākās paaudzes transporta līdzekļiem būs iespējams aplūkot un izmēģināt arī nu jau par antīkiem dēvētus autobusus, kas izmantoti aizvadītajās desmitgadēs.

Autobuss Mercedes-Benz Citaro C2 tiek piegādāts PSIA Ventspils reiss iepirkuma Autobusa iegāde, identifikācijas numurs VR 2011/9 ietvaros.

Par Domenikss: Domenikss grupā ietilpst SIA Domenikss - Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar Mercedes-Benz vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, kravas automobiļu, autobusu tirdzniecību un Maybach automobiļu tirdzniecību; autorizēts Mitsubishi Fuso ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu Mitsubishi Fuso Canter tirdzniecību; oriģinālo Mercedes-Benz, Mitsubishi Fuso rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu; SIA Domenikss filiāles Ventspilī un Daugavpilī un SIA Baltijas Auto Centrs (mazlietotu automobiļu tirdzniecība). 2010. gadā laikraksta Dienas Bizness veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu topā Dienas Bizness TOP 500 Domenikss ierindojās 97. vietā. Reputācijas TOP 2012 Domenikss atrodas 124. vietā. Uzņēmuma panākumus augstu novērtēja eksperti, jau sesto gadu pēc kārtas ierindojot to Latvijas augstāk novērtēto auto tirdzniecības uzņēmumu trijniekā.

 
Visi komentāri
 
286472. viesis 10.jūlijs 2012 8:22
0 0 Atbildēt

Hmm, neņemšos spriest par niansēm, bet man personīgi būtu labāk paticis,

ja tiktu iegādāti autobusi no Jelgavas Amoplant - VDL repertuārā ir arī zemās grīdas pilsētnieki / piepilsētnieki (Jonckheere), un diez vai tie ir galvas tiesu zemāki par šo, neapšaubāmi teicamo busu. Turklāt bija iespēja "nolikt" busu braukšanai ar , teiksim, LPG, kā to dara Skandināvijā, arī Beneluksa valstīs -

Ventspilij būtu vēl viens trumpis "zaļuma" jomā ar atskaņu Eiropā un pasaulē ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti