Kompānijai Ford Motors - 100 gadi 3

 
17.jūnijs 2003 9:57

“Ford Motor Company” dibināta 1903.gada 16.jūnijā Detroitā (ASV) kādā nelielas pārbūvētas fabrikas telpās. Kompānijas aktīvi sastāvēja no nākotnes mērķiem, rasējumiem un tehniskiem aprakstiem, dažām mehāniskām ierīcēm, patentiem un 28 tūkstošiem dolāriem skaidrā naudā, ko sarūpēja 12 uzņēmuma investori.

Kopā ar Henriju Fordu uzņēmuma akcionāru vidū bija arī kāds ogļu tirgotājs, ogļu tirgotāja grāmatvedis, divi brāļi - veikala īpašnieki, kuri pārdeva dzinējus, ierēdnis, divi advokāti un vīrs, kurš izgatavoja vējdzirnavas.

Jau “Ford Motor Company” pirmsākumos tās darbība saistās ne vien ar Amerikas, bet arī ar starptautisko tirgu apgūšanu. Pāri mēnešus pēc uzņēmuma dibināšanas FORD savus izgudrojumus atrādīja Eiropas automobiļu tirgū, kad 1904.gada “Kordinglejas auto izstādē” Īslingtonā tika demonstrēts FORD MODELIS A.

Gadsimta laikā “Ford Motor Company” ir izaugusi no viena cilvēka - Henrija Forda - idejām un to īstenošanas mazā automobiļu garāžā par otro liekāko auto ražotāju pasaulē, kas ir pārstāvēts sešos kontinentos, nodarbinot vairāk nekā 350 000 darbinieku. Šodien FORD ražotās automašīnas var iegādāties vairāk nekā 200 pasaules valstu tirgos, arī Latvijā, kur vienpadsmito gadu kā “Ford Motor Company” autorizētais pārstāvis sekmīgi darbojas SIA “Baltic Motors Ltd”.
Gada laikā pasaulē tiek pārdots vairāk nekā septiņi miljoni jaunu FORD automašīnu.

“Svinot “Ford Motor Company” 100 gadu jubileju, mūsu galvenais uzdevums ir raudzīties nākotnē, jo mūsu mērķis ir veidot cilvēku ikdienas dzīvi arvien labāku un pārvietošanās iespējas vienkāršākas un drošākas”, sveicot visus Ford Motor Company 100 gadu jubilejā atzīmē kompānijas prezidents un izpilddirektors Viljams Klejs Fords juniors (William Clay Ford Jr.)

 
Visi komentāri
 
83289. viesis 17.jūnijs 2003 18:41
0 0 Atbildēt

Lēts un samērā labs auto.....60-70to gadu V8 motori var nobraukt ap 1milj.km-tas rādītājs izsaka daudz..

83305. viesis 17.jūnijs 2003 23:05
0 0 Atbildēt

Ford Capri rullz! :DDD tākā... sveicam fordu! :)

134319. viesis 31.jūlijs 2004 20:18
0 0 Atbildēt

Lai veicas Fordiņam! Pagaidaam viss uz perfect!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti