VW pret KIA – 349 : 323(+ foto) 5

 
3.decembris 2012 20:18

Plaši izskanējuši „Latvijas Gada auto” balsojuma rezultāti. Pārliecinoši uzvarējis Volkswagen – ar „Golf” absolūto un „Up!’ papildus ("mazais auto") titulu. Bet varbūt tomēr lielākais vinnētājs ir cits?

„Golf” uzvara nebija pārsteigums. Par tādu nevar uzskatīt arī Kia „Cee’d” otro vietu. Bet – arī trešajā ir Kia! Un ar lielu punktu skaitu, ar sešu (no 37) žūrijas biedru dotu augstāko vērtējumu. „Optima”! Ja piedevām ieskatāmies subjektīvo simpātiju balsojumā par titulu „skaistākais”, cieņa pret šo vārdiņu vēl aug – „Optima” ir otrā aiz tāda „granda” kā Audi „A6 Quattro Allroad”!
Nobeiguma pasākumā Kia pārstāvis Didzis Kalnietis pat atļāvās repliku – īstie uzvarētāji esam mēs, jo kopā mums balsu vairāk kā golfam! Matemātiski gan Didzim nav taisnība (netīši, jo tobrīd viņš nezināja par VW „Up!”78 punktiem un tos konkurentu firmas guvumam nepieskaitīja). Bet būtībā – taisnība gan. Kia laikam ir lielākie ieguvēji no konkursa rezultātiem. Un pelnīti – abi auto ir gan skaisti (atkal replika – daļa šī nopelna pienākas tam pašam „Audi” – Kia galvenais dizainers nācis tieši no šīs firmas), gan tehniski ļoti labi. Ar labu cenas un lietošanas vērtības attiecību, ar septiņu gadu garantiju, kuru nepiedāvā neviens konkurents.
Latvijas „Gada auto 2013” kopvērtējums
 

Vieta
 
Auto
 
 
Punkti
 
Punkti markai
1.vieta
2.vieta
3.vieta
1
 
VW Golf
 
 
271
 
349
20
8
2
2
 
Kia Cee'd
 
 
179
 
 
6
12
5
3
 
Kia Optima
 
 
144
 
323
6
6
3
4
 
Peugeot 208
 
 
99
 
 
1
6
6
5
 
Ford B-max
 
 
98
 
 
1
0
11
6
 
Audi A3
 
 
93
 
 
2
4
4
7
 
VW Up!
 
 
78
 
 
1
1
6

 

 

 
Visi komentāri
 
288301. viesis 3.decembris 2012 22:29
0 0 Atbildēt

Vispār jau nav korekti šādi salīdzināt - jāsalīdzina konkrēti auto modeļi. Tāpēc šis raksts vairāk attiecas uz divu autoražotāju mārketinga salīdzinājumu.

Manuprāt, korejiešiem, salīdzinot ar vāciešiem konkrēti un eiropiešiem kopumā, arī autoražošanas un auto pārdošanas jomā piemīt vairāk vitalitātes. Tāpēc sagaidāms, ka drīzā nākotnē korejieši aizvien vairāk atkaros tirgu.

Pagaidām gan Latvijā u.tml. valstīs patērētāju vidū lielākoties dominē stereotipi, jo cilvēki, kuri jūt vēlmi pierādīt savu pašvērtību citu priekšā, izvēlas dārgu brendu. Nu, vācu auto. Jo tas it kā automātiski norāda uz šī auto īpašnieka pārākuma pār citiem. Neatkarīgi no konkrētiem raksturojošiem apstākļiem vienam un otram auto modelim.

Es gan personīgi domāju, ka VW Golf uzvara šajā konkursā ir farss. Dīvains žūrijas lēmums. Saprotams vienīgi saistībā ar Latvijas un tamlīdzīgu valstu patērētāju mentalitāti.

Bet, ja vispārīgi salīdzina mūsdienās ražotos korejiešu auto ar vācu auto objektīvi (proti, ne vien tehniskos datus, bet arī cenu un TCO), tad uzvarētājs, manuprāt, noteikti ir KIA.

288346. viesis 4.decembris 2012 16:02
0 0 Atbildēt

Tā ir realitāte - korejiešu auto ar katru gadu Latvijā piesaista arvien vairāk pircēju. Bet, popularitāte vairāk ir vērojama jauniešu vidū. Praktiskajam latvietim jau trijās paaaudzēs joprojām ir pārliecība, ka Vw passats variants tomēr būs tas labākais auto....Tā nu tas ir.

288410. viesis 6.decembris 2012 9:27
0 0 Atbildēt

Korejietim ilgi un dikti vel augt! Tos 90 % gadījumu iegādājas uzņēmumi. Privāti to iegādājas tik dēļ cenas un "spžas lampiņas" vadīti pircēji! Jebkurā gadījumā izskats neko nenosaka par auto, tik kā izkārtne, bet "iekšā" tās pašas briesmas! Tas kā ar vīniem, jo spožāka pudele, jo saturs draņķigāks. Praktiski jebkuram Eiropas auto, izņemot itāļu un francūžu markas var dot 10 gadu garantiju ar 150000 km noskrējienu! Korejieša uzrādītā 7 gadu garantija ir tukša frāze, palasiet noteikumus.

288425. viesis 6.decembris 2012 13:23
0 0 Atbildēt

Kas te par KIA reklāmu? Nez samaksāja iAuto vismaz?? Nevinnēja tur, tad šeit jāpasaka, ka labākie??

288426. viesis 6.decembris 2012 13:25
0 0 Atbildēt

Plus vēl komentārus arī vajag uzmanīgāk rakstīt, jo šeit sastopamais vidējais komentētājs izsakās dikti savādāk :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti