Iznīdēsim «kampējus» autovadītāju vidū! 13

 
7.augusts 2012 9:17

Informācija par iespējamo invalīdu stāvvietu apliecību negodprātīgu izmantošanu, dodot iespēju neapmaksāt autostāvvietu Rīgas centrā personām, kurām ar šo apliecību nav nekā kopēja, ir apliecinājums vairākām negatīvām tendencēm sabiedrībā un nav ierindojamas tikai tradicionālajā vēlmē nemaksāt, kur tas ir iespējams.

Invalīdu stāvvietas apliecība dod ne tikai iespēju cilvēkam ar kustību traucējumiem ērtāk nokļūt nepieciešamajā galapunktā ar automašīnu, bet kopumā veicina viņa mobilitāti, tātad arī dzīvesprieku. Tas ir gan humāni, gan ikdienā nepieciešami, ņemot vērā biežās brīvu stāvvietu problēmas un to izmaksas pilsētas centrā. Tomēr šādu problēmu nav atsevišķiem ekskluzīvu auto vadītājiem, kuriem ir gan nauda stāvvietai, gan veselība, lai sameklētu tukšu novietni savam spēkratam, bet tajā pašā laikā kā īlens no maisa spraucas ārā neapvaldāmā vēlme „pakamt” katru kumosu, vienalga savu vai svešu, un tas ir ne tikai nelikumīgi, bet arī amorāli un 21. gadsimta ES dalībvalsts vērtībām neatbilstoši. Tajā pat laikā, lai arī saprotama, nebūtu atbalstāma arī šādu karšu iespējamā pārdošana, jo tā agri vai vēlu atgriezīsies kā bumerangs un iedragās tās priekšrocības, kuras pamatoti saņem Latvijas iedzīvotāji ar īpašām vajadzībām savas mobilitātes nodrošināšanai.

Īpašu uzmanību autovadītāju ar īpašām vajadzībām atbalstam pievērš Starptautiskā automobiļu federācija (FIA), kuras dalīborganizācija ir arī Autoklubs LAMB. FIA labi izprot, ka automašīna bieži vien ir vienīgais instruments, kas saglabā cilvēku ar kustību traucējumiem mobilitāti, tādēļ šādiem autovadītājiem ir nepieciešamas priekšrocības, kā arī viegli pieejama informācija par tām. Tādēļ FIA ir izdevusi īpašu rokasgrāmatu autovadītājiem ar īpašām vajadzībām (The FIA Guide for the disabled traveller), kurā ir apkopota informācija par stāvēšanas atļaujām un priekšrocībām, īpašiem maršrutiem un kopējiem noteikumiem, kas paredzēti šādiem autovadītājiem, ceļojot visā pasaulē. FIA Reģiona 1 Ģenerāldirektors Jakobs Bangsgards (Jacob Bangsgaard) uzskata: „Cilvēki ar īpašām vajadzībām ir atkarīgi no atbilstošas informācijas par viņu mobilitātes iespējām. Tādēļ tika izveidota jauna interneta vietne, kas ir daļa no FIA ieguldījuma kopējās mobilitātes pilnveidošanā”. Latvijas sadaļā lasāms, ka mūsu valsts ir pievienojusies kopējam Eiropas invalīdu stāvvietu karšu modelim, kas ļauj Latvijā iegūtu karti izmantot lielākajā daļā ES valstu (http://www.fiadisabledtravellers.com/en/world_map/europe/latvia.htm) Lai pārliecinātos par konkrētu valsti, autovadītājs tiek aicināts iepazīties ar noteikumiem jau pieminētajā FIA izdotajā rokasgrāmatā. Tas liecina, ka negodīgā ceļā iegūto invalīdu stāvvietu karšu īpašnieki var ne tikai izmantot nepienākošas priekšrocības Vecrīgā, bet arī „parkoties” ES valstīs bez jebkāda pamata. Bail iedomāties to sitienu par Latvijas prestižu, ja starptautiskajā telpā pēkšņi atklātos, ka šādu karšu nelikumīga izmantošana tajā skaitā pārdošana mūsu valstī ir ierasta lieta. Tas varētu draudēt ar noteiktu priekšrocību atņemšanu mūsu autovadītājiem, un cietēji visvairāk būtu tieši autovadītāji ar īpašām vajadzībām, nevis „biezie” , kuru mobilitāte nav apdraudēta veselības traucējumu dēļ.

Ņemot vērā, ka pieminēto stāvvietu kartes nepamatotu izmantošanu bieži ir grūti pierādīt, jo vienmēr iespējams aizbildināties ar kādu nesen atvestu cilvēku ar kustību traucējumiem, aicinām godprātīgo autovadītāju vairākumu nepieļaut šādu amorālu rīcību un asi vērsties pret šādām nelikumībām personiski vai informējot publiskajā telpā. Tāpat steidzami nepieciešams koordinēt dažādo iesaistīto „ spēlētāju” kā Labklājības ministrijas, CSDD, municipālās un valsts policijas, kā arī citu kopējo rīcību, lai karšu lietošanas un kontroles kārība tiktu uzlabota, un lai atsevišķo institūciju darba rezultātā nerastos jauns kādreiz slavenā komiķa Raikina uzvalks, kuram katra piedurkne sava garuma, pogas neatbilstošas, pleci nošļukuši, tomēr vērtējot katru uzvalka elementu atsevišķi no citiem, iebildumu nav.

Juris Zvirbulis, Autokluba LAMB prezidents,
Ceļu satiksmes drošības padomes loceklis

 
Visi komentāri
 
286558. viesis 7.augusts 2012 9:41
0 0 Atbildēt

nu un kur problēma pārbaudīt vai pislonim apliecība ir godīgā ceļā iegūta, vai "kreisa"?

286561. viesis 7.augusts 2012 10:40
0 0 Atbildēt

... varbūt atrisinam vel kādu neeksistējšu problēmu?

286572. viesis 7.augusts 2012 17:21
0 0 Atbildēt

Vai tad gaidāmas vēlēšanas????????????

286573. viesis 7.augusts 2012 17:23
0 0 Atbildēt

Varbūt Zvirbulis pats var iziet ielās:

www.youtube.com/watch?v=FCsRzrTxNQI

pamācīties no brataniem, kā cīnīties pret nahaliem...

286575. viesis 7.augusts 2012 19:01
0 0 Atbildēt

Ko saka ''latvietis'' , ja kāds cilvēks iestājas par noteikumu ievērošanu?

''Latvietis'' saka - bet tas jau nevienam netraucē un kas viņam žēl vai ?

Jopcik, pilnas malas ar lumpeņiem..

286579. viesis 8.augusts 2012 8:29
0 0 Atbildēt

DekstersFF +1. Un vēl saka, ka tas kurš par to iestājas ir idiots.

286584. viesis 8.augusts 2012 9:54
0 0 Atbildēt

286573. viesis pirms 16 stundām

Varbūt Zvirbulis pats var iziet ielās:

pamācīties no brataniem, kā cīnīties pret nahaliem...

====================

Šai sakarā atceros krievu TV sižetu, kurā Maskavas GIBDD

(viņu CP) augstākie čiekuri bija izgājuši ielās, cīņai pret

nelegālajām "migalkām" ... ta tur bifelis pašu Maskavas

GIBDD priekšnieku, ģenerāli, atklātā tekstā sūtīja na...i! :-)

Tā ka, līmē vai nelīmē, nahali bija, ir un būs ... :-(

286592. viesis 8.augusts 2012 22:11
0 0 Atbildēt

Kādreiz tak bij ka tik ne tas pats zvirbulis izgājies ielās un tēloja bez maz Džeriņu strīdā ar CP, kā tur bija "Zvirbulis: Uz kāda pamata apturat? CP: Uz cieta asfalta pamata :D"

www.iauto.lv/article.php?sid=11334

286594. viesis 9.augusts 2012 10:13
0 0 Atbildēt

Vai tiešām par šo būtu jādiskutē?

286601. viesis 11.augusts 2012 11:22
0 0 Atbildēt

tukša bla-bla no putnēna puses..kko gribam a nezinām kā...nu ko atkal jāskatās ko un kā dara citur gudrākajā pasaulē..pašiem mums jau ne izglītības,ne smadzeņu un kā vienmēr tik viegli atbildēt - nav naudiņas lai kko izmainītu,ieviestu un t.t. Ko cepās - te tak ir Latvija..

286602. viesis 11.augusts 2012 11:28
0 0 Atbildēt

demo 14

tukša bla-bla no putnēna puses.. kko gribam a nezinām kā... nu ko atkal jāskatās ko un kā dara citur gudrākajā pasaulē.. pašiem mums jau ne izglītības, ne smadzeņu un kā vienmēr tik viegli atbildēt - nav naudiņas lai kko izmainītu, ieviestu un t.t. Ko cepās - te tak ir Latvija..

==================

Muļķis tu esi, nav pat, ko nožēlot :-)))))))

Vienkārši muļķis!

Gold Medal

286604. viesis 12.augusts 2012 19:14
0 0 Atbildēt

un ko ta tādu Tev ideālais latvieti nepareizu pateicu..?

286652. viesis 16.augusts 2012 14:47
0 0 Atbildēt

Vispār jau pārsteidz, ka tās zīmes itin bieži ignorē pat pie mums tik slavinātie rietumu valstu autovadītāji.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti