Atlīdzība pie sava apdrošinātāja 1

 
2.marts 2013 9:52

Kopš augusta tiem klientiem, kuri ceļu satiksmes negadījumos atzīti par cietušajiem, BALTA palīdzējusi atgūt 35 000 latu, kas citkārt šoferiem no vainīgā apdrošinātājiem būtu jāizcīna saviem spēkiem.

Kopš pērnā augusta BALTA klientiem nodrošina OCTA polises, kurām automātiski tiek iekļauta priekšrocība ar atlīdzību pie sava apdrošinātāja. Bez papildu piemaksas polise ir pieejama katram, kurš BALTA iegādājies OCTA savam spēkratam. Pusgada laikā klientiem, kas iegādājušies polisi, izmaksāti 35 000 latu, savukārt lielākā atlīdzība bijusi vairāk nekā 7 000 latu.

„Kā novērtējuši mūsu klienti, OCTA ar atlīdzību pie sava apdrošinātāja galvenie ieguvumi ir ērtība un operativitāte. Klientiem vairs nav jāiesaistās atlīdzību procesos, jo visu nokārto apdrošinātājs, kuram viņš uzticas. Pagājušā gada augustā mēs pirmie brīvprātīgi pieņēmām ierosinātās izmaiņas un tās iekļāvām visās OCTA polisēs bez papildu piemaksas, ko ir novērtējuši arī mūsu klienti - par to liecina pozitīvās atsauksmes un pakalpojuma popularitāte,” skaidro BALTA atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Kā atzīmē Ingus Savickis, sasniegtie rezultāti apstiprina pirms pusgada pausto prognozi, ka līdz ar pozitīvajām izmaiņām OCTA klientu acīs ir ieguvusi lielāku vērtību. Tā tiek uztverta vairs ne tikai kā obligāts nodoklis, bet arī kā iespēja padarīt savu ikdienu drošāku un izmantot polisi kā šīs drošības garantu. Līdz šim šādas ērtības bija iespējams izmantot KASKO klientiem, kad nelaimes gadījumā par visu parūpējās apdrošinātājs.

Vērtējumu par OCTA ar atlīdzību pie sava apdrošinātāja ir izteikušas gan privātpersonas, gan uzņēmumi. Liepājas uzņēmuma AS „LPB” autotransporta dispečers un BALTA klients Uldis Jansons norāda: „Mums kā klientam patīkamāk ir doties pie sava apdrošinātāja, nekā pie vainīgās personas apdrošinātāja. Strādāt ar savu partneri vienmēr ir pateicīgāk un patīkamāk, īpaši gadījumos, ja auto ir nopietni bojājumi. Ja novērtēšana ir jāveic pie vainīgā apdrošinātāja, tad jau pašā sākumā pretējai pusei ir diezgan negatīva nostāja, jo tiek pieprasīti viņu līdzekļi. Taču, dodoties pie sava apdrošinātāja, klientam par savu prasību vispār nav jāsatraucas, jo vēlāk šos līdzekļus tāpat regresa kārtībā piedzen no vainīgās personas apdrošinātāja. Klientam ir mazāk rūpju, turklāt apdrošinātājiem savā starpā ir daudz vienkāršāk nokārtot šāda veida procesus, ko citkārt mēģināja paveikt pats klients.”

Situācijas, kad pēdējā pusgada laikā ceļu nelaimes gadījumos par cietušajiem atzīti BALTA jaunās OCTA klienti, apdrošinātāja pieredzē visbiežāk fiksētas šī gada februārī, kad reģistrēti 23 atlīdzību pieteikumi.

BALTA pakalpojums OCTA ar atlīdzību pie sava apdrošinātāja nodrošina klientiem tiešās zaudējumu regulēšanas principus praksē. Tas nozīmē, ka ceļu satiksmes negadījumā cietusī persona, kas pie apdrošinātāja BALTA ir noformējusi OCTA polisi ar atlīdzību pie sava apdrošinātāja, var saņemt atlīdzību turpat BALTA, nevis pēc negadījuma doties pie vainīgā apdrošinātāja, kā tas bija agrāk. Turklāt klientiem ir iespējams visus atlīdzību gadījumus pieteikt pa tālruni, nedodoties uz filiāli, kā arī nepieciešamības gadījumā saņemt konsultācijas un iesniegt dokumentus kādā no filiālēm. Tāpat BALTA klientiem ir pieejams plašs remontu sadarbības partneru loks ar servisa garantiju.
 

 
Visi komentāri
 
289699. viesis 2.marts 2013 14:47
0 0 Atbildēt

urrrāāā, beidzot octa apdirsinātājiem vairs nav mīnusi :D:D:D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti