GM ceturkšņa peļņa pieaug 6,5 reizes 2

 
16.aprīlis 2003 14:51

Pasaulē lielākais autobūvētājs "General Motors Corp." (GM) pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo ceturksni pērn, tīro peļņu palielinājis 6,5 reizes. Tik būtisku peļņas kāpumu nodrošināja tas, ka autokoncerns pārdeva savu militāro automašīnu ražošanas kompāniju.

Kompānijas tīrā peļņa ceturksnī, kas noslēdzās martā, veidoja 1,48 miljardus ASV dolāru (0,86 miljardus latu) jeb 2,71 ASV dolāru par akciju. 2002.gada pirmajā ceturksnī peļņa bija 228 miljoni ASV dolāru jeb 57 centi par akciju. Kompānijas apgrozījums pirmajos trīs šā gada mēnešos palielinājās par 6,8% - līdz 49,4 miljardiem ASV dolāru (aptuveni 28,7 miljardiem latu). "General Motors" vieglo un kravas automobiļu ražošanas apjoms Ziemeļamerikā palielinājās par 7,2% - līdz 1,45 miljoniem automobiļu. Lai segtu pensiju fonda deficītu, "General Motors" pārdeva savu militāro transporta līdzekļu ražotni. Turklāt kompānijai bija nepieciešami līdzekļi, lai pircējiem piedāvātu atlaides un kredītus ar zemām procentlikmēm. Šie pasākumi ļāva kompānijai samazināt produkcijas apjomu noliktavās laikā, kad pēc automašīnām ir zems pieprasījums. Darījumā kompānijas ienākumi pirmajā ceturksnī palielinājās par 505 miljoniem ASV dolāriem jeb 90 centiem par akciju. Tādējādi "General Motors" peļņa, neskaitot pārdošanas darījumā saņemtos ienākumus, sasniedza 978 miljonus ASV dolāru. Tajā pašā laikā "General Motors" paziņoja, ka neskaidrā ekonomiskā situācija pasaulē mazina kompānijas iespējas sasniegt šim gadam prognozēto pelņas apjomu - 4,8 ASV dolāri par akciju. Analītiķi lēš šo rādītāju 4,63 ASV dolāru apjomā. DETROITA, APR 16, BNS/INTERFAX
 
Visi komentāri
 
74723. viesis 16.aprīlis 2003 15:01
0 0 Atbildēt

Peļņa pret apgroziijumu - 3%... nezinu vai shajaa nozaree tas ir daudz vai maz...

74757. viesis 16.aprīlis 2003 22:08
0 0 Atbildēt

"Peļņa pret apgroziijumu" :) Tā tikai īsti "jaunie biznesmeņi" rēķina. "Peļņa no investīcijām" - tās ir cipars kas kautko nozīmē !

Niks

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti