Maksājot bankā, CSDD pakalpojumus vairs nevarēs saņemt uzrādot maksājuma uzdevumu 8

 
31.augusts 2012 9:11

No 2012.gada 1.septembra spēkā stājas izmaiņas Ministru kabineta (MK) noteikumos par kārtību, kā veicami maksājumi valsts budžetā un kā tie atzīstami par saņemtiem.

Šīs izmaiņas būs saistošas personām, kas maksājumus valsts budžetā (piemēram, nodokļus un naudas sodus) veic bankās, lai pēc tam saņemtu Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pakalpojumus (piemēram, transportlīdzekļa tehnisko apskati vai reģistrāciju).

Tas nozīmē, ka no 1.septembra, fiziskās un juridiskās personas, samaksājot nodokļus vai soda naudu ārpus CSDD sistēmas, CSDD pakalpojumus varēs saņemt tad, kad informācija par maksājumu no Valsts kases būs nonākusi CSDD tiešsaistes režīmā. Savukārt, piemēram, bankas apstiprināts maksājuma uzdevums vai izdruka no internetbankas turpmāk vairs nebūs uzskatāma par maksājuma apliecinājumu.

Lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem, CSDD aicina savus klientus savlaicīgi veikt citu institūciju noteiktos maksājumus, vai arī iesaka veikt tos CSDD e-pakalpojumos (https://e.csdd.lv) vai klātienē CSDD kasēs. Tas nodrošina informācijas tūlītēju nonākšanu CSDD rīcībā, neradot klientam papildus sarežģījumus. Pretējā gadījumā, ja persona, piemēram, vēlas veikt transportlīdzekļa tehnisko apskati sestdienā, bet nodokļus vai naudas sodus samaksā ārpus CSDD piektdienas pēcpusdienā, tad CSDD rīcībā šī informācija tiešsaistes režīmā, visticamāk, būs tikai pirmdien, nevis sestdien, kad plānota apskate.
 
Jauno kārtību nosaka Finanšu ministrijas izstrādātie un valdības apstiprinātie grozījumi MK noteikumos „Noteikumi par kārtību, kā veicami maksājumi valsts budžetā un tie atzīstami par saņemtiem, un prasībām tiešsaistes maksājumu pakalpojumu izmantošanai norēķinos ar valsts budžetu” (http://ej.uz/zww4).
 
CSDD jau vairākus gadus fiziskām un juridiskām personām nodrošina e-pakalpojumus (https://e.csdd.lv), kur var veikt arī iepriekš minētos maksājumus, kas uzreiz nonāk CSDD. Bez jau minētajiem maksājumiem, e-pakalpojumi tiešsaistes režīmā 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā piedāvā bezmaksas informāciju, atgādinājumus un citas autovadītājam noderīgas lietas. Šobrīd CSDD e-pakalpojumu lietotāju skaits tuvojas ceturtdaļmiljonam, tos izmanto katrs trešais aktīvais autovadītājs.
 
Visi komentāri
 
286840. viesis 31.augusts 2012 10:54
0 0 Atbildēt

Es tāpat caur e-csdd visu maksāju, tā kā man šī ziņa po.

BET - interesanti - kas tad nu?

Daudz maksājuma uzdevumu viltojumi parādījušies?

Vai sākam neticēt banku zīmogiem ...

Jeb vienkārši pačakarēties gribas :)

286841. viesis 31.augusts 2012 11:02
0 0 Atbildēt

Driizaak e-csdd nav populaars... vajag popularizeet ar drastiskaam metodeem...

286842. viesis 31.augusts 2012 11:30
0 0 Atbildēt

es domāju, ka meta puišus

286844. viesis 31.augusts 2012 16:55
0 0 Atbildēt

cik ir komisija maksājot sodus CSDD pirms apskates?

286846. viesis 1.septembris 2012 0:26
0 0 Atbildēt

Tie ir MK noteikumi, kas attiecas uz visām valsts iestādēm (budžeta maksājumiem). Tā kā pats CSDD te nav pie vainas. Stāsts ir par valsts iestādēm kopā.

VID jau sen netic bankas maksājuma uzdevumiem, VID jau sen gaida naudu parādamies savā sistēmā, pirms izsniedz izziņu par parāda neesamību. Arī dažus santīmus ... :)

286849. viesis 2.septembris 2012 2:29
0 0 Atbildēt

Šis gan ir cits gadījums, jo CSDD nodokļu maksājumus iekasē kā starpnieki, tieši tapat kā bankas, tā kā drusku ož pēc lobija. Nu un kas ka maksājot uz vietas uzrādās CSDD sistēmā, tāpat nodoklis uzreiz momentā netiek ieskaitīts valsts kasē.

286888. viesis 6.septembris 2012 0:18
0 0 Atbildēt

CSDD ir valsts akciju sabiedrība, kas saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu un Statūtiem nodarbojas ar transportlīdzekļu reģistrāciju, autovadītāju kvalifikācijas eksāmenu pieņemšanu un vadītāja apliecību izsniegšanu, tehniskās apskates nodrošināšanu, veic ceļu drošības auditu un vispārēju pārraudzību.

VID arī ir akcijas sabiedrība? :)

286933. viesis 10.septembris 2012 17:52
0 0 Atbildēt

Savukārt Tehniskā apskate ir SIA, kurā tad arī samaksā gan Transporta nodokli gan par apskati.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti