Braucam pārbaudīt autogaismas! 6

 
13.septembris 2012 13:33

14. septembrī sāksies un līdz 28. oktobrim turpināsies ikgadējā, šogad jau trīspadsmitā akcija „Autogaismas – Kārtībā!”, kuru Autoklubs LAMB organizē sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību ERGO, OCTA un CSDD.

Aicinot autovadītājus savlaicīgi pārbaudīt un noregulēt autogaismas, akcijas organizatori cer, ka tādējādi tiek novērsts ne viens vien iespējamais ceļu satiksmes negadījums. Akcijas ietvaros, kā katru gadu, Autoklubs LAMB piedāvās iespēju bez maksas pārbaudīt un noregulēt autogaismas īpašajos stendos gan Rīgā gan citur Latvijā. Akcijas laikā autovadītāji tiks gaidīti pie Rīgā pie tirdzniecības centriem Alfa, Spice, Mols, Zoom, Olimpija, K-Rauta un Riga Plaza, kā arī Daugavpilī, Valmierā, Liepājā un Ventspilī. Plašāk par akcijas norisi www.lamb.lv.
 
Aizvadītajā gadā 48,6% no visiem ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem uz valsts autoceļiem reģistrēti krēslā un tumsā, bet kopumā šajā diennakts laikā notikuši 31,4% no visiem negadījumiem. Ņemot vērā, ka tumšajā diennakts laikā, piemēram, naktī autovadītāju aktivitātes kopumā samazinās, avāriju skaits joprojām ir ievērojams. Tajā pat laikā statistika liecina, ka kopš 2001. gada ceļu satiksmes negadījumu skaits tumsā ir samazinājies par 42%, kas liecina arī par akcijas „Autogaismas – Kārtībā!” rezultātiem.
 
Akcijas organizators, Autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis uzsver: „Mūs iepriecina informācija, ka samazinājies negadījumu skaits gan tumsā, gan krēslā, tomēr procentuāli šādi negadījumi, joprojām ir trešdaļa vai par tuvu pusei no kopskaita, tādēļ nepieciešamība pārbaudīt autogaismas nav zaudējusi savu aktualitāti.”.
 

Ivars Vismanis, ERGO transportlīdzekļu apdrošināšanas departamenta direktors:„Izvērtējot negadījumu iemeslus, mūsu eksperti secināja, ka salīdzinoši daudz ceļu satiksmes negadījumu diennakts tumšajā laikā, iespējams, varēja nenotikt, ja transportlīdzekļa īpašnieks nebūtu vieglprātīgi izturējies pret autogaismām.”

 LAMB auto gaismu pārbaudes punkts pie t/c "Alfa". 2010. gads

 
Visi komentāri
 
287038. viesis 13.septembris 2012 13:58
0 0 Atbildēt

Pārbaudīt jau var, tikai kad LAMB palīdzēs izvākt no lukturiem neatļautās spuldzes ?

287041. viesis 13.septembris 2012 14:02
0 0 Atbildēt

Pret sienu un ar plaķenēm var saregulēt labāk, kā regulē šie "meistari".

287067. viesis 14.septembris 2012 10:28
0 0 Atbildēt

Vajag, lai arī nelegālos xenonistus pārbauda.

287069. viesis 14.septembris 2012 11:20
0 0 Atbildēt

Lai cik dīvaini tas nebūtu, viņu mērījumi bieži nesakrīt ar TA prasībām. To ir apstiprinājuši arī paši TA experti. Pēc loģikas, tā nedrīkstētu būt.

287087. viesis 14.septembris 2012 20:38
0 0 Atbildēt

Jāpārbauda mans hrenons arī :D Stars pat labāks nekā ar halogēnu, bet vienalga tūdīgs.

287089. viesis 15.septembris 2012 8:43
0 0 Atbildēt

Mērījumi nesakrīt dēļ daudz faktoriem - atķīrīgām pārbaudes iekārtām, regulētāja spējām un precizitātes. Arī no vides, kādā regulē. TA ir slēgtā boksā, uz ideālas horizontālas grīdas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti