MAZUMMĀNIJA?(+ foto)

 
12.decembris 2012 19:50

Sen senos laikos (2001.), kad liela daļa tagad pa visu veidu medijiem izklīdušo Latvijas auto aprakstītāju un aprunātāju vēl darbojās zem žurnāla „auto” karoga, šīs brālības mīļākais auto bija Suzuki „Jimny”. Džims.

 Iegādāts, lai mežā brauktu. Maziņš, jo lielam džipam pat tajos izdevuma ziedu laikos naudas nepietika. Maziņš, lai puiciski protestētu pret „biezo” kruizeru, roveru utt. māniju. Maziņš, bet gluži pietiekams draiskiem piknikiem un nopietnam darbam. Retu reizi gan dažs resnāks iepīkstējās, ka kāds sprīdis garumā gan par skādi nenāktu. Un tad arī vairāk nevis ietilpības, bet gauži mazā starpasu attāluma dēļ. Likumā piebremzējot (bez ABS!), Džims tā vien kāroja uz viena riteņa nostāties. Pēc ātra visas dienas brauciena pa dzimtajiem ielāpasfaltiem sajūta bija kā no zirga nokāpjot... Bet – foršs auto bija. Toreiz vaicājam – kāpēc neviens netaisa kaut ko mazlietiņ lielāku?

Tagad jau taisa. Jau ir tirgus līderi Nissan „Juke” un Škoda „Yeti”. Jau ir gadu mijas jaunums Opel „Mokka”. Un būs vēl.

Detroitas autošovā no CR-V plašumiem gatavojas nolaisties Honda. Par Urban SUV konceptu pagaidām gan zināms ļoti maz – vien tas, ka būvēts šis būšot uz mazās „Jazz” platformas un centīšoties pasaules tirgos spēkoties ar „Juke”.

Ar sasniegto nesamierinās arī pats Nissan. Un dodas „mazummānijas” virzienā. Trīsdurvju „Extreme” – jau nodēvēts par „pilsētas rallija auto”, par „bebibriesmoni”, par „ielu iznīcinātāju” - nepšaubāmi savā veidolā mantojis šo to no markas sportiskajām leģendām, tomēr daudzu komentētāju vērtējumos atzīts par krietni „harmoniskāku” nekā „Juke”.
Dzinējs – 1,6 l turbo no tā paša „Juke”. Iespējamas būšot gan priekšējās, gan pilnpiedziņas versijas.

Volkswagen šajā sacīkstē laiž arēnā „Taigun”. Arī būvētu uz (pagarinātas) mazās klases (Up!) platformas. Arī īsāks par četriem metriem. Durvis tomēr katrā pusē divas (rokturīši labi nomaskēti, nemanāmi). Dzinējs – arī no „Up!”. Trīs cilindri, viens litrs, turbīna. Jauda uzpumpēta virs 100 ZS. pilnpiedziņas variants gan nav paredzēts.

Toties tāds būšot Ford „EcoSport”, kurš izmēros līdzīgs „Juke” un „Mokka”.

 

Marka/modelis
Garums, mm
Attālums starp asīm, mm
Nissan Extrem
3850
2450
Suzuki Jimny
3625
2030
Opel Mokka
4280
2555
Ford EcoSport
4241
2521
VW Taigun
3860
2400

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti