Troļļu gājiens Sēlijā 9.-10.augusts 6

 
30.maijs 2003 0:00

Vēlamies oficiāli pavēstīt, ka SAAB Klubs šī gada pasākumu plānos ir iekļāvis SAAB īpašnieku un atbalstītāju satikšanos brīvā dabā ar iespēju kopīgi veikt arī ekskursijas pa tuvējiem ceļiem.

SAABPlaano1.jpg

Līdzīgs izbraucieni notiek katru gadu, bet līdz ar jaunu biedru iestāšanos, šogad tika nedaudz mainīta pasākuma kopējā koncepcija, tajā skaitā uzaicinot pasākumā piedalīties arī zviedru brāļus un māsas no Latvijas VOLVO Kluba.

SAABudens1.jpg

Pagājušā nedēļā jaunizceptie SAAB Kluba veicinātājbiedri centās pierādīt sevi “vecajiem”:), trīs SAABauto sastāvā izbraucot vietas apskates ekspedīcijā un pēc maršruta apskates dabā, atzina to par labu esam. Tā kā lielākajai daļai no mums šis Latvijas nostūris bija absolūti nepazīstams, plānošanas apgaitās tika iekļauta arī trīs (!) hidroelektrostaciju, dambju (gandrīz kā Ventas rumba:)) un trošu tiltiņu apskate, Mazzalves pamatskolas, divu baznīcu, Vecā Stendera kapa un tuvākās apkārtnes vēstures ekskurss zinoša gida pavadībā, brīvdabā cepti šašliki un, protams, testēta vietējo ceļu kvalitāte.

Secinājām, ka pa dubļainu pļavu ar smagu auto braukt nav ieteicams, ērtāk izmantot ceļus, pat ja uz tiem ir saglabājies klaušu laiku bruģis. Tāpat tika  piefiksēts, ka ir iespējams tālu aizbraukt arī pa mežstrādnieku traktoru veidotajiem un kartēs neatzīmētajiem smilšu ceļiem, bet tad pastāv liela iespēja visu nobraukto ceļu veikt atpakaļgaitā, jo auto uz 2 m plata grimstošu smilšu ceļa, kam abās pusēs dziļi grāvji, apgriezt varbūt arī ir iespējams, bet atrodoties vienam dziļa meža vidū un naktī to var arī negribēties darīt. Vēl no vietējiem vīnogu audzētājiem uzzinājām, kas ir “bloks” un veicām eksperimentu, izmantojot šo senlatviešu vinčveidīgo uzparikti auto izcelšanai no grāvja. Tika izmantots arī divu sieviešu un viena veca vīra spēks, kas pusnaktī pielikts “bloka” viena striķa galā, kā rezultātā gandrīz 2 tonnas auto ar visu tikko pavakariņojušo Rīgas kundziņu pie stūres tika izvilkts no vircainā materiāla pildīta grāvīša.

SAABsuskis1.jpg

Tātad ir nolemts, ka SAAB kluba organizētais “Troļļu gājiens Sēlijā” notiks no 9 līdz 10.augustam, gleznainajos Sēlijas plašumos, t.i. Jēkabpils rajona pilsētas ar lauku teritoriju apkārtnē ar bāzes vietu kempingā “Pērlītes”.

SAABplava2.jpg

Sagatavošanās darbi turpinās, rezervējiet sev šo laiku jau tagad, jo vasara un atmiņa ir viena par otru īsākas!

Vairāk informācijas, tajā skaitā precīzas pasākuma izmaksas un tiks sniegtas tuvāko nedēļu laikā, šai laikā aktīvi tiks izmantota SAAB zona iAuto diskusijās: http://www.iauto.lv/viewforum.php?forum=37 vai http://www.iauto.lv/viewtopic.php?topic=2987&forum=37

Ar cieņu

Yukki
OrgKomitejas pārstāvis

 
Visi komentāri
 
80639. viesis 30.maijs 2003 8:02
0 0 Atbildēt

Nu tad beidzot ir arii sakariigs teksts! Centiishos visus informeet par sho pasaakumu!

/Volvoklubs/

80644. viesis 30.maijs 2003 8:47
0 0 Atbildēt

Ja man motorzaagjis "Huskvarna" , varu braukti liidz ?

80647. viesis 30.maijs 2003 9:04
0 0 Atbildēt

Varbuut paaris vaardos par to senlatvieshu uzparikti tuvaak??.....mosh noder:D:)

80666. viesis 30.maijs 2003 10:01
0 0 Atbildēt

Diemzjeel pasakums ir planots tikai SAABauto iipashniekiem un Latvijas Volvo Kluba biedriem

80680. viesis 30.maijs 2003 11:32
0 0 Atbildēt

tas "aparaats", ko vīndaris sauca par "bloku" ir tāda virvju un āķu kombinācija, ko izmantojot arī, lai, piemēram, jahtu no ūdens izceltu. Vienā galā āķis, tad - resna virve, tad 2 trīši un uz tiem 6 kārtīgi uztīta tievāka virve un āķis otrā galā. Rezultātā pieliktais spēks velkot tievāko virvi tiek seškāršots, bet attālums attiecīgi - saīsinās. Lai izvilkutu auto par 1 cm, virve jāpavelk krietni lielāku gabalu. Tur noteikti ir kaut kāda fizika. :) :)

80769. viesis 1.jūnijs 2003 12:35
0 0 Atbildēt

Buus tas "bloks" jaapskata augustaa tuvaak:))))Varbuut vareetu sarunaat kaadu

publisku paraugdemonstreejumu,esmu ar mieru piedaliities ar savu autinju,kaa

shova sastaavdalja:)))))))Tas noteikti ir krutaaks kaa "parastais" triisis:-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti