Sabiedriskais transports un Vanšu tilts 67

 
20.maijs 2003 9:32

Man sanāk šķērsot Vanšu tiltu divas - trīs reizes dienā virzienā uz centru un atpakaļ uz Pārdaugavu. Gandrīz katru reizi var novērot ainu, kā trolejbusi un maršruta autobusi šķērso tiltu. Uz tilta uzbrauc pa pirmo joslu, virzienā uz centru, tad nobrauc gandrīz līdz bankai un sāk spiesties otrajā joslā, kad tas paveikts "forsē" arī trešo.

Kamēr notiek specifiskais manevrs pirmā josla gaida, kad būs iespējams turpināt kustību. Tā veidojas neizskaidrojami korķi.  Pie bankas brauktuve turpinās divās joslās un sabiedriskais "laiž" pa otro līdz Basteja bulvāra un Valdemāra ielas krustojumam un pārkārtojas, pāri divām joslām, lai apstātos pieturā. Ar saviem manevriem traucējot citiem vadītājiem sasniegt savu ceļamērķi.

Man nav žēl, ka sabiedriskais transports šķērso tiltu ātrāk nekā es, bet apbēdina fakts, ka tiek "čakarēti" citi satiksmes dalībnieki ar nemitīgām  kustības  joslu maiņām.

Varbūt tas ir pareizāk, nemāku teikt...

Guga

 
Visi komentāri
 
79142. viesis 20.maijs 2003 9:38
0 0 Atbildēt

Es ar skeersoju to pasu tiltu vairaakas reizes dienaa. Reizeem ar saveejo auto, reizeem ar sabiedrisko. Vispaar, ja pats seedi trolejbusaa vai autobusaa, tad nav ne vainas, jo vins ar savu liisanu baigi aatri tiek paari tiltam. Protams, zeel, ka tas notiek, nemot uz masu un spiezot laukaa no joslaam citus satixmes daliibniekus.

79144. viesis 20.maijs 2003 9:43
0 0 Atbildēt

CSDD darboņiem vajadzētu nolasīt kursus par satiksmes noteikumiem sabiedriskā transporta vadītājiem. Šie nelietīgie tipiņi patstāvīgi maina joslas itkā viņiem būtu priekšroka. Es neko nesaku par pieturu 'kabatām ' , tur protams ir viņiem priekšroka. Bet joslas maina tā - ka gribās ar pannu pa galvu tiem vadītājiem. Un man vienalga ka viņiem ir savs grafiks. Kāpēc man par to jācieš ?

79145. viesis 20.maijs 2003 9:46
0 0 Atbildēt

No vienas puses jau pareizi, ka sabiedriskais transports taa dara, patiesiibaa vajadzeetu atsevishkju joslu sabiedriskajam transportam, tachu tad ielas caurlaidiiba kritiski samazinaatos, liidz ar to labaak lai lien priekshaa sabiedriskais, taapataas vinja nemaz tik daudz nav, lai sastreegumu lielaaku padariitu. Sabtransportam jaabuut braukshanas prioritaatei, tachu nedriikst aizmirst arii par braukshanas kultuuru

79149. viesis 20.maijs 2003 10:13
0 0 Atbildēt

Ikdienas šķērsoju minēto tiltu un gadās, ka arī vairākas reizes dienā. Situācija virzienā uz centru neatkarīgi no kustības blīvuma vienāda - Tā vien šķiet, ka cūkas joprojām ir vissvienlīdzīgākās par citiem. Tas attiecināms uz visām cūku sugām - no valstvīriem un pārējiem, ar spēcīgām apliecībām (bet ne godprātu) apdāvinātiem ;-() līdz sabiedriskā tr-ta vadītājiem.

Nav tik skaidrs : kāpēc M.Vabulis, kas zināms kā cienījams vīrs un Virsnieku, kas kā zināms lasa šo portālu un nebūdams zaļknābis, noteikti ir informēts par esošo situāciju, nav panācis sabiedriski redzamu rezultātu? "Slabo"?

Manuprāt auto/troleibusu vadītāji uz Vanšu tilta absolūtā vairumā gadījumu ir pelnījuši tādu tautisku sodu - ar cietu priekšmetu pa sejas mīkstiem audiem... un tā vairākas reizes...

Neesmu kristiestis - nekauņas jāsoda!

Shadow

79154. viesis 20.maijs 2003 10:23
0 0 Atbildēt

Guga, ej noshaujies :) gh gh gh dumikjiitis :)

Guga, tu neesi Road-King :) un sabiedriskajam transportam (iipashi jau nu trolljukiem un autobusiem) ir taada lietinja kaa grafiks ! ja tev taadas elemntaaras lietinjas nepielec un tavu tuklo letinja pakalinju uztrauc tikai tas, ka kaads tevi apsteidz (tipiskais latvju skaugis), iesaku paarcelties uz dziivi pilseetaa, kuraa nav sabiedriskaa transporta kaa sugas :) arii no transporta liidzekljiem tur buutu pieejami tikai zirgu pajuugi utt utjp :) gh gh gh tad laikam vareesi justies ne tik abizhots, nabadzinjsh :)

79158. viesis 20.maijs 2003 10:32
0 0 Atbildēt

Pac ar sabiedrisko nebraukāju, bet atcerēsimies, ka no rītiem tajā trolejbusā ir ntie desmiti ļaužu, kuri dodas uz darbu. Tik daudz ļaužu ir kādos padsmit auto, kas uz tilta stāv rindā. Domāju, ka tam sabtr ir zināmas morālas tiesības savu kaudzi ar pasažieriem novest līdz galam fiksi un ātri. Sabiedrisko vajag attīstīt, lai tādi nabagi, normāli un pusbiezi autovadītāji (arī es) uz tiltiem īpaši nestāvētu, bet izmantotu sabtr.

BTW sabtr braukšanas kultūra gan dažreiz galīgi sucks, pašam ir bijusi avārija ar troļļuku. Bet vienalga vajag cienīt tos, kuri pārvadā ndesmit pakšus, kamēr mēs bieži mašīnā esam 1 vai 2.

79159. viesis 20.maijs 2003 10:36
0 0 Atbildēt

Vispār jau problēma ir autovadītāju domāšanā. Es parasti braucu mašīnā viens, bet autobusā vismaz pārdesmit cilvēki. Man noteikti ir vieglāk palaist priekšā vienu autobusu nekā stāvēt rindā aiz ~40 automašīnām! Un ja es laicīgi bez tielēšanās to autobusu palaižu, kur šim vajag, satiksme nemaz tā īpaši traucēta netiek. Bremze rodas tad, ja autovadītāji cenšas ievērot

79160. viesis 20.maijs 2003 10:37
0 0 Atbildēt

Nu labi par tiem troljukiem un Autobusiem es piekriitu Dedmarozam, ka vinjiem ir jaapaspeej peec saraksta, kautgan arii shajaas sastreeguma stundaas saraksts ir sastaadiits njemot veeraa iespeejamos sastreegumus. Bet MIKRINJI, tos gan es necienshu kaa shkjiru, jo vinjiem jau nu liekas ka likumi nav rakstiiti vinjiem!!! Vinju deelj es neskaitaamas reizes esmu nokljuvis avaarijas situaacijaas, par laimi esmu ticis sveikaa cauri :) Manupraat CP vareetu vinjiem kaadu briidi veltiit iipashu uzmaniibu, atnjemt kaadam barinjam tiesiibas uz kaadiem 2-3 meeneshiem, iespeejams tas vinjeim liidzeetu saprast, ka vinji nav celja (ielu) karalji!

79162. viesis 20.maijs 2003 10:45
0 0 Atbildēt

Volvoklubs, jaa, ar mikrinjiem ir cits staasts... tos arii neieredzu kaa sugu, bet tas tomeer neliek iztureeties pret vinjiem agresiivi.. lielos vilcienos man Po... ja kaads mikrinjsh arii "uzkaaps" kaadreiz taa ritiigi virsuu - tad norausies, bet taa, lai lien maita, gan jau kaadreiz vinjam taa liishana "atmaksaasies"...

bet trolljuku un autobusi vadiitaji gan buutu vairaak jaarespektee, tiem nav nekaada saldaa dziive...

Guga, labaak jau buutu pasuudzeejies ka kaads AA56... 66 vai kas tam liidziigs tevi abizho, bet ne jau par sab tr vadiitaajiem... tavas zheelabas izklausaas smiekliigi un naivi... pieljauju, ka vadiitaaja aplieciiba tev arii ir nepilnu gadu... iemaacies cieniit citu cilveeku darbu ! :)

Personiigi es ljoti reti esmu piedziivojis kaada trolljuka vai autobusa rupjo stumshanu araa vai jonjoshanu pa joslaam... taadeelj par taadaam lietaam nestresoju lieki... trolljukam veel jo vairaak - ir ne tikai grafisk, bet arii vadi ! kuru eksistence muusu pusotrjoslas platajaas brauktuvees (kuras izmanto tomeer kaa divjosklu, piem. chaka iela vai valdemaarene) sagadaa neertiibas gan sab tr gan mums - paarsvaraa vieglo a/m vadiitaajiem... taadeelj esiet tak iecietiigaaki :)

79165. viesis 20.maijs 2003 10:48
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ ir ideāls piemērs tam, kā cilvēks ar patoloģiskiem komplexiem un iespējamu morālu traumu bērnībā spēj atrast sevi zākājoties par citiem internetā. Šādi gadījumi ir vērojami visā pasaulē, kur pubertātes vecumā pazemots jaunēklis realizē savu infantilo agresiju pret citiem indivīdiem tikai tad, kad ir pilnīgi drošs par savu nenotveramību. Ir jāpateicas interneta komentāru eksistencei, ka minētais subjekts spēj savu vecāku mīlestības trūkuma radīto sāpi izlikt šeit, nevis kādas mazgadīgo bandas sastāvā zemiski uzbrūkot no muguras acīmredzami vājākiem cilvēkiem nakts aizsegā un apreibinošu vielu ietekmē. Dr. J. Vītiņš

79166. viesis 20.maijs 2003 10:55
0 0 Atbildēt

Vakar no rīta bija svētki - Vanšu tilta galā dežūrēja policisti un visiem bardaka veicējiem un līdējiem nācās braukšanas joslas ievērot (gan neizmantot sadalošo aizskriešanai līdz tilta, gan nevarot trijās rindās no Ķīpsalas ārā spiezties). Kustība notika netipiski raiti, uz kā rēķinu ietaupiju minūtas piecas noteikti, biežāk šādas akcijas ..........

79169. viesis 20.maijs 2003 11:01
0 0 Atbildēt

Dr.J.Vitiņš !! Ej nost ,ku šis kungs gudri mak izteikties!!!! :-)

Shito tekstu jaieraksta ,vares kadam loti intelektuaali uzbraukt !!!:) :-) Superb !

Isteniba piekritu abam pusem. sab.Tr. ir jaciena jo cilveks censhas savu darbu padarit kvalitativi. Un ja auto vaditajs laicigi palaidis trolli , tad korka nebuus!

79170. viesis 20.maijs 2003 11:02
0 0 Atbildēt

TO: DeaDMoroZZZ

Cienītais, Jūs ļoti rupjā formā izteicāt aizrādījumu Gugas kungam, kurš savukārt ļoti maigā formā izteica savu sašutumu par sabiedriskā transporta vadītāju braukšanas kultūru. Visiem viens likums, neviens nav pat iedomājies

laut sabiedriskajiem taisīt "bezpredelu" uz ielām tikai tāpēc ka viņiem ir grafiks. Un vēl: Intensīvas satiksmes apstākļos sabiedriskais transports nedrīkst maīnīt braukšanas jolsu izņemot gadījumus kad jānogriežās pakreisi (dotajā gadījumā) vai jāapgriežās braukšanai pretējā virzienā. Dotajā gadījumā sabiedriskā transporta vadītāji pārkāpj CSN !!! Vienkārši, naturāli pārkāpj !!! Tāpēc ka viņiem ir GRAFIKS!!! Likumdošanā nav tādas normas ka ti kam ie grafiks ir atbrīvoti no likuma ievērošanas. Tik pat labi mūsu CP arī var atrast visādas atrunas, lai pārkāptu noteikumus, bet mēs viņos negribam ieklausīties :)

79172. viesis 20.maijs 2003 11:04
0 0 Atbildēt

Sviestains raksts, bla bla bla, katrs mēs ar to esam saskārušies, un tagad

filozofēt par to?!

79173. viesis 20.maijs 2003 11:05
0 0 Atbildēt

Nu neveicas mums, autovadiitaajiem, kad braucam peec maizes uz tuveejo veikalu, tad visas staavietas pie veikala ieejas jau ir aiznjemtas, jaaiet 10 metri liidz ieejai kaajaam, uz celjiem savukaart muus "apbizjo" lieli trolejbusi un autobusi, dazreiz arii tramvaji, ar kuriem paaarvietojas lielaaka dalja tautas... Nu nav vairs taisniibas, taadeelj jau autovadiitaajs ir nopircis autinju, lai visur, pat pie gultas, vareetu piebraukt ar mashiinu. Bet te, redz, shitaa ierobezjo likumiigaas tiesiibas. Jaa, arii es neesmu labaaks variants. DeaDMoroZZZ jau vien taisniibu runaa (nu labi, raksta). Cien. Dr.J.Vininj - ar Jums viss ir kaartiiba????

79174. viesis 20.maijs 2003 11:05
0 0 Atbildēt

viesis 20.05.2003 10:48

mu ag ag ga :) svieks ! sen nebiji redzeets :) spriezhot peec IP adreses esi pat iekaartojies darbaa ? :) kad tad tevi izlaida no Tvaika ielas iestaades ? bija tak paredzeets ka tevi tur noturees vismaz liidz 2026. gadam ? :) laikam atkal kaadu sanitaaru apchakareeji :)

un kursh Latgaliitee tev paardeva "psihoterapeeta" diplomu ??? :) gh gh

par anonimitaati - tu te ruugti kljuudies, veciit... vieniigais anoniimais masturbators kas te pagaidaam ne pa teemu ******** esi tieshi tu ! :)

veelies atbraukt ciemos un paaarsteet manu beerniibas traumu ? :) esmu tieshi pie Skonto halles... vareesi veikt diagnozes uzstaadiishanu klaatienee :) gh gh gh neaizmirsti recepshu blankas ! :)

79176. viesis 20.maijs 2003 11:06
0 0 Atbildēt

Dr.Vitinam pirmo vietu !!!! Par gada intelektualaako komentu !!!!

:) :) :) :)

79177. viesis 20.maijs 2003 11:10
0 0 Atbildēt

Markopolo 20.05.2003 11:06

:) jaa jaa, pirmo vietu :) tas tak neatziitais geenijs :) ak, mirst TAADS talants :) psihologijas peerle :)

79179. viesis 20.maijs 2003 11:13
0 0 Atbildēt

Piekrītu Markopolo

Dr.Vitinam pirmo vietu ! !! ! Par gada intelektualaako komentu ! !! !

Mirušais salavecis (deadmoroz) apvainojās :) :) :) Bet pats laikam neievēroja cik rupjā formā viņš uzbrauca Gugam. :) Ja moroza un gugas strīds neilgst jau vairākus gadus, tad tādu uzbraucienu par tik nevainīgu rakstu nebiju gaidījis ne no viena lasītāja.

79182. viesis 20.maijs 2003 11:24
0 0 Atbildēt

batman, sorry, tik tieshaam attieciibaa pret Gugu paarshaavu paar striipu dazhos izteicienos (par ko ari vinjam sorry), bet raksta buutiiba (tas pat ir uz dzeltenaa fona), pareizaak sakot, pat "bezbuutiiba", pamatiigi uzkurinaaja emocijas... :)

batman, un es ne par ko neapvainojos :) veseliigas kritikas deva nekad nenaak par sliktu :) arii man, kaa gariigi slimam, sabiedriibas kaartiibu apdraudosham indiviidam (peec god. daktera "verdikta") :)

kaa saka krievi - "v kazhdoj shutke estj dolja shutki" utt utjp :)

tieshaam, neba jau nu par sab tr vadiitaajiem buutu jaasuukstas, kad pashi autovadiitaaji (diezgan lela dalja) uzvedas vienkaarshi lopiski kaut vai uz taa pasha vanshu tilta... man liekas, Gugam te vienkaarshi nostraadaaja "shkrobes" instinkts, ka "boljshoj-zhleleznij", itkaa pateicotes savai masai, ik dienu uz vanshu tila izchakaree shim gariigo un veido pamatiigus satreegumus (kaut gan tie rodas nepavisam ne trolljuku vadiitaaju vainas deelj :(...

79185. viesis 20.maijs 2003 11:28
0 0 Atbildēt

yoyoyo "sabiedriskie" ir celja karalji :D kasiko miikstie, akal nomiizaat???

79187. viesis 20.maijs 2003 11:34
0 0 Atbildēt

Starp citu, arī par korektu/nekorektu braukšanu pa Vanšu tiltu. Darba dienu rītos tur braucu ~1x nedēļā, šorīt (ap 10-tiem) bija neparasti - ļoti maz kas brauca pa vidu, veidojot trešo joslu (kas tilta galā paliek likumīgi par joslu). Ņemot vērā, ka vispār jau CSN tiek pārkāpti (neesmu kārtīgi nevienā no joslām, raustītā līnija man pa vidu), palika neomulīgi ap dūšu. Kaut arī tā ir braukts neskaitāmas reizes (protams, kad ir kaut neliels sastrēgums), un parasti tā nav nekāda līšana vtml, bet vienkārši vēl viena rinda. Pirmkārt, labprāt dzirdētu, kādas ir vispārējās domas - vai tas klasificējams kā līšana/"gudrīšu" izlēciens/vienkārši cūcība/ok tikai tad, ja patiešām jāsteidzas/vtml? Otrkārt, kas tur noticis - policija ķer?

Andra

79188. viesis 20.maijs 2003 11:34
0 0 Atbildēt

Te viesim 11:28 prasas pec Dr.Vitina texta ! Viesi, mikstais esi tu un tavs kaķis !

79190. viesis 20.maijs 2003 11:38
0 0 Atbildēt

Paldies par atbalstu. Attiecībā uz DeaDMoroZZZ neseno nesmuko izrunāšanos, jāatzīst, ka minētais subjekts "pazīmējoties", ka zina manu IP adresi, uzskatāmi pierāda iepriekš teiktā pareizību, jo tādējādi demonstrē IP slepenības lielo nozīmi paša maziskajā rīcībā. Attiecībā uz draudiem un neslēpto agresivitāti, kuru izdevās izprovocēt samērā viegliem paņēmieniem, jāsecina, ka šī tipa emocionālā labilitāte ir nopietns slogs viņa tuvākajiem līdzcilvēkiem, kuri arī pelnījuši visdziļāko līdzjūtību. Tieši šāda psihes modeļa īpašnieki arī visbiežāk ir t.s. "agresīvie" vadītāji, kuru nopelns satiksmes negadījumu izraisīšnā ir vispāratzīts. Novēlu DeaDMoroZZZ atrast savu īsto vietu dzīvē, kā arī labu psihoterapeitu (varu ieteikt arī personiski - rakstiet, jo mana IP taču jums zināma).

79191. viesis 20.maijs 2003 11:42
0 0 Atbildēt

Markopolo, nee, miikstais tam viesim visdriizaak piemetaas no riita, kad kaads trolljuka vadiitaajs sho ne pa jokam sabaidiija uz vanshu tilta :) un dr.Viitinjsh te neliidzees :) ja vien vinjam, protams, nav veel kaadas padziljinaatas zinaashanas arii zarnu trakta kaishu dieagnozes noteikshanaa un aarsteeshanaa :) personiigi es kaa neprofessionaalis ietektu steidzamu stacioneeshanu, operatiivo klizmas implanteeshanu lielajaa zarnaa ar turpmaako kremeeshanas proceduuru ciklu :) gh gh gh

79192. viesis 20.maijs 2003 11:44
0 0 Atbildēt

Ļ.cien.Dr.Vitin kungs ! Esmu liels Jūsu fans ! :)

Uzrakstiet lūdzu vēl kaut ko ! :)

Tikai Jūs protat šo pelēko dienu pārvērst smieklu jūrā ! :)

79193. viesis 20.maijs 2003 11:46
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ ! > Ari tu esi favoriits !

79194. viesis 20.maijs 2003 11:50
0 0 Atbildēt

Markopolo, ko ta es ? es jau neko :) man jau steidz pakalj viiri baltos halaatos :)

79195. viesis 20.maijs 2003 11:54
0 0 Atbildēt

manuprāt šādā veidā sabiedriskais transports rupji pārkāpj CSN, jo tie nosaka:

"69. Intensīvas ceļu satiksmes apstākļos, kad visas braukšanas joslas aizņemtas, mainīt joslu atļauts, tikai lai nogrieztos, apgrieztos braukšanai pretējā virzienā vai apturētu transportlīdzekli."

79198. viesis 20.maijs 2003 12:03
0 0 Atbildēt

nu ir tas suudiigi, bet manupraat tiem trolejbusu vadiitaajiem un autobusu shoferiishiem ir dzilji piedraazt to pasaakumu un vantinieka :( un nav jau vinji nemaz vieniigie kas taa tur daraas.....

MaD

79200. viesis 20.maijs 2003 12:05
0 0 Atbildēt

viesis 20.05.2003 11:38 aka Dr.Viitinjsh

juus atkal noshaavaat greizi, kaa professionaalim-nepiedodami !!! :)

viss ir daudz daudz daudz tragiskaak... pamoduleejiet taksh situaaciju paaris soljus taalaak :) to P.Stradinja akadeemija maaca, ja nemaldos, otraa kursa pirmajaa semstrii (ja protams juus veiksmiigi paarvareejaat pirmaa kursa slieksni :)... kaa jau teicu - viss ir daudz daudz trakaak... mana kaa juus izteicaaties - "emocionālā labilitāte", jau sen vairs netraucee dziivot maniem tuviniekiem, jo tos es savas nesleepjamas agresivitaates uzpluudee esmu jau sen ..... eeeee... kaai lai taa saudziigaak pasaka... iisaak sakot, esmu atklaajis sevii arii kanibaalisma paziimes... ka arii juus nepiemineejaat to, ka spriezhot peec maniem agresiiviem izleecieniem un visatljautiibu, ieprieksheejaa dziivee esmu bijis Napoleons Bonaparts :) taapat jums, ka gaishaakajam cilveeces praatam, nepiedodami bija atstaat novaartaa faktu, ka es esmu energeetiskais vampiirs un Melnais Visuma Valdnieks :) laikam naaksies iesniegt petiiciju Galaktikas Gaishaako praatu asociaacijas Virsaitim par juusu neatbilstiibu ienjemamajam amatam un noriikot juus uz stazheeshanos un zinaashanu atkaartotu paarbaudi uz kaadu attaalaaku Saturna orbiitu :) :) :) Impeerija ir viisulies Juusos un atnjem visas pilnvaras turpmaakos 425 gadus nodarboties ar privaato praksi, ka arii uzlek jums naudas sodu 812.73 shekelju apmeeraa :)

79201. viesis 20.maijs 2003 12:05
0 0 Atbildēt

Isteniba viss trakakais ir mikriņi ! Prieksh viniem laikam satiksmes not.neeksiste vispar ! Nu var jau normas robežas parkapt , bet nu taa kaa tie keksi laiž ! Bet kads kaifs ir viņus pārmacīt!!!!!!!! :)

Ieteikums volvoklubam- aizbrauc prieksha mikriņam kursh tevi ir abižojis un kadu laicinu pabrauc uz 10 km/h nelaižot viņu apdzit. Tad ieskaties vaditajam aciis un tur tu redzesi visu ......... ! Bauda visai dienai :) P.S. Protams shada veida aktivitate nedaudz traucee mikriņa pasažieriem , bet par to viņiem jasaka paldies savam naglijam shoferim.

79203. viesis 20.maijs 2003 12:08
0 0 Atbildēt

DeaDmorozzz > labais ! :) Ta turpinaat !!! :)

79205. viesis 20.maijs 2003 12:11
0 0 Atbildēt

Nu sorry, sastrēgums, grafiks u.t.t. man arī, varbūt ir grafiks, kad bulkas pa veikaliem izvadāju... kāpēc tad es nelienu priekšā visiem ??

Piekrītu, ka sabiedriskais transports ir prioritāte un jāciena, taču noteikumi visiem ir vieni. Ja josla paredzēta nogriezties pa labi, tad tā ir paredzēta nogriezties pa labi, nevis, lai trolejbusi autobusi un mikriņi iekļautos grafikā ...

starp citu, ka trolejbusa vietā būtu CP auto, tad gan komentāri būtu savādāki.

p.s. es neesmu pret to, ka sabiedriskais transorts brauc ātrāk, bet mani besī tas, ka viņi man traucē (no vanšu tilta es griežos pa labi, un ja priekšā ir pāris troleji, tad tā rinda apstājs, jo jamējais nevar ielīst pareizajā rindā, ja rinda stāv un gaida kārtējo zaļo gaismu.

Joprojām neredzu iemeslu, kāpēc vienu joslu no centra rītos neatdot reversa kustības priekšrocībām, lai sastrēgumus mazinātu ...

79208. viesis 20.maijs 2003 12:14
0 0 Atbildēt

Jā ! Pareizi , kaut kad tak gaja runa par to reversa kustibu.Kur tad bij shkerslis ? Kapec nav reversa kustiba?

79209. viesis 20.maijs 2003 12:19
0 0 Atbildēt

neviena reversa kustiiba, josla, triis joslas, magistraale utt, neatrisinaas braukshanas kultuuras truukuma probleemas...

P.s. Dr.Viitinjsh, juusu resume ? :) agresiivais shizofreenijas slimnieks ierunaajaas par braukshanas kultuuru, smiekli naak, vai ne ? :)

79211. viesis 20.maijs 2003 12:24
0 0 Atbildēt

pirmo joslu jāuztaisa kā sabiedriskā transporta joslu, BET... ar nosacījumu, ka TTP apvelk drātis ap bankas otru pusi, un troļļi un busi rullē pa Torņu un Jēkaba ielām līdz Nacionālajam....diez vai tikai Saeimas drošībnieki tml. projektu atbalstītu ???

79214. viesis 20.maijs 2003 12:29
0 0 Atbildēt

ak ja, veel viens moments, kadeelj es uzskatu par piedodamu sab tr vadiitaaju taa saucamo "liishanu" (arii uz taa pasha vanshu tilta) no joslas kura paredzeeta manevra izdariishanai "pa labi"... iedomaajaties, ja trolljuks vai lielais mersis (autobuss), pilns piebaazts ar pasazhieriem, meegjinaas tureeties tikai un vieniigi savaa joslaa ??? atradiisies 100-iem lopinju ar vieglajime auto, kuriem par visaam variiteem gribeesies atguut tos paaris metrus, kuri paliek starp trolljukam priekshaa braucosho a/m un pashu trolljuku, jo trolljuka vadiitaajs, pa laimi, nevar taa kaa daudzi no jums iespiest pedaaliiti griidaa un ashi tureet liidzi visai rindai... rezultaataa vienmeer, kaamee triljuks vai autobuss uznjem aatrumu vai vispaar saak kustiibu lai virziities liidzi visai rindai, starpaa vienmeer ielien 2-3 "ashie" vieglo vadiitaaju... taadejaadi trolljuks piemeeram 10 metru vietaa spiest pakusteeties uz priekshu nieka 2 metrus... ja taadi liideeji repsekteetu sab tr vadiitaaju gruuto darbu - tad sab tr nebuutu spiesti vaaleet pa citaam joslaam, laviereet starp rindaam utt utjp... padomajiet par to !! cik no jums pashi izmanto izdeviibu ieliist leenaak braucisham trilljukam priekshaa, ko, a ? luuk jums ceelonis ! bet juus gribat ciiniities ar razultaatu...

79215. viesis 20.maijs 2003 12:29
0 0 Atbildēt

THX celu policijai uz tilta un uz valdemara iela kas reguleja vakar un aizvakar satiksmi. Baigi atri viss notiekas.

Labak lai vinji tur regule visu, neka stav ar radariem...

Un sodien redzeju labu lietu pie vanshu tilta - Audi saaka duumeet, pieskreja policisti (baigi atri) un atljava vinjam nobraukt uz zaliti lai netraucetu satiksmi. Super! Respect!

79219. viesis 20.maijs 2003 12:35
0 0 Atbildēt

Reversā satiksme, protams, rulez. Bet, kur paliks tās 3 joslas ar auto, kas nonāks lejā no vantinieka (neskaitot līdējus pa pirmo)?

Kā trīs joslas palīdzēs tiem, kas, pateicoties satiksmes organizācijai, nevar normāli uzbraukt uz krastmalas maģistrāli?

79222. viesis 20.maijs 2003 12:36
0 0 Atbildēt

maded, diemzheel shaada policistu riiciiba diez vai ir nosaucaama (pagaidaam) par ikdienishkju.. visi shie reguleeshanas un "laipniibas" pasaakumi ir saistiiti ar divaam lietaam: 1) policistu "saiets" Riigaa, un 2) - Eiroviizija... diemzheel kad shie pasaakumi beigsies, CP aktivitates arii manaami apsiiks :( gribeeto jau cereet uz to labaako... piemeeram CP bataljonam radari jau ir atdoti atpakalj un droshi vien driiz sekos arii riikojums par to ka tos atkal varees saakt likt lietaa... liidz ar to samazinaasies "labo" CP skats, kas reaali ruupeesies par satiksmes droshibas organizeeshanu, un manaami pieaugs CeePistu skaits, kas pielietos tikai un vieniigi represiivaas metodes, lai sodiitu paarkaapeejus...

79223. viesis 20.maijs 2003 12:37
0 0 Atbildēt

un par sabiedrisko... ari vienmer braucu no vansu tilta pa labi... un kad prieksa stav torilks kuru nelaiz 2 josla.... no sakuma ir dusmas, bet kad padomaju ka esmu masinaa viens, bet trolika ir -padsmit , bez gaisa, kaa seledki v bocke... labak lai tie, kas brauc 2 josla atraak palaiz sabiedrisko! un paldies tiem kas palaiz!

Un vispar.. kultura uzlabojas... cik patikami ir kad tevi palaiz, un tu pec tam palaid to pasho ;) vai otradi... un pec tam parada avarijas gaismas... sito tacu nebija kadus 5 gadus atpakal ;) un kad nerada... tad jau nozelo ka palaidi :)

79225. viesis 20.maijs 2003 12:38
0 0 Atbildēt

da dirsā bija tā visa regulēšana - tipa pirmais policis no pārdaugavas puses rāda, ka drīkst no tilta braukt taisni - visi sabrauc aizšķērsojot jēkaba ielu, bet tālāk jau vav kur braukt, jo tajā pašā laikā otrs laiž autiņus no basteja bulvāra griezties pa labi... kur loģika?!?

79228. viesis 20.maijs 2003 12:42
0 0 Atbildēt

DeadMorozz: nu tomer ceresim uz labako...

es pat pateicu "liels paldies' policistam kas ... aizvakar kad braucu no preses nama uz tiltu, aptureja divas joslas kas brauca taisni, un palaida visus no preses nama puses... ieskaitot sabiedrisko... malacis

79229. viesis 20.maijs 2003 12:43
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ labie komentaari tev:):):)

Ja par teemu. Kameer nemainiisim attieksmi pret citiem satiksmes daliibniekiem tikmeer buus daudz nesaskanju un stulbu situaaciju uz ielaam, attieciigi raksti te un preteejo viedoklju sadursmes komentaaros.

Diagnozes staadiitaajam doktoram. Diagnozhu uzstaadiishana nevietaa un paarspiileeti izmekleetiem vaardiem ir noraade uz zinaamaam noslieceem. Atvaino ja tas taa nav.

79231. viesis 20.maijs 2003 12:51
0 0 Atbildēt

uupizz ,

respect !

"Ja veelies izmainiit pasauli - saac ar sevi" :)

par diagnozeem - kaa jau teicu, veseliigas kritikas deva nekad nav par sliktu (arii Dr. kritikaa bija savi objektiivi momenti), arii formas un izpausmes var buut dazhaadas... glavnenais lai tas nekljuust par subjektiivi tendenciozi slimiigu hronisko tieksmi :)

79233. viesis 20.maijs 2003 12:58
0 0 Atbildēt

Kārtējais aizvainotā raksts. Brīžiem lasot tiešām rodās iespaids, ka lielais vairums ielās dodās vienreiz gadā, un tad nu tas ir TĀDS notikums, ka puņķi un asaras. Šie trolejbusi uz Vanšu tilta nav nekas īpašs. Tā ir ierasta lieta, turklāt ne pirmo gadu. Un kamēr autovadītāju kultūra būs tāda, kā ir patreiz , nekas nemainīsies.

Cleera

79234. viesis 20.maijs 2003 13:00
0 0 Atbildēt

Par reversa kustību -

Reversa joslu vareetu notureet lidz krustojumam pie Parex bankas - tās, kura pie mākslas akadēmijas. Tur arī sadalās, kas uz Raiņa biulv. pa labi, kas tur tālāk pa kreisi, kas taisni... tajā vietā jau sastrēgums no rītiem parasti beidzas...

Ja sāktu plānot un domāt, tad daudzas labas lietas varētu noorganizēt Rīgā, bet ... a kam ir interese ? tikai mums, mirstiigajiem ...:((

79237. viesis 20.maijs 2003 13:10
0 0 Atbildēt

Cleera, sorry, bet šeit iet runa par kārtējo visatļautību (pamatotu, vai nē tas ir cits jautājums) ir kārtējie "brieži", kam ir pie kājas CEĻU SATIKSMES NOTEIKUMI, un kas tādējādi TRAUCĒ citiem vadītājiem. OK - viņiem ir pasažieri (nopietns iemesls), grafiks (viņu problēma) u.c. iemesli, kas viņiem liek domāt par to, ka viņi drīkst citus čakarēt. Vai tā ir ?

1) ja esmu tūristu autobusa šoferis, kas ved ekskursantus uz Rīgas motormuzeju, vai man ir tiesības neievērot CSN (joslu izkārtojumu) un traucēt citus ?

2) ja braucu ar mikroaitubusu, kurš ir pilns ar cilvēkiem, vai man jāievēro CSN ?

3) ja es vedu vecmāmiņu uz slimnīcu (sievu uz dzemdību namu, bērnu pie zobārsta), vai arī tad man ir tiesības pārkāpt CSN ??

neiet ruuna par morālām tiesībām, bet par likumu. Ja slepkava būs noslepkavojis visu ģimeni, tad palicējam NAV LIKUMISKU TIESĪBU nosist slepkavu.... Tad kāpēc sabierdiskais transports, CP privātie, valdības u.c. priviliģētie auto pārkāpj LIKUMU, un POLICIJA uz to piever acis ?? Tā nav smuki.

Es pilnīgi atbalstītu, ja dažās vietās (piem. uz vanšu tilta) sabiedriskajam transportam likumīgi atļautu veikt šādus manevrus. Taču ja tas nav atļauts, tad ir divi varianti :

1) par to neviens (attiecīgais cilvēks) nav iedomājies;

2) tas kādam ceļu satiksmes daļibniekam traucē.

varbūt salīdzinājumi par skarbu, bet mana nostāja ir aptuveni šāda. trolejbusus mēdzu palaist, bet mikriņus - nekad.

79239. viesis 20.maijs 2003 13:15
0 0 Atbildēt

Lai nerastos jautājumu, es neesmu "burta kalps" un pats mēdzu "grēkot" ar CSN ievērošanu, taču cenšos ar to nečakarēt citus.

79241. viesis 20.maijs 2003 13:29
0 0 Atbildēt

Wampirius, man gan šķiet, ka šāda situācija ir sekas, un iemesls tam ir vadītāju kultūras līmenis. Trolejbusiem pietura ir pie Preses nama. Uz tilta uzbraucot tie paliek labajā malā.Turklāt uz tilta mašīnas brauc nevis divās joslās, kā būtu jābūt, bet gan trijās. Tad iedomājies, kas notiktu, ja trolejbusi momentāli sāktu iekārtoties sev vajadzīgajā joslā?

Katrs turklāt ir tā "pielipis" pie savas joslas, ka nemaz nedomā pārkārtoties. Ar vieglo jau to ir grūti izdarīt, tad ko runāt par sabiedrisko.

Gala rezultātā šī pa labi nogriešanās joslas nobremzēšana uz dažām minūtēm , manuprāt, ir krietni mazāk kaitīga, nekā tas, ja sabiedriskais sāktu aktīvi manevrēt jau uz tilta.

Cleera

79250. viesis 20.maijs 2003 14:12
0 0 Atbildēt

Cleera,

OK, piekrītu par cēloņiem-sekām. Bet, ja trolejbuss pirms pašas Latvijas Bankas vecās ēkas spēj pārkārtoties par (!!)divām joslām, tad kāpēc to nevar izdarīt savlaicīgi ?? Tas laika zudums nav nemaz tik liels, lai nevarētu godīgi pa savu joslu noslīdēt ... un ja nebūtu visādi līdeji, tad arī raitāk lietas ietu., bet dēl šitādiem līdējiem (arī trolejbusiem) kavējas (!!) visas trīs joslas.

(Starp citu: )

Var pat paskaitīt cik cilvēki tiek kavēti tādam troļukam ielienot priekša ... un man sāk rādīties, ka trolejbusā nav tik daudz pasažieru, cik mašīnās, kas stāv trijās joslās no preses nama līdz nac. teātrim ... Ja Policija šos līdējus māca, tad par trolejbusies viņi ir piemirsuši, un tad nu tie dara ko spēj, lai izčakarētu visus, jo viņiem ir grafiks, pasažieri un ambīcijas ...

bet kultūru mums vēl ilgi būs jāmācās ...

79253. viesis 20.maijs 2003 14:24
0 0 Atbildēt

Wampirius, nu nezinu....lai nonāktu pie galējā secinājuma, kas ir labāk, tad būtu jāveic eksperiments, kurā gadījumā tiek kavēts mazāks skaits mašīnās braucošo:)

Un lai nebojātu savus nervus rīta agrumā, es apmetu lielāku līkumu un braucu pa Akmens tiltu, satiksme pa kuru joprojām ir raitāka

79261. viesis 20.maijs 2003 14:55
0 0 Atbildēt

NU man gan šķiet, ka pa vantinieku lietas iet pietiekami raiti (vismaz pirms 8:00). Ja vēl visādi līdēji nečakarētu smadzenes, tad vispār būtu cool !!

79262. viesis 20.maijs 2003 14:55
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ tu esi forš džeks, bet nesaproti to, ka tā nav žēlošanās par sabiedriskā transporta vadītājiem, bet elementāru kultūras līmeni. Lai viņi brauc kā grib un kur grib, taču satiksmes noteikumi ir attiecināmi arī uz viņiem. Palaist var garām arī AA 56 ...un Imantas AP.

Ja tu būtu pabijis tādās zemēs, kā Vācija, Šveice, tad šādus brīnumus neredzētu, ka satiksmes autobuss, kravas auto laiž pa kreiso malējo. Protams auto vadītāju attieksme pret citiem satiksmes dalībniekiem ir cita.

Nenoliedzami, ka puši zaļajās vestēs varētu palīdzēt "pašķirt " rindu un ielaist sabiedrisko plūsmā, bet to var tikai vēlēties.

Es uzskatu, ka četrdesmit pasažieri ir vairāk kā viena pakaļa auto, tad jādara tā, lai sabiedriskais, piemēram Vanšu tilta galā izmanto kādas prioritātes, ja kāds nesaprot, tad "Zaļajiem " jāpalīdz.

79265. viesis 20.maijs 2003 15:12
0 0 Atbildēt

Guga, izlasi komentu

Wampirius 20.05.2003 14:12

tur beigu daļāi ir uzrakstīts tas, ko es domāju par to "vienu pakaļu" un pilno autobusu..

79266. viesis 20.maijs 2003 15:23
0 0 Atbildēt

Guga, priecee, ka atrodam daudz maz kopeeju valodu :) un sorry par nesmukiem izteikumiem :)

zini, kaapeec tevis piemineetajas valstiis (Shveice, Austrija utt utjp) mees nesastapsimies ar taadu paraadiibu ? tiku un vieniigi taapeec ka tur sab tr vadiitaaji nav spiesti braukt taa kaa vinji ir spiesti braukt pie mums... vinji tieshaam ir spiesti pielaagoties muusu braukshanas kultuurai un riskeet ar pasazhieru vseliibu, paarkaapt CSN, shad tad trauceejot paareejiem, taadejaadi radot neapmierinaatiibas vilni, pie tam - augoshu vilni, kas atkal un atkal ar arvien speeciigaaku triecienu atgriezhas pashiem autovadiitaajiem... un spriedze aug...un taadaa garaa... Regulaari braucot celjot un atpuusties uz ES (un ne tikai) valstiim jau sen esmu piekjeeris sevi pie domas, ka kaameer mees pashi katrs sevii neapslaapeesim sho "lopisko latviskumu" (kas pamataa ir radies pateicoties CCCP) un "kolhoznieciskumu" (taadaa zinjaa, ka mees katrs sevi uzskatam par kingu savaa "kolhozaa" un mums pilniigi nospljauties par to, kas notiek "kaiminja seetaa", jo mums shkjiet pazemojoshi shad tad piekaapties miera labad) attieciibaa pret paareejo sabiedriibu - nekas strauji nemainiisies un neuzlabosies nevienaa jomaa, taja skaitaa arii satiksmes droshiibas un braukshanas kultuuras jomaas...

paveero, piemeeram, kaa trakteejas jeedziens "agresiiva braukshana" ieksh ES valstiim, un kaa tas tiek uztverts pie mums ? atshkjiriibu juuti ? pie mums "agresiivai" braukshanai tik teishaam ljautinju praatos jaaizpauzhas aareeji un tiri fiziski AGRESIIVI... bet tur par agrsiivu braukshanu uzskata braukshanu, runaajot piem, pa mob tel, vai nedodot celju gaajeejiem, vai "nogriezhot" celju tam pasham sab transportam... protams , ir arii savi iznjeemumi, kaa jau visur... shad tad var sastapties ar izteikti agresiivu braukshanu kaadaa Spaanijaa vai Portugaalee, vai post-socialisma valstiis, arii tajaa pashaa Rietumvaacijaa (parsvaraa gan uz autobaanjiem, kur emocijas kaut vai tikai aatruma deelj ir sakaapinaatas), bet kopumaa tomeer tendences ir pavisam citas... redzi - pie mums valda dzhunglju likumi... pareizaak pat sakot - neviss likumi, bet totaala anarhija... katrs trsehais sevi tipa itkaa cienosh letinju "teevinjsh" vai "maatiite" par pazemojumi uzskata taadu lietu, ka vareetu lieki aizkaveeties kaadaa sastreegumaa vai vienkaarshi krustojumaa 30 sekundes tajvietaa palaizhot kaadu sab transporta gabalu, vai izlaist no pagalma aaraa braucoshu a/m... daudzi to uztver kaa aizvainojumu un pazemojumu - kaadeelj lai man, kingam, kaads buutu jaapalaizh, jaakavee savas daargaas sekundes utt utjp, taadejaadi uzskatot, ka kaads kljuustu par ivnjiem paaraaks... mees visi juutamies tik vareni un svariigi savos katafalkos, ka nedo dies muus kaads apdaliis vai abizhos... un mees tik ljoti miilam visur un vienmeer piemineet arii likuma vaardu un pantu, kad juutamies aizvainoti un aizskarti, kaut arii pashi kaa likums esam ne bez greeka... a sleepjas viss (nu, teiksim, daudz kas) tikai stulbajaa letinju nepamatotaa pashlepnumaa un biezhi vien aprobezhotiibaa , kursh shaadaa veidaa atrod savu kropliigo izpausmi...

79269. viesis 20.maijs 2003 15:34
0 0 Atbildēt

Nu, DeadMoroz, Tev gan runas pluudi! Bet vispaar jau respect - pareizi pateici! Vasarenes iegaadaajies? :)

79271. viesis 20.maijs 2003 15:40
0 0 Atbildēt

Andelmani ! hi ! aj, nu uznaaca "rakstaamais" :) kaut kaa nemanaami "sastro4ijaas" :)

vasarenes - nea.. neigaadaaju... nebija briiva laika pagaidaam... pashlaik paarmetu visus ripuljus atpakalj kaa bija - itkaa cieshami... mozh iztureeshu liidz rudenim, ja neapniks taa ripulju "diikshana"... citaadi itkaa Ok, vibraacija pazuda... ja vasaraa aarpus LV nekur nebraukshu, mozh nesaspringshu ar vasareneem... gan jau buus labi :)

zheel ka nesanaaca deals ar teviim, sorry, mani diski tieshaam par shauru 225 ripuljiem... ceru ka tomeer kaadam notirgosi vinjus :) jo cena ir vienkaarshi simboliska, un kadam "sleepju" cieniitaajaam trim vasars meeneshiem ar shiem ripuljiem tishaam buus gana :)

79272. viesis 20.maijs 2003 15:48
0 0 Atbildēt

P.s. Andelmani, par to "stro4iishanu" - laikam jaakandidee uz iAuto izludinaato korespondenta amata aarshtata vieu :) tikai vairaak jaapieversh uzmaniiba lojalitaatei un tolerancei un jaaiegaadaa personiigais gramatikas korektors :)

79275. viesis 20.maijs 2003 16:19
0 0 Atbildēt

DeadMoroz, taks neaardziivo par to nenotikuso deal. Viens dzeks paneema, ceru, ka vinjam tiesaam noderees.

Veiksmi iauto korespondentu megakonkursaa! :):):)

79277. viesis 20.maijs 2003 16:24
0 0 Atbildēt

Andelmani, ok, kaa teiksi, nepaardziivoshu ar :)

par to korespondentu, nu nez :) es jau tikai taa, pa jokam izteicos :) kaut gan... nekad nesaki nekad :) ja nu vieniigi kaads very special mani uzaicnaas, piemeeram DB :) he he he jox :)

79278. viesis 20.maijs 2003 16:52
0 0 Atbildēt

To DeaDMoroZZZ

Cēli no Jūsu puses izrādīt šādu attieksmi pret maniem komentāriem. Esmu pateicīgs, ka sapratāt pareizi un neņēmāt pārāk personiski to, kas nebija tā domāts. Jāatzīst ka pēc Jūsu pirmā comment esmu Jūs novērtējis pārāk asi, ceru, ka piedodat. Tomēr palieku pie pārliecības, ka nekonstruktīva lamāšanās internetā arī ir viena no t.s. "stulbā letiņa" izpausmēm, kas dažkārt tiek speciāli provocēta ar rakstiem dzeltenā noskaņā... kaut vai par tēmu "Vai jūs nekaitina tas, ka CPists dažkārt uzrunā jūs uz Tu...ut.t.". Pilnībā piekrītu, ka pirmais, kam jāmainās - tā ir mūsu attieksme pret citiem. Tomēr arī Vācijā esmu redzējis nervozus vācu vadītājus - sevišķi, ja korķis ir uz bāņa, tomēr tur, kā zināms vadītāji var "stučīt" saviem CP, kuri parūpēsies par ātru bezkauņas noņemšanu no trases. Domāju, ka arī mēs nekur neliksimies un arī mūsu CP arvien vairāk "dos pa nagiem" visādiem bezkauņām, t.sk. arī maršrutniekiem (vairākas reizes esmu šādus faktus redzējis pats). Tādēļ novēlu mums visiem (arī sev) līdz tam nodzīvot un savus nervus lieki nebeigt - lai to dara labs alkohols un sievietes :) .

Dr. J. Vītiņš

79287. viesis 20.maijs 2003 17:31
0 0 Atbildēt

Te nu liekaas ka komentaari lieki... pasham viena lieta skaidra...ja shtangotais saak baxtiities tad vinjam nekas cits neatliks kaa braukt pa labi apkaart LB ...

Dr. un Dead.. labs ! :)

79291. viesis 20.maijs 2003 21:24
0 0 Atbildēt

tas nav tas kas rada sastregumu uz vansu tilta, man liekas ka tur pie RD sakas sviests...

79500. viesis 21.maijs 2003 14:03
0 0 Atbildēt

nesaprotu, man nav nekādu problēmu palaist sabiedrisko (arī mikriņu) jo tur brauc 50 cilv. a mašīnā es viens pats! piedevām, tas ka es palaižu manu laiku līdz galamērķim paildzina vidēji par 30 sek. ko es varu pilnīgi mierīgi atļauties atšķirībā no principiālajiem steidzējiem, kuri tā steidzas, lai galamērķī paurbinātu degunu liekas 30 sec... vispār tas braukšanas stils mūsu valstī ir līdz vēmienam austrumnicisks :(

79651. viesis 22.maijs 2003 11:01
0 0 Atbildēt

Guga ! Vai Tu zini ko normāli pasaulē dara policija ? Uzlabo satiksmes drošību, PALĪDZ autovadītājiem utt. Latvijā ? Oficiāli VALSTS norīkoti KASIERI, kas vāc naudu. Viss !!! Kas pilicistam daļas par satiksmi, ja šim darbam ir nepieciešamas... smadzenes. Naudu vācot, tās nav vajadzīgas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 26

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti