Lexus atklāj jauno LS modeļu klāstu

 
3.augusts 2012 10:25

Lexus Kalifornijā atklāja jauno LS modeļu klāstu, tai skaitā LS 460, LS 600h un pilnīgi jauno F SPORT. LS 600h hibrīds joprojām ir pasaulē spēcīgākais pilnpiedziņas pilnais hibrīds ar V8 dzinēju.

Jaunais Lexus flagmanis iemieso jaunajam jaudīgajam Lexus stilam raksturīgo vārpstveida restes dizainu un vairāk nekā 3000 izmaiņas, to vidū trīs izmaiņas, kas ir pasaulē pirmās, kā arī vismaz 15 tehniskās inovācijas, kas Lexus ir ieviestas pirmoreiz.

• Radīt apbrīnojamus rezultātus (Creating Amazing)

Jaunās, modernās ražošanas metodes, lāzera skrūvju metināšanas un virsbūves līmēšanas tehnoloģijas ir paaugstinājušas kopējo virsbūves izturību. Tas ne vien uzlabo stabilitāti, bet nodrošina arī daudz ērtāku braucienu, nemazinot manevrētspēju.
Viss salona interjers, kvalitatīvie materiāli un apdare sniedz modernu augstākās klases izskatu un sajūtas, ko papildina meistarība, pievēršot uzmanību detaļām, ar kurām Lexus ir slaveni visā pasaulē. Pirmoreiz Lexus mērinstrumentu paneļa apakšdaļa un viduskonsoles sānu malas ir apdarinātas ar jaunu, ārkārtīgi izturīgu materiālu un rotātas ar augstākās kvalitātes nošuvēm.
Visaptveroši uzlabojumi ir veikti arī dzinējam, ceļa un vēja radītā trokšņa skaņas izolācijai, kā arī pirmoreiz jauno luksusa klases Lexus sedanu iespējams aprīkot ar speciāla dizaina rezonanses troksni samazinošiem diskiem, kas samazina salona priekšdaļā dzirdamos trokšņus.

• Dizains

Atspoguļojot virzienu, kādā dosies nākamās paaudzes Lexus modeļi, drosmīgais, izsmalcinātais un dinamiskais eksterjera dizains un jaunais priekšgala dizains ar vārpstveida resti piešķir automobilim vēl vairāk elegances, vēl iznesīgāku stāju un spēcīgāku zīmola identitāti.
Pirmoreiz Lexus automobiļus iespējams aprīkot ar pilnu LED eksterjera apgaismojumu, ieskaitot vertikālos miglas lukturus, kuros iebūvētas pasaulē mazākās PES lēcas, un unikālos L formas vienlaidu LED lampu dienas gaitas lukturus.
Pilnībā jauna dizaina mērinstrumentu panelī no jauna rūpīgi tika pārskatīts ikviens vadītāja pozīcijas aspekts, lai radītu ideālu vadības ierīču izvietojumu, maksimālu komfortu un samazinātu vadītāja uzmanības novēršanu un acu nogurumu.

• Braukšanas dinamika

Pārskatītā stūres sistēma sniedz uzreiz pamanāmus uzlabojumus stūres precizitātē un atsaucībā.
Jaunajai braukšanas režīma selektora sistēmai ir pieejami pat pieci pārslēdzami braukšanas režīmi – ECO, COMFORT, NORMAL, SPORT S un SPORT S+, kas optimizē vadītāja izvēlēto ekonomiskuma, ērtību, jaudas un vadīšanas raksturlielumu kombināciju.

• F SPORT

Pilnībā jaunais LS F SPORT apvieno daudz sportiskāku, agresīvāku eksterjeru un salona dizainu ar atjautīgiem dinamikas uzlabojumiem, tostarp braukšanas augstuma pazemināšanu par 10 mm, Brembo® priekšējām bremzēm ar 6 virzuļu suportiem, kā arī pārnesumu pārslēgšanas slēdžiem aiz stūres.
LS 460 modeļiem ar aizmugures piedziņu ir uzstādīts Torsen® ierobežotas slīdes diferenciālis un pārnesumu pārslēgšanas slēdži, kas automātiski palielina dzinēja apgriezienus, pārslēdzoties uz zemāku pārnesumu. Un LS 600h versijas ir aprīkotas ar aktīvo stabilizēšanas sistēmu.
LS 460 F SPORT ir uzlabota arī akustika – dzinēja ieplūdes skaņas radītājs, kam iedvesma gūta no LFA skaņu diagrammām.

• Ērtības un progresīvās tehnoloģijas

LS skaisti un meistarīgi veidoto interjeru papildina pasaulē pirmā uzlabotā apgaismojuma sistēma (Advanced Illumination System – AIS), kas lepojas ar jaunajām, šampanieša baltajām salona lampām un dinamisko LED mērinstrumentu paneļa apgaismojumu. LS būs pieejams ar jaunu topāza brūnu salona apdari ar melna ziloņkaula ielaidumiem un jaunu matēto eksterjera krāsu klāstu, piemēram, Sonic Silver, populāro Sienna Brown un ekskluzīvi tikai F Sport modelim – F White.
Pasaulē pirmoreiz gan priekšējo, gan aizmugures sēdekļu, kā arī stūres apsildi iespējams automātiski iekļaut jaunās Lexus Climate Concierge gaisa kondicionēšanas sistēmas darbībā, kura ir aprīkota līdz pat 13 sensoriem, ko vada centrālais ECU (gaisa līdzsvarotājs automātiski nosaka ķermeņa temperatūru, lai pielāgotu gaisa kondicionēšanu un radītu maksimālu komfortu aizmugurē sēdošajiem pasažieriem).
Godalgotā Remote Touch Interface piedāvā visaptverošu informācijas un izklaides sistēmas pārvaldi ar 12,3” LCD vairāku ekrānu displeja palīdzību, kas ir lielāks nekā iPad ekrāns. Mark Levinson® Reference Surround skaņas sistēma ar 19 skaļruņiem sniedz mūsdienās visizsmalcinātāko automobiļa audio baudījumu. Un aizmugures pasažieru izklaides sistēma ir papildināta ar Blu-ray® atskaņotāju.

• Uzlabota drošība

LS priekšējie lukturi aprīkoti ar vēl vienu sistēmu, kas Lexus sastopama pirmoreiz, – nule izstrādāto adaptīvo tālo gaismu sistēmu (Adaptive High-beam System – AHS).
Braucot naktī, AHS automātiski pārslēdzas starp tuvo, tālo gaismu un staru vairoga režīmiem. Izmantojot vējstikla augšdaļā iebūvēto kameru, ar kuras palīdzību nosaka priekšā esošos automobiļus, sistēma aktivizē lukturos iebūvētās vairogžalūzijas, lai daļēji aizsegtu tās vietas apgaismošanu, kurā atrodas priekšā braucošais automobilis. Kad aktivizēts staru vairogs, lukturu lampas automātiski pagriežas, lai pielāgotos daļēji aizsegtajam apgaismojumam atbilstoši vienas vai divu joslu satiksmei, kā arī veicot pagriezienus.
Aizsedzot tālās gaismas ar vairogžalūziju, nevis tās izslēdzot, AHS spēj palielināt vidējo laiku, kas tiek nobraukts ar tālajām gaismām, tādējādi uzlabojot ceļa pārredzamību.
LS modeļiem pilnīgi jaunais aprīkojums – Neredzamo punktu monitors (BSM) – spēlē būtisku lomu, nodrošinot drošību, veicot manevrus joslas maiņas laikā. BSM izmanto LS PCS aizmugures milimetru viļņu radaru, lai palīdzētu novērot neredzamos punktus automobiļa aizmugurējos sānos. Sistēma sāk strādāt jau pie ātruma 16 km/h, kas ļauj sistēmu izmantot arī braucot nelielā ātrumā, piemēram, satiksmes sastrēgumā.

Jaunais flagmanis ir radīts, lai uzsvērtu izcilo kvalitāti, kas katrai nākamajai Lexus LS paaudzei nesusi neskaitāmas globālas godalgas. Jaunā LS iepriekšējā pasūtīšana pie Lexus pārstāvjiem sāksies septembrī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti