Vai Skrundā kāds pārspēs Jāni Nagli? 8

 
22.aprīlis 2003 12:37

Pašreizējais karuseļralliju čempions Jānis Naglis, nomainot vairākus stūrmaņus, pagājušā gadā izcīnīja trīs uzvaras karuseļrallijā un divas rallijreidā. Kopš pagājušā gada novembra valsts meistarsacīkšu posmā Naglis ir ticis pārspēts tikai vienu reizi – šī gada pirmajā rallijreidā Balvos.

naglis1.jpg

Turklāt Naglis kopā ar stūrmani Modri Mēteru ir bijuši labākie no Latvijas braucējiem pēdējos divos startos Pasaules kausa posmā. Vai sestdien Skrundas karuseļrallijā Nagļa uzvaru gājiens turpināsies?

Sestdien, 26. aprīlī Skrundas autotrasē “Sārmkalns” pēc gandrīz divu mēnešu pārtraukuma, kas bija saistīts ar Latvijas autobraucēju piedalīšanos Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā Itālijā, turpināsies Latvijas čempionāts apvidus autosportā. Šogad nacionālā čempionāta kalendārs gan rallijreidā, gan karuseļrallijā ir pakārtots, lai sportistiem būtu iespēja netraucēti startēt PK sacensībās. Skrundā risināsies 2. posma sacensības karuseļrallijā, un uz starta gaidāmi praktiski visi spēcīgākie čempionāta braucēji. T2 klasē pirmā posma uzvarētāja Jāņa Nagļa pozīcijas noteikti centīsies apstrīdēt Māris Saukāns, Jānis Āzis, Andrejs Radzevičs, Andris Lukstiņš un citi.

Mārim Saukānam, kas ar stūrmani Didzi Zariņu 2002. gadā izcīnīja čempionu titulus rallijreidā, ir principiāli svarīgi beidzot atkal pieveikt Nagli, jo viņam tas nav izdevies kopš pagājušā gada oktobra. Līdzīgi nodomi varētu būt arī pieredzējušajam pilotam Jānim Āzim. Neko ievērības cienīgu pēdējā laikā neesam redzējuši arī no mūsu labākā pilota starptautisko rallijreidu debijā pērn Krievijā Andra Lukstiņa. Jau februārī Balvos savus spēkus visiem kārtējo reizi nodemonstrēja Andrejs Radzevičs/Ainārs Šusts. Noteikti ir vēl ne mazums braucēju, kas gribētu uzveikt Nagli, bet vai kādam tas izdosies – uzzināsim sestdien.

naglis2.jpg

T1 klasē par pirmo vietu visticamāk atkal cīnīsies trijotne, ko veido pieredzējušie piloti Modris Reinfelds, Austris Gailītis un Jānis Auziņš. Taču viņiem nāksies atkauties arī no citiem pretendentiem. Nacionālajā N klasē favorīts bez šaubām ir Dainis Zeltiņš ar stūrmani Viesturu Balodi. Sportistu licences Latvijas Automobiļu federācijā (LAF) ir izņēmuši vairāki jauni braucēji, kas gatavojas iesaistīties čempionāta cīņās. Visās trīs automobiļu klasēs sāncensība varētu būt visai sīva. Ja nepievils tehnika, par uzvaru puslīdz droši Nacionālajā klasē var būt vienīgi Zeltiņš/Balodis – viņa ekipāžas pieredze un tehnika ir neapstrīdama.

Sacensības kuplinās enduro
Garajā čempionāta starplaikā LAF 4x4 komisijas vadītājs Romāns Ērkulis ir panācis vienošanos par turpmāku sadarbību ar Latvijas Moto Sporta federācijas Enduro komisijas vadītāju Artūru Robežnieku. Kā zināms, rallijreidu starptautiskajās sacensībās motobraucēji un autosportisti startē pa kopēju trasi, un arī Latvijā atsevišķi enduro braucēji jau vairākkārt individuāli ir piedalījušies apvidus sacensībās kopā ar autosportistiem.

Taču Skrundā pirmoreiz motobraucēji piedalīsies lielākā skaitā un šo pasākumu izvērtēs abu komisiju vadība. Artūrs Robežnieks jau ir izteicies, ka turpmāka sadarbība būtu loģiska, jo sacensību apstākļi enduro krosā faktiski esot ļoti līdzīgi apvidus karuseļrallijam. Abu komisiju vadītāji ir vienprātīgi jautājumā, ka kopīgu sacensību rīkošana tikai līdzēs abu sporta veidu popularitātes veicināšanā.

Latvijā ir tuvu simtam aktīvu enduro motosportistu un notiek Latvijas čempionāts divās disciplīnās – klasiskajā enduro un enduro krosā. No pazīstamākajiem enduro braucējiem Skrundā startēs pats Artūrs Robežnieks un Guntis Berķis. Iespējams, ka uz motocikla atkal būs iespēja skatīt kādreiz ļoti spēcīgo krosistu Normundu Dūči. Ja kopējas ar autosportistiem sacensības gūs atsaucību motobraucēju vidū, Artūrs Robežnieks pieļauj, ka nākamgad varētu apvienoties arī karuseļralliju un enduro krosa čempionāti.

naglis3.jpg

“Sārmkalna” trases aptuveni 6 km garajā aplī sestdien notiks pieci braucieni, trīs automobiļiem un divi motocikliem. Katrā braucienā distancē vienlaicīgi atradīsies visi sacensību dalībnieki, būs vērojama tieša cīņa un apdzīšanas. Tā kā daļa trases izveidota grants karjera ieplakā, sportistu cīkstēšanās būs lieliski baudāma arī skatītājiem. Jāatzīmē, ka šajās brīvdienās Skrundā notiekošais Latvijas čempionāta posms karuseļrallijā, šķiet, ir vienīgās oficiālās autosacensības Latvijā, ko var baudīt tehnisko sporta veidu piekritēji.

LAF 4x4 komisijas preses sekretārs
Ainārs Zariņš

 
Visi komentāri
 
75057. viesis 22.aprīlis 2003 17:05
0 0 Atbildēt

cikos skrundā un kurā vietā tā trase atrodas

??????????????????????????????????????

75084. viesis 22.aprīlis 2003 23:23
0 0 Atbildēt

Vai par šo sporta veidu vispār kāds lasa un intresējas?

75290. viesis 24.aprīlis 2003 1:02
0 0 Atbildēt

Aptuvena trases atrašanās vieta redzama www.autosports.lv

75524. viesis 24.aprīlis 2003 22:46
0 0 Atbildēt

Autors speciāli "pooh": iebraucot Skrundā no Rīgas puses, jāaizbrauc līdz krustojumam ar Aizputes ceļu un jānogriežas pa kreisi. Pēc aptuveni 3 km jānogrižas pa labi meža cerļā. Sacensību organizētājs ir solījis, ka jau no Skrundas centrā būs izliktas norādes, lai visi var nešaubūgi atrast trasi.

75804. viesis 25.aprīlis 2003 16:54
0 0 Atbildēt

Jā lasa interesējas piedalās un skatās arī vienīgi komentārus neraksta tik daudz.

75905. viesis 27.aprīlis 2003 11:17
0 0 Atbildēt

75906. viesis 27.aprīlis 2003 11:19
0 0 Atbildēt

29. aprīlī TV programmā Nr.1 sižets par šo sacensību.

Tagad varat aplūkot džas bildes no nofilmētā videomateriāla.

www.autosports.lv

75907. viesis 27.aprīlis 2003 11:20
0 0 Atbildēt

29. aprīlī TV programmā Nr.1 sižets par šo sacensību.

Tagad varat aplūkot džas bildes no nofilmētā videomateriāla.

www.autosports.lv

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti